Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 25 dkg borjúhús 25 dkg borjúcsont 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér 1 zellergumó 1 kis fej kelkáposzta 4-5 goma 1 fej hagyma 1 zöldpaprika só bors olaj citromlé
Készítés: A csontot főni tesszük a hagymával, zöldpaprikával és pár szem borssal. A borjúhúst apróra vágjuk, a megtisztított zöldséget és a gombát, a kelkáposzta sárga közepét vékony szeletekre vágjuk és mindezt olajon pároljuk. Amikor megpuhult, megszórjuk liszttel, jól összekeverjük, rászűrjük a csontlevet és tovább főzzük még tíz percig.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
80 g reszelt sajt
3 dl 1.5%-os tej
10 g margarin
2 evőkanál liszt (20g)
só
reszelt szerecsendió
www.macosz.hu
|
|
40 dkg csirke vagy pulyka apróhús
1 csomag gyros fűszerkeverék
4 közepes nagyságú krumpli
salátának való zöldségek (paradicsom, uborka, fehér v. vörös
fejeskáposzta, újhagyma, vagy hagyma, esetleg savanyú káposzta is jó) olaj, só
bors
1 joghurt
friss zöldfűszerek.
A gyros fűszerkeveréket elkeverem 1 dl olajban. Ebbe rakom a húst, és egy
éjszakát hagyom állni a hűtőben. Ezt másnap wokban jó pirosra megsütöm.
A krumplit hasábokra vágom, bő olajban pirosra sütöm.
A paradicsomokat felkockázom, az uborkát szintén, az újhagymát
belekarikázom, egy kis fej lilakáposzta felét is beleaprítom a salátába,
kevés citromlével meglocsoltam, pici szójaolajjal is, sóztam majd jól összekevertem.
Öntet: 2 dl joghurtba vagy kefirben elkeverünk tetszőleges zöldfűszereket, fokhagymát
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
4 tojást felverünk, majd beledolgozunk 1 teáskanál vaníliakivonatot, 35 dkg lisztet, 35 dkg cukrot, 1 csomag sütőport, 3 evőkanál kakaó port és 15 dkg csokireszeléket. Tejet adunk hozzá, annyit, hogy összeálljon egy hígabb tészta. Kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon 30 percig sütjük.
|
|
Bulgurbúzát bioboltokban, illetve Budapesten a Fővám téri vásárcsarnok alagsorában levő "Ázsia shop"-ban lehet kapni. Barna vagy fehér is van, mind a kettő jó. |
|
Hozzávalók 4 személyre: 1/4 kiló bulgur (ha nincs, 15 deka gríz) 4 dkg vaj (vagy ghi) kb. 7 dl víz 1/2 kiló padlizsán 1/4 kiló paradicsom 1 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem aprítva 5 evőkanál olivaolaj 1 dl tejszín 50 g dióbél (apróra vágva) 100 g reszelt Gouda sajt só, (cayenne bors) Öntet: néhány ágacska friss (v. |
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu