Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
a paradicsommártáshoz:
1 kis doboz hámozott konzerv paradicsom, 1 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva vagy megreszelve, olasz fűszerkeverék, cukor, só.
a feltéthez:
50 dkg gomba, 20 dkg füstölt mozzarella sajt, 20 dkg sima mozzarella sajt, esetleg díszítésnek paprika- és paradicsomkarikák.
Elkészítés
tészta
Az élesztőt a langyos tejben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük.
Hozzávalók:
egy zacskó spagetti (0,5 kg), 1 pohár natúr joghurt (150 g), 1 pohár zsírszegény tejföl (175 g), 1 tömlős sajtkrém, 2 evőkanál liszt, 8 dkg sütőmargarin, 20 dkg trappista, késhegynyi őrölt szerecsendió, bors, só, 2 dl tej.
|
|
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg + némi finomliszt, fél csomag sütőpor, 3 tojás, 1 kocka (25 dkg) sütőmargarin, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél pohár tejföl (kb. 80-90 g), kevéske tej.Hozzávalók:
12 db vastagabb, kisütött palacsinta, 2 evőkanál cukor, egy tábla (10 dkg) étcsokoládé vagy ét tortabevonó, 4 nagy evőkanál baracklekvár, 3 tojásfehérje, némi sütőmargarin.13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 15 dkg gríz, 20 dkg olcsó tömbsajt, 7-8 dl tej, egy kanálnyi margarin, 5 tojás, némi finomra metélt petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, bors, olaj a sütéshez.13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6-8 db közepes méretű zsenge zöldkaralábé, 25 dkg darált pulykahús, 15 dkg rizs, egy kisebb fej vöröshagyma, só, bors, őrölt csemegepaprika, 2 evőkanál étolaj, 1 pohár (175 g) zsírszegény tejföl.
Elkészítés:
A húsból, egy evőkanál olajból, a hagymából és a fűszerekből pörköltalapot készítünk. A karalábét egyszer egy centis kockákra vágjuk és puhára pároljuk kevés sós vízben. A rizst félig megfőzzük. Egy tűzálló tál aljára öntjük a másik evőkanálnyi étolajat, ráterítjük a karalábé egyik felét, a pörkölt és a főtt rizs keverékét, majd beterítjük a karalábékockák másik felével.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg makaróni, 5 dkg sütőmargarin, 20 dkg reszelt trappista, 1 kis pohár tejföl , 4 tojás, őrölt bors, 2 evőkanál prézli, kevéske finomra vágott metélőhagyma, petrezselyem- és zellerzöld, só.Hozzávalók:
1 kiló friss vagy mirelit zöldbab vagy vajbab, 30 dkg darált hús, 3 fej vöröshagyma, 30 dkg rizs, só, bors, majoránna, 1 kis tejföl, 1 tojás, kevés zsir, ételízesítő, zellerzöld.
Elkészítés:
A
rizst ételízesítős vízben főzzük puhára. Az apró kockákra vágott
hagymát pároljuk meg némi zsíron, majd adjuk hozzá a húst és kevéske
sót. Főzzük készre, lehetőleg legyen lében gazdag a végeredmény.
Ha
a zöldbab friss, akkor főzzük 5 percig enyhén sós vízben, viszont ha
mirelit, erre a műveletre nincsen szükség, ugyanis az hamarabb megpuhul.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- 80 deka liszt - lehetőleg olasz, 00-ás vagy más gluténban gazdag fehérliszt.
- 20 deka gríz
- 1 csomag élesztő
- 650 ml langyos víz
- egy csapott evőkanál tengeri só
- egy evőkanál barnacukor (vagy méz)
Elkészítés:
A lisztet, a grízt és a sót keverd össze, öntsd gyúródeszkára, és csinálj mélyedést a közepébe. Az élesztőt futtasd fel a cukorral és a vízzel, majd öntsd a mélyedésbe és gyúrd alaposan össze (kb 10 perc).
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
Öntsük a tojáslikőrt előmelegített
csészébe. Édesítsük meg a kávét és öntsük a tojáslikőrre. Tegyük rá a
tejszínhabot, s szórjuk meg kávé- vagy kakaóporral.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A sűrített tejet főzzük föl a
kakaóporral és a cukorral, s tegyük hozzá a kávét. Keverjük közé a
sherryt. Töltsük két csészébe a Café Andaluse-t, s szórjunk rá egy-egy
csipet reszelt étcsokoládét.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Elkészítés:
Az azonnal oldódó kávét és a porcukrot oldjuk fel hideg vízben, majd ízesítsük rummal (rumaromával) és citromlével. Öntsük hosszúitalos pohárba jégkockákra, tegyünk citromszeletet a pohár szélére és szívószállal, jéghidegen kínáljuk.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A margarin felét megolvasztjuk, a másik felét a kakaóporral, a porcukorral és a tejporral simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a meleg margarint és 1 dl forró vizet, majd habverővel habosra keverjük. A krémet habzsákba töltjük, azzal a tölcsérekbe töltjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítése:
A kifliket ujjnyi vastag darabokra vágjuk, és fokozatosan leöntjük tejjel. Alaposan kivajazott sütőedénybe tesszük. Tálalás előtt 15 percre előmelegített sütőben jól átmelegítjük, végül mézzel, és cukros mákkall szórjuk meg.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítése:
A vajat a tojásokkal és a cukor felével habosra keverjük, majd a langyos tejet hozzáöntjük. A kalácsot felkockázzuk és bele áztatjuk az előbbi keverékbe. A cukor másik felét összekeverjük dióval majd meghempergetjük benne a lecsöpögtetett kalácsokat. Felét tűzálló tálba tesszük, a tetejére rátesszük az alma szeleteket és a mazsolát, majd a guba másik felét.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Forró,sós vízben sűrűre főzzük a kukoricalisztet , olajos kanállal kiszaggatjuk. Tűzálló edényben lerakjuk, soronként reszelt sajttal megszórjuk. Sütőben a sajt pirulásáig sütjük.(Kb 10-15 perc)
Tipp: kis tejjel is meg lehet locsolni
Hozzávalók:
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A zellergumókat alaposan megmossuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűltek, félbevágjuk őket és a közepüket kivájjuk. Miközben a zeller fő, elkészítjük a tölteléket: a szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, felaprózott gombát, a vágott petrezselymet és a darált húst, 10 percig erős tűzön pirítjuk, hagyjuk kihűlni.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sárgarépákat megtisztítjuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, lecsepegtetjük, kihűtjük. A margarinból, tejből, lisztből besamelt készítünk, belekeverjük a kis kockára vágott gombát, ízesítjük sóval, borssal, pici tejföllel, és a kivájt sárgarépa üregébe halmozzuk.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hámozatlan megmosott padlizsánt műanyag vagy fakéssel 1 cm vastag szeletekre vágjuk, fél órára besózzuk majd gyors öblítés után lecsöpögtetjük. A hámozatlan Cukkínit is felszeleteljük.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Keverjük össze a hideg kávét a tejjel és a tejszínnel. Adjuk hozzá a cukrot, a kakaót majd öntsük a poharakba osztott, turmixgéppel felaprított csokifagyira. Ha fagyi nem teljesen jeges, vagy nagyon tejszínes, inkább tegyük tört jéggel, gombócokban a pohárba.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Az instant kávét keverjük össze a
hideg tejjel, a tejszínnel és a rummal. Osszuk szét két pohárba. Tehetünk bele jégkockát, vagy a jégkockatartóban fagyasztott tej-kockát.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Készítsük el a kávét a vízzel, vagy a tejjel, tegyük bele az instant kakaót, és öntsük egy karcsú pohárba jégkockákra. Szívószállal kínáljuk.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A gombát és a hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A diót késsel durvára vágjuk. A tésztát és a borsót enyhén sós forró vízben 5-6 percig főzzük (együtt) majd leszűrjük.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A kockára vágott gombát a margarinon és a hagymán puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal. Amikor megpuhult, akkor a finomra vágott kaporral, tojássárgával és kevés liszttel elkevert tejszínnel vagy tejföllel besűrítjük és átforraljuk. Tejszínnel azok készítsék, akik nem rendelkeznek súlyfelesleggel.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók
2 fő részére
20 deka vörös bab megfőzve
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes paprika
15 dkg gomba
10 dkg kukorica
só
bors
csili paprika
csípős őrölt pirospaprika
2 dl paradicsomlé
olaj
10 dkg reszelt sajt
friss kenyér
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megdinsztelem, beleteszem az apróra vágott fokhagymát és a kockákra vágott zöldpaprikát., kicsit fonnyasztom. Hozzáadom a kockákra vágott gombát, sózom, borsozom.
Hozzávalók: |
- vegata, só, majoranna
|
Elkészítés: |
A krumplit félig puhára főzzük héjastól, majd tisztítás után karikára vágjuk. A húst a hagymával együtt szép pirosra sütjük. |
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók: |
1 nagy fej kelkáposzta
1 nagy fej hagyma, majoranna, |
Elkészítés: |
A kelkáposztát megmossuk,majd
leveleire szedjük, és félretesszük. A rizst megfőzzük, de ne teljesen
puhára, olyan háromnegyedig, majd azt is félretesszük.
|
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók: |
A tésztához:
8 púpozott evőkanál cukor 4 csomag vaniliás cukor |
Elkészítés: |
A tésztához a tojássárgát a porcukorral fehéredésig keverjük.
|
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók: |
fél kiló túró 20 dkg cukor +3 csomag vaniliás cukor 3 púpozott evőkanál liszt |
Elkészítés: |
Összedolgozzuk a túrót a tojássárgákkal és a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a tojásfehérjéből felvert
habot.Végül belekeverjük az aszalt gyümölcsöt.
|
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók: | 7 tojás
25 dkg porcukor 25 dkg dió darálva 25 szem őrölt kávé 1 vaniliáscukor csokimáz a tetejére |
Elkészítés: |
A tojások sárgáját kikeveerjük a cukorral, hozzáadjuk a diót, kávét, vaniliáscukrot, majd a tojások felvert habját. Úgy sütjük ki, mint a piskótát, kb. 25 percig (tűpróba). A tetejére jöhet a csokimáz. |
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu