Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mákos-mandulás torta:
Tészta:
200 ml (egy csésze) kristálycukor
ugyanannyi darálatlan mák
ugyanannyi rétesliszt
fél csomag sütőpor
3 tojás sárgája
5 tojás fehérje
3 evőkanál hideg víz
A krémhez:
2 tojás sárgája
1,5 csomag vaníliás pudingpor
fél liter tej
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
pici rum
Tetejére:
3 dkg finomra tört mandula
5 dkg vaj
5 dkg kristálycukor
A tojássárgákat kikevertem a cukorral, a vízzel, a tojás fehérjét kemény
habbá vertem. A lisztben elkevertem a sütőport, hozzáadtam a mákot, és
összekevertem a cukros masszával, majd beleforgattam a felvert tojás fehérjéket.
Piskótaszerű lett a tészta, 200 fokos sütőben 20-25 percig sütöttem a 26 cm
átmérőjű tortaformában. Mikor kihűlt kettévágtam. A pudingport a két tojás
sárgájával megfőztem, kihűtöttem, a margarint kikevertem a cukorral és a van.
cukorral. Majd jól összekevertem a kettőt. Megkentem vele a tortát, kívülről is.
A mandulát a vajon megpirítottam, hozzáadtam a kristálycukrot, addig
karamellizáltam, míg darabos massza lett belőle. Mikor kihűlt rászórtam a torta
tetejére. Nagyon finom!!!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Tiramisu kezdő módra EGYSZERŰ!
SÜTI - Keksztekercs
TORTA - Krumpli-csoki
HÚSVÉTRA VENDÉGVÁRÓ - Tojáskrém juhtúróval