Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A
történet szerint Madame Tatin rossz sorrendben rakta a formába az
almatorta hozzávalóít,így született meg ez a fenséges édesség. agyon egyszerű, de nem túl édes, így, ha valaki iogazán finomat szeretne készíteni, javasolt jelentősen növelni a cukor adagot benne, vagy édesítőt hozzáadni. Az almához pedig kis vaníliás cukrot, fahéjat, esetleg reszelt citromhéjat....
Tarte Tatin
25dkg lisztből 13dkg margarinnal,1 evőkanál porcukorral,1 tojássárgájával,csipetnyi sóval és egy kis vízzel rugalmas tésztát gyúrunk.Fél óra hosszát pihentetjük.
Közben 10dkg kristálycukrot megpirítunk (nagyon kevés vizet adok a cukorhoz,lassú tűzön pirítom,és nem kevergetem),és egy tortaforma alján amennyire csak lehet,eloszlatjuk.(Sietni kell,mert gyorsan megdermed,de lehetőleg mindenhová jusson.
A tortaforma ne kapcsos legyen,mert abból sütés közben kifolyik!
A gyümölcs-tortaforma pl. jó.)
0,5kg almát meghámozunk,kivájjuk a magházát,szeletekre vágjuk,és kirakjuk vele a forma alját.A tésztát kerekre kinyújtjuk,és befedjük vele az almaszeleteket.Az oldalát is be kell fednie!
Forró sütőben,kb, 30 percig sütjük.Ha kész van,mielőtt kihűlne,egy tálra borítjuk úgy,hogy a tészta legyen alul,és az alma felül. (magyarul kifordítjuk)Isteni finom!!!
cibo.blogol.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Mézes muffin
SÜTI - Csokis perec - EGYSZERŰ!
ÉDESSÉG - Kávékrém
SÜTI - Meggyes kevert pite