Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Championwine a borszaküzlet

 

Budapest fő turisztikai területén található. Van egy háromszintű üzlethelyiségünk és egy borospincénk. A választék 450 hazai borból áll, amelyek az elmúlt két év legrangosabb borversenyeinek nyertesei. Minden bor kóstolásra alkalmas.


http://championwines.hu/

Esküvők, Bálok, Álló fogadások, Koktél partik, Céges rendezvények, Osztálytalálkozók, Baráti összejövetelek teljes körű szervezését, lebonyolítását, házias ízekből álló menüsorokkal vállaljuk, kistermekben 30 főig, nagytermekben 250 főig.


http://www.deko-etterem.hu/

 

Ittjartam.hu: étterem értékelések és szálloda értékelések egy honlapon. Szeretnéd megtudni hogy mely szállodában érdemes helyet foglalnod, mely éttermekbe éri meg enni? Honlapunkon olyan szuverén vendégek véleményét összesítettük teneked, melyek szerint könnyűszerrel elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket. A turizmusban különösen fontos hogy tökéletes minőségű szolgáltatásban legyen részed, de nagyon nehéz megelőzően meghatározni, hogy a tökéletesnek vélt vendéglátónál, vagy hotelben kétségkívül azt adják, amire számítasz.

Tovább 

Internetes ételrendelés az országunk egész táján: Falatozz.hu. Amennyiben vidéken tartózkodik akkor a településeden, amennyiben a fővárosban akkor kerületenként is választhatsz. Amennyiben weblapunkon rendeled meg a fogást, ez esetben mostanában egy kiváló tábla számítógépet nyerhetsz havi szinten. Ne vesztegesd el a sanszot, nem árt benézni és rendelni! Hamburgerek, magyaros étkek, pizzák és különlegességek szintúgy megtalálhatók a palettánkban. Érdemes figyelemmel kísérni a pillanatnyi kedvezményeket, ugyanis ezeknek köszönhetően sokkal kedvezőbben juthatsz hozzá az ételedhez.

Tovább 

network.hu

Kányádi Sándor:
Csendes pohárköszöntő újév reggelén


Nem kívánok senkinek se
különösebben nagy dolgot.
Mindenki, amennyire tud,
legyen boldog,
érje el, ki mit szeretne,
s ha elérte, többre vágyjon,
s megint többre.
Tiszta szívből ezt kívánom!
Szaporodjon ez az ország
emberségbe’, hitbe’, kedvbe’,
s ki honnan jött,
soha-soha ne feledje.
Mert míg tudod, ki vagy, mért vagy,
vissza nem fognak a kátyúk…
A többit majd apródonként
megcsináljuk.

Tovább 

Kis odafigyeléssel életek menthetők... Cicák, madarak, kutyák, lovak, birkák, kecskék baraomfiak, és valamennyi állat több gondoskodást igényel a hidegben.

 

 

network.hu

 

network.hu

network.hu

A franciaországi Ribeauville városban augusztus óta kék s zöld mézet készítenek kaptárjaikban a méhek. A méhészek értetlenül állnak a jelenség előtt.

 

Jelen pillanatban a méhtelepesek azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy az M&M’s cukorka-, és a Mars csokoládégyár egy, a Ribeauville településtől öt kilométerre fekvőszemétlerakó helye az okozója mindennek, hiszen itt konténerszámra találnak a zümmögők cukros hulladékokat, melyeket az édesség előállítása során halmoztak fel a gyártók.

Tovább 

1/2 kg héjában főtt krumpli
1 kanál zsír
1 tojás

kb. 30 dkg lisztet vett fel, és gyúráskor is sok lisztet használtam.


+ Instant, cukrozott kakaópor a tölteléknek

 

A krumplit jól kihűtöm ( ha meleg rengeteg lisztet vesz fel), krumplinyomón áttöröm, kb. 1 tk. sót teszek bele, 1 tojást, és kb. 30 dkg lisztet, hogy jól nyújtható tészta legyen.

Kb. 3 mm vastagra nyújtom, felkockázom, és mindegyik közepére teszek egy jó nagy kupac instant cukrozott kakaót.

Utolsó hozzászólás

Lovas Éva üzente 5 éve

igen, valahogy az anyukák, nagymamák főztje nagyon gyakran finomabb a sajátnál...

Tovább 

Hájas kifli:

50 dkg liszt
25 dkg hájzsír
2 tojás
kb. 1,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 mokkáskanál
só,  2 mokkáskanál cukor

Az élesztőt a 2 mokkás kanál cukorral elkevert tejben felfuttatom. A lisztbe teszek 2 mokkás kanál sót, elmorzsolom benne a zsírt, hozzáteszem az élesztős tejet, 1 tojást, egy sárgáját (a másik fehérjét félreteszem kenéshez), és jól kidolgozom (ha kissé keménynek tűnne, kis tejet lehet még hozzátenni). 4 bucit csinálok belőle, és hagyom pihenni, akár több órát is.

Tovább 

Hozzávalók


2 pohár liszt,

fél pohár darált dió,

1 pohár tej,

fél pohár cukor,

1 tojás,

2 evőkanál méz,

2 evőkanál olvasztott vaj,

3 kk őrölt fahéj

2 kk őrölt szegfűszeg

1 citrom reszelt héja,

csipetnyi só,

1 csomag sütőpor.


  

Elkészítés:

A tojást összekeverjük a mézzel, a cukorral, a vajjal, a fűszerekkel és a reszelt narancshéjjal.

A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral. Hozzáadjuk a diót.

A lisztes diót a tojásos keverékhez adjuk, és fokozatosan hozzáöntve a tejet, egynemű krémmé keverjük.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu