Gasztro: SÜTI - Skót krémes - OLCSÓ!

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


30 dkg liszt (csipet só)
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 tojás
1 dl langyos tejben 1 dkg. szalakálé
(ha még szükséges kevés tejet tegyünk hozzá)
Ebből könnyen gyúrható tésztát készítünk. Hagyjuk legalább egy órát állni. Pihenés után gáztepsi hátán 3 lapot sütünk. 180 fokon 8 perc kell hozzá.

Krém:

1 l. tej
5 tojás
20-25 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
15 dkg liszt
1 van. pudingpor
Ízesítőnek lehet még bele tenni van. cukrot, vagy vanília rudat.

Az 5 tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
Az 5 tojás sárgáját a cukorral, liszttel, pudingporral és annyi tejjel (az 1 literből vegyük el), hogy csurgatható legyen, simára keverjük.
A maradék tejet melegítjük, és amikor már meleg, de még nem forr, belecsurgatjuk a masszát, és folyamatos keverés mellett főzzük sűrű krémmé. Még forrón összekeverjük a tojás fehérjével.
A lapokat megkenjük, letakarjuk, én egy éjszakát szoktam hagyni puhulni.
Nagyon finom, nagyon olcsó!!

 

Címkék: desszert főz húsvét konyha krémes lovas Éva lovaseva recept süti vendég édesség ünnep

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu