Gasztro Blog: 2012. június

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei - 2012. június

 

Hozzávalók: 25 dkg borjúhús 25 dkg borjúcsont 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér 1 zellergumó 1 kis fej kelkáposzta 4-5 goma 1 fej hagyma 1 zöldpaprika bors olaj citromlé

 

Készítés: A csontot főni tesszük a hagymával, zöldpaprikával és pár szem borssal. A borjúhúst apróra vágjuk, a megtisztított zöldséget és a gombát, a kelkáposzta sárga közepét vékony szeletekre vágjuk és mindezt olajon pároljuk. Amikor megpuhult, megszórjuk liszttel, jól összekeverjük, rászűrjük a csontlevet és tovább főzzük még tíz percig.

Tovább 

Sajtmártás Sajtmártás
Hozzávalók:

80 g reszelt sajt
3 dl 1.5%-os tej
10 g margarin
2 evőkanál liszt (20g)

reszelt szerecsendió


Elkészítés:
  1. A felhevített margarinon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd óvatosan, lassan hozzáöntjük a tejet és krémszerűre főzzük.
  2. Ízesítjük sóval, szerecsendióval.
  3. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot és még egyszer összefőzzük.

 

 

www.macosz.hu

 


40 dkg csirke vagy pulyka apróhús
1 csomag gyros fűszerkeverék
4 közepes nagyságú krumpli
salátának való zöldségek (paradicsom, uborka, fehér v. vörös fejeskáposzta, újhagyma, vagy hagyma, esetleg savanyú káposzta is jó) olaj, só bors

1 joghurt

 friss zöldfűszerek.

A gyros fűszerkeveréket elkeverem 1 dl olajban. Ebbe rakom a húst, és egy éjszakát hagyom állni a hűtőben. Ezt másnap wokban jó pirosra megsütöm.
A krumplit hasábokra vágom, bő olajban pirosra sütöm.
A paradicsomokat felkockázom, az uborkát szintén, az újhagymát belekarikázom, egy kis fej lilakáposzta felét is beleaprítom a salátába, kevés citromlével meglocsoltam, pici szójaolajjal is, sóztam majd jól összekevertem.
Öntet: 2 dl joghurtba vagy kefirben elkeverünk tetszőleges zöldfűszereket, fokhagymát
 

Tovább 

FOLYTATÓDNAK A MÉSZÁRLÁSOK, FOLYTATÓDNAK A TILTAKOZÁSOK!

Gyere el és tiltakozz te is velünk!

Mint bizonyára hallottatok róla, az idei foci UEFA EB-t Ukrajnában és Lengyelországban rendezik. Az Ukrán hatóságok az odalátogató turisták szeme elől egy felháborító megoldással kívánják eltüntetni az utcán élő gazdátlan kutyákat és macskákat! Sok esetben élve égetik el őket mobil krematóriumokban. A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Tovább 

4 tojást felverünk, majd beledolgozunk 1 teáskanál vaníliakivonatot, 35 dkg lisztet, 35 dkg cukrot, 1 csomag sütőport, 3 evőkanál kakaó port és 15 dkg csokireszeléket.  Tejet adunk hozzá, annyit, hogy összeálljon egy hígabb tészta. Kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon 30 percig sütjük.

  • Paradicsomos-padlizsános bulgur
bulgur.jpg (15257 Byte)
Bulgurbúzát bioboltokban, illetve Budapesten a Fővám téri vásárcsarnok alagsorában levő "Ázsia shop"-ban lehet kapni. Barna vagy fehér is van, mind a kettő jó.
Hozzávalók 4 személyre:
1/4 kiló bulgur (ha nincs, 15 deka gríz)
4 dkg vaj (vagy ghi)
kb. 7 dl víz
1/2 kiló padlizsán
1/4 kiló paradicsom
1  fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem aprítva
5 evőkanál olivaolaj
1 dl tejszín
50 g dióbél (apróra vágva)
100 g reszelt Gouda sajt
só, (cayenne bors)
Öntet:
néhány ágacska friss (v.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu