Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
60 dkg alma
25 dkg túró
2 db tojás
4 dkg margarin
reszelt citromhéj
édesítőszer
fahéj
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat margarinnal vékonyan kikenünk. Az almát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A tehéntúrót a tojással, margarinnal, reszelt citromhéjjal, édesítőszerrel habosra keverjük. A tál aljába rakjuk az almakarikák felét és kevés fahéjjal meghintjük. Rákenjük a túrókrémet és befedjük az alma másik felével.
Kis adag, Tünde gasztro blogjáról, ajánlatos egyből legalább a 2x esével dolgozni!
Tészta:
1 egész tojás
6-7 kanál tej
2 kanál méz
15 dkg porcukor
5 dkg margarin
késhegynyi fahéj
Mindezt gőz fölött 5 percig felverjük. Még melegen hozzáadunk 45 dkg
lisztet, melyben elkevertünk 2 kávéskanál szódaport. Ezt nagyon szaporán kell
keverni. 4 felé vágjuk és szintén szaporán 4 vékony lapot nyújtunk, tepsi hátán(
az enyém kb. 27x36 cm), 180 fokon 6-7 percig sütjük.
|
|
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 dkg vaj,6 dkg cukor,2 tojás,12 dkg liszt,1/2 teáskanál sütőpor,5 dkg kókuszreszelék,tej1 tojásfehérje,15 dkg porcukor,ételfesték a díszítéshezporcukor a szóráshozvaj a formához.
A
kockákra vágott vajat habosra keverjük a cukorral, azután egyenként
beledolgozzuk a tojásokat. A sütporral elvegyített lisztet a
kókuszreszelékkel együtt belekeverjük a tojásos masszába, azután annyi
tejet adunk hozzá, hogy a tészta nehezen váljon el kanáltól.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Mákos-mandulás torta:
Tészta:
200 ml (egy csésze) kristálycukor
ugyanannyi darálatlan mák
ugyanannyi rétesliszt
fél csomag sütőpor
3 tojás sárgája
5 tojás fehérje
3 evőkanál hideg víz
A krémhez:
2 tojás sárgája
1,5 csomag vaníliás pudingpor
fél liter tej
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
pici rum
Tetejére:
3 dkg finomra tört mandula
5 dkg vaj
5 dkg kristálycukor
A tojássárgákat kikevertem a cukorral, a vízzel, a tojás fehérjét kemény
habbá vertem.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
1/2 kg liszt
2,5 dkg élesztő
1 db kp. nagyságú krumpli (és a főzőleve is)
5 evőkanál tejföl
1 tojás
só
10 dkg reszelt sajt
A kockára vágott krumplit puhára főzöm, a levét félreteszem, a krumplit
összenyomom. A lisztet jól megsózom, bele a kihűlt krumplit, a tejföllel
elkevert élesztőt, 1 tojás sárgáját és a krumpli főzőlevéből kb. 1,5 dl-t. Jól
kidolgozom a tésztát, 1 órát kelesztem. 3 cipóra osztom, kerekre nyújtom,
megkenem margarinnal, szórok rá sajtot, 6 cikkre vágom, kifli formára göngyölöm.
Töltött gomba:
Szép nagy fej gombák kellenek ehhez, fejenként 4,
olaj, só, bors, petrezyelyemzöld, vöröshagyma (fejenként egy nagyobb-közepes fej fele), + esetleg még fűszerek ízlés szerint
mozzarella sajt
A gombákat megtisztítom, a törzsüket apróra vágom. HA apróbb gomba is
került a kosárba azt is apróra szelem, és ezeket hagymán megpirítom,
sózom, borsozom, petrezsemzöldet adok hozzá. HA kész visszatöltöm a gombákba,
lefedem egy vastagabb szelet mozzarella sajttal, kivajazott tepsiben kb.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
• 2 db csirkemell
• 3 db alma
• 20 dkg füstölt sajt
• 10 dkg bacon
• 2 dl tejföl
• só
• bors
• liszt
Elkészítés:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A
tűzálló edény aljára tesszük a szalonnaszeleteket, utána rárakjuk a
lisztben megforgatott csirkemell szeleteket. Az almát káposztareszelőn a
húsra reszeljük, majd az almára szórjuk a lereszelt sajtot, végül az
egészet meglocsoljuk tejföllel.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
30 dkg liszt (csipet só)
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 tojás
1 dl langyos tejben 1 dkg. szalakálé
(ha még szükséges kevés tejet tegyünk hozzá)
Ebből könnyen gyúrható tésztát készítünk. Hagyjuk legalább egy órát
állni. Pihenés után gáztepsi hátán 3 lapot sütünk. 180 fokon 8 perc kell hozzá.
Krém:
1 l. tej
5 tojás
20-25 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
15 dkg liszt
1 van. pudingpor
Ízesítőnek lehet még bele tenni van.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Mandulás gyümölcsös felfújt:
140 gr. babapiskóta darálva
1 citrom reszelt héja
50 gr. hámozott mandula
100gr + egy diónyi margarin
1. ek. rétesliszt a formához
4 tojás, egy csipet só
80 gr kr. cukor
1 cs. van. cukor, fél kk. őrölt fahéj
600 gr gyümölcs( cseresznye, meggy, barack, alma, körte)
Egy ovális formát kivajaztam, megszórtam a rétesliszttel. A barackokat
megmostam, cikkekre vágtam. A mandulát durvára vágtam.
A tojás fehérjéket egy csipet sóval és 40 gr cukorral kemény habbá
vertem.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
2- személyre
kb 40 dkg szétfövő krumpli
5dkg vaj
+ egy kicsi a tepsit kikenni
2 tojás
1 -2 evőkanál tej
só, szerecsendió
15 dkg zöldségkeverék ( kukorica, zöldborsó)
A krumplit meghámozom, megmosom, kis kockákra vágom. Sós vízben kb. 15
perc alatt puhára főzöm. A vizet leöntöm róla, és még forrón áttöröm.
Hozzákeverem a vajat,1 egész tojást, és 1 fehérjét, 1-2 evőkanál tejet, ízesítem sóval,
szerecsendióval.
Egy nagy sütőtepsit vajjal kikenek.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 tojás
liszt
2 fej vöröshagyma
10 dkg főtt, füstölt császárszalonna
15 dkg főtt, füstölt tarja
15 dkg trappista sajt
tejföl
só
zsír vagy olaj
Elkészítés:
A tojásokból és a lisztből nokedlitt készítünk, megfőzzük, majd amikor leszűrtük, tejföllel összekeverjük.
A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apró kockára vágott szalonnát és tarját. Szép pirosra sütjük.
Amikor kész, tűzálló tál aljára belerakjuk a tejfölös galuska felét,
és a tetejét megszórjuk a már megpirított, hagymás szalonnás tarjával.
Hozzávalók
2-3 főre
1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, kb 20 dkg brokkoli, 20 dkg
zöldbab , 2-3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 konzerv főtt kukorica, 1 bő ek olaj, 3 zöldségleveskocka, 25 dkg füstölt sonka, kakukkfű,
bazsalikom, oregánó
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk ill zúzzuk. A brokkolit megtisztítjuk, apró rózsáira szedjük. A sárga és fehér répát meghámozzuk, megmossuk, vékonyan felkarikázzuk.
Húsvéti tojáskenyér
Hozzávalók:
1 téglalap alakú kenyér, 3-3 piros és sárga kaliforniai paprika, 2 paradicsom, 10 dkg szeletelt ömlesztett sajt, 35 dkg krémsajt, 5 kemény tojás, 10 dkg magozott olajbogyó, 3 ecetes uborka, 1 dl tejszín, 1-1 csokor petrezselyem, snidling, bazsalikom, 10 bazsalikomlevél a díszítéshez, só, frissen őrölt fekete bors Elkészítés: A paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, és a paradicsommal együtt felkockázzuk. Az uborkát vékony karikákra vágjuk. |
12 éve | Lovas Éva | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg darált mandula
1 dkg kakaó
édesítőszer, rumaroma
5 dkg diétás csokoládé (reszelve)
Elkészítés:
Az áltatunk édesített és rummal ízesített gesztenyemasszához hozzáadjuk a darált mandulát át, a kakaót és jó habosra keverjük. Vizes kézzel kis golyókat csinálunk, beleforgaljuk a reszelt csokoládéba. 1-2 órát behűtjük.
Energia: 1324 kcal
Szénhidrát: 114 g
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
2 evőkanál cukrot habosra keverek 2 tojással, majd beledolgozok 1 kis doboznyi kefirt, 2 doboznyi lisztet és 1 csomag sütőport. Beletöltjük őket a formába, majd mindegyik tetejére teszünk 1-1 kiskanál lekvárt és óvatosan egy kés segítségével csíkokat húzunk belőle a tésztába.
180 fokon aranybarnára sütjük.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
6 db. kp. nagyságú krupli
3 kp. padlizsán
50 dkg darált hús
2 nagyobb paradicsom
1 kp. fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
só, durvára darált színes bors, szerecsendió, fahéj, 1 kanál chilis
kecsap, 3 kanál sima kecsap.
A padlizsánokat meghámoztam, felkarikáztam, lesóztam, hagytam állni. A
krumplit héjában megfőztem. A hagymát kicsit megdinszteltem, és fehérre sütöttem
a darált húst. Sóztam, borsoztam, szerecsendiót, fahéjat tettem bele, egy kanál
chilis, és 3 kanál sima kecsapot, fokhagymát.
II. Soproni Ízutazás
Bor, étel
Rendezvény kezdete:
2012. március 26., hétfõ Rendezvény vége: 2012. március 27., kedd
Sopron
Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ |
Falusi ízek vendégségben: dödöllétől a paprikás perecig
Programok: vásári forgatag, kiállítások, előadások, kóstolók
12 éve | Lovas Éva | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 nagyobb rózsa brokkoli
4-5 gerezd fokhagyma
vegeta
1 kk bazsalikom
2-3 dl tejföl
2-3 ek étkezési keményítő
Elkészítés:
A brokkolit apró rózsákra szedjük, a szárait is megtartjuk. Kevés vízben
(csak épphogy ellepje)megfőzzük, nem túl puhára, mert később még úgyis
jobban szétmegy. A főtt szárakat kiválogatjuk és turmixoljuk, majd
összekeverjük a tejföllel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a
keményítővel. A habarást a brokkolirózsákhoz adjuk, forrásig keverjük.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,vagy graham liszt
20 dkg tönkölybúza liszt
10 dkg rétesliszt
2,5 dkg élesztő
0,5 dl olaj
3-4 dl víz
1 teáskanál só
1 tört főtt krumpli
zöldfűszerek (oregánó, petrezselyem, zeller stb)
A tetejére:
fél szál póréhagyma
30 dkg gomba
3-4 db paradicsom apró kockára vágva
1 üveg sűrített paradicsom
sajt
pizza fűszerkeverék
(Ha dúsabban akarjuk, tehetünk rá sonkát, szalámit vagy bármilyen más zöldséget.)
Elkészítés:
Az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk, a hozzávalókkal összedolgozzuk,
10 percig kelesztjük.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Rakott krumpli:
6 közepes nagyságú krumpli
6 db. tojás
1 szál füstölt kolbász
5 dkg vaj
1 kanál liszt
kb. 2,5 dl tej
2 dl tejföl
só, bors, szerecsendió
A krumplit és a tojást héjában megfőzöm.
A kolbászt felkarikázom.
Egy jénait kikenek vajjal, vagy házizsírral, belekarikázom a fele
krumplit. Sózom, borsozom. Rá a kolbászkarikákat, arra a tejfölt, rá a
felszeletelt tojást. Befedem a maradék krumplival, ezt is sózom, borsozom, 1
tojást erre is rászelek.
Végül a vajból, lisztből, tejből (só, fűszerek) besamell mártást
csinálok, és az egészet leöntöm.
200 fokon 20-25 percig sütöm.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg pulykamellfilé 1 kis fej vöröshagyma 1 dl olaj só törött fekete bors egy kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél 1 liter csontlé (lehet leveskockából is) 20 dkg vegyes zöldség 1 cikk zeller 10 dkg gomba 6 dkg liszt 2 dl tejszín 1 ek tárkonyecet néhány csepp citromlé
Készítés:
A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés: A felvert tojásokat simára keverjük a szétmorzsolt élesztővel, majd hozzáadjuk a porcukrot, a rumot, a tejet és a lisztet. Kevés sóval ízesítjük, és 2 órán keresztül hagyjuk állni. Közben a dzsemet 3 evőkanál ananászlével simára keverjük.
A kettes típusú cukorbetegség kezelésnek módját a betegség adott stádiuma határozza meg. Mindenképpen az az alapvető cél, hogy ismét egyensúlyba hozzuk a szervezet inzulin igényét a rendelkezésre álló kínálattal.
Milyen módszerek kínálkoznak a szervezet inzulin igényének fedezésére?
Első fő csoport az életmódi eszközök
- Alapvető lehetőség a diéta
Nyilvánvalóan , ha megfelelően elosztjuk a nap folyamán a bevitt szénhidrátokat (egyszerű és összetett cukrokat) és egyszerre nagyobb mennyiségű szénhidrát bevitelétől tartózkodunk, a rendelkezésre álló inzulintermelő kapacitás elegendő lehet a kisebb vércukor emelő hatás kivédésére.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Hozzávalók 6 személyre:
5 csésze forró kávé
2 evőkanál fehér rum
4 evőkanál ananászlé
1 csésze tejszínhab
Elkészítés:
A kávét, az ananászlét és a fehér rumot összekeverjük, felmelegítjük, de
nem forraljuk. Előmelegített konyakospoharakba töltjük, majd a
tejszíhabot a tetejére kanalazzuk.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3 mirelit spenót
kb. fél liter tej 1,5%
3 tojás
4 ek zabkorpa
5 dkg zabpehely darálva
4 gerezd fokhagyma
2 leves kocka
só
Elkészítés:
Felteszem a spenótot a tejjel főni. Belenyomom a fokhagymát. Amikor el
kezd rotyogni belekevergetem a felvert tojást és folyamatosan
kevergetve beleteszem a zab pelyhet és korpát, ha szükséges még öntök
bele tejet.Ízesítem, és a végén merülő mixerrel eldolgozom az egészet.
Kemény tojással tálalom.
12 éve | Lovas Éva | 2 hozzászólás
2 adaghoz
2 közepes rózsa brokkoli
5 szelet bacon szalonna
3 dl tejföl
2 tojás
só, bors, fokhagyma, szerecsendió, gyömbér
A brokkolikat kis rózsákra szedve pár percig sós, jó fokhagymás forró
vízben félig megfőztem (ne főzd túl!) Egy jénait vékony baconszalonnát
kibéleltem. Leraktam a brokkolikat és leöntöttem a következővel: 3 dl tejfölt
kikevertem a 2 tojással, és a többi fűszerrel.
15 percig 200 fokon, majd 15 percig légkeveréssel sütöttem.
12 éve | Lovas Éva | 2 hozzászólás
Hozzávalók: Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
2 tojás
1 ek. citromlé
édesítőszer
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A szitát letakarjuk tiszta konyharuhával, és rátesszük a túrót. Egy éjszakán át hagyjuk lecsöpögni. Másnap áttörjük a túrót és összekeverjük a tojással és az ízesítőkkel. Jól összegyúrjuk és kivajazott tortaformába simítjuk. 40 percig sütjük.
(www.macosz.hu)
12 éve | Lovas Éva | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés: A felsoroltakat összekeverjük, de a lisztet utoljára adjuk hozzá. 5 percig pihentetjük, majd forró olajban kanállal szaggatva kisütjük. Ha elég nagy edényben sütjük (van elég helye hozzá), akkor magától megfordul.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Sajtos zsemlefelfújt
2 személyre:
2 szikkadt zsemle (kenyér, kifli)
egy kevés bacon szalonna (füstölt tarja, bármilyen maradék felvágott),
kevés olaj
3 dl tej
2 tojás
2 szál újhagyma (v. egy kisebb fej rendes hagyma) fűszerek: só, bors,
esetleg fokhagyma, ki mit szeret.
Egy szögletes jénaiba pici olajat öntöttem, szórtam rá csíkozott bacon
szalonnát. A zsemléket hosszában 1,5 cm-es szeletekre vágtam, szorosan a tál
aljára raktam.
Karikáztam rá újhagymát, megszórtam még egy kis bacon szalonnával, a
tejet elkevertem a tojásokkal, sóztam, fűszereztem.
3 db szikkadt zsemle
1 kisebb cukkini
1 kis fej vöröshagyma
kb. 1,5 dl tejföl
olaj, só, fehérbors, petrezselyem, bazsalikom
A zsemléket kettévágom, kibeleztem. Kevés szójaolajon megdinszteltem a
hagymát, hozzákevertem a kis kockákra vágott cukkinit, fűszereztem. Mikor
megpirult, hozzámorzsoltam a zsemlék belét, ezzel is pirítottam, és ráöntöttem a
tejfölt. Összeforraltam és visszatöltöttem a masszát a zsemlékbe. A tetejüket
sajttal borítottam be, felére camambert sajtot tettem, és megszórtam durvára
vágott dióval.
Így sültek pirultak, 200 fokon 25 percig.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Túrós-sajtos zöldbab
2 főre
fél kg vágott zöldbab
10-15 dkg túró
10 dkg sima és füstölt sajt
1 csokor vágott petrezselyem
2 dl főzőtejszín
1 tojás
só, bors, 3 gerezd fokhagyma
Fél kiló zöldbabot megfőzök sós vízben, melybe teszek 2 duci fokhagymát.
Leszűröm, még melegen hozzákeverem a túrót, a reszelt sajtokat, a petrezselymet.
Tűzálló tálat kivajazok, beleteszem, és leöntöm a sóval, durva borssal és
1 tojással összekevert tejszínnel.
A tetejére vajdarabkákat teszek, és 15 percig 200 fokon, majd
légkeveréssel újabb 15 percig sütöm.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés: Fél dl tejben elkeverjük az élesztő és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. (A megkelt élesztő feljön a bögre tetejére.) Mély tálba öntjük az átszitált lisztet és a közepébe mélyedést vájunk. Ide tesszük a megkelt élesztő, a sót, a z egész tojásokat, a zsírt, és annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A
történet szerint Madame Tatin rossz sorrendben rakta a formába az
almatorta hozzávalóít,így született meg ez a fenséges édesség. agyon egyszerű, de nem túl édes, így, ha valaki iogazán finomat szeretne készíteni, javasolt jelentősen növelni a cukor adagot benne, vagy édesítőt hozzáadni. Az almához pedig kis vaníliás cukrot, fahéjat, esetleg reszelt citromhéjat....
Tarte Tatin
25dkg lisztből 13dkg margarinnal,1 evőkanál porcukorral,1 tojássárgájával,csipetnyi sóval és egy kis vízzel rugalmas tésztát gyúrunk.Fél óra hosszát pihentetjük.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Zöldborsós spagetti:
30 dkg spagetti
2 dl tejszín
4 egész tojás
2 kp. nagyságú paradicsom.
15-20 dkg mélyhűtött zöldborsó
10-15 dkg sajt( fele lehet füstölt)
fűszerek: só, sok fehérbors, petrezselyemzöld, bazsalikom, oreganó.
30 dkg spagettit sós vízben felraktam főni. Szintén sós vízben megfőztem
15-20 dkg mélyhűtött zöldborsót. A tejszínt kikevertem a 4 tojással, sóztam és
bőven borsoztam.
A megfőtt tésztát leszűrtem, egy tálban öntöttem rá szójaolajat, bele a
kockára vágott paradicsomot( pár karikát félretettem a tetejére), hozzá a
megfőtt zöldborsót, a lereszelt sajtot, bőven fűszereztem, és jól összekevertem.
Tortaformát (24 cm átmérőjű) ki kell bélelni sütőpapírral, beleönteni a
tésztát és ráönteni a tejszínes tojást.
Légkeveréssel 180 fokon 20-25 percig szép pirosra sütni.
Húsnélküli ételre vágytunk és ez nagyon bejött!
Gyakorlatilag a belevalókat lehet variálni( bármilyen zöldség, főtt tojás
mehet bele) csak a mártás legyen rajta.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítése: A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a porcukorral, mézzel és az egész tojásokkal félkeménységű tésztát gyúrunk. Szép simára, jól kidolgozzuk, mint egy leveles tésztát. Fél órára hűtőbe tesszük. Ezután 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, derelyevágóval kis téglalapokra, vagy szaggatóval kör alakúra vágjuk, majd felhevített olajban kisütjük.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
hozzávalók
40darabhoz
60deka liszt
15 deka cukor
2,5deci langyos tej
3tojás sárgája
csipet só
5deka élesztő
10deka olvasztott vaj
Az élesztőt felfuttatom, a tojást a cukorral kikeverem,a margarint
felolvasztom.Ha az élesztő felfutott a lisztel és a többi hozzávalóval
kelt tésztát készítek.Kétszeresére megkelesztem a tésztát és kinyújtom
,és szaggatóval kiszaggatom,és forró olajba kisütöm.
A pudingot
megfőzöm
1csg vanílíás vayg csokis puding
fél liter tej
4 kanál cukor
ebből finom pudingot főzök és megtöltöm vele a fánkokat.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás