Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2- személyre
kb 40 dkg szétfövő krumpli
5dkg vaj
+ egy kicsi a tepsit kikenni
2 tojás
1 -2 evőkanál tej
só, szerecsendió
15 dkg zöldségkeverék ( kukorica, zöldborsó)
A krumplit meghámozom, megmosom, kis kockákra vágom. Sós vízben kb. 15
perc alatt puhára főzöm. A vizet leöntöm róla, és még forrón áttöröm.
Hozzákeverem a vajat,1 egész tojást, és 1 fehérjét, 1-2 evőkanál tejet, ízesítem sóval,
szerecsendióval.
Egy nagy sütőtepsit vajjal kikenek. A krumplipürét
csillagbetétes nyomózsákból egymáshoz nem
túl közel 4-5 cm-es átmérőjű kosárka formába nyomom. Tojássárgájával finoman megkenem,
és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
A zöldséget gőzön, vagy kevés vajon megpárolom, sózom, vegetázom, ízlés szerint lehet hozzá adni szójaszószt, oreganót, stb, majd a
kész fészkekbe elosztom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
EGYTÁL - Rakott krumpli
SÜTI - Keksztekercs
LEVES - Borjuragu
VILÁGKONYHA - Giros tál - TÖRÖK