Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sajtos zsemlefelfújt
2 személyre:
2 szikkadt zsemle (kenyér, kifli)
egy kevés bacon szalonna (füstölt tarja, bármilyen maradék felvágott),
kevés olaj
3 dl tej
2 tojás
2 szál újhagyma (v. egy kisebb fej rendes hagyma) fűszerek: só, bors,
esetleg fokhagyma, ki mit szeret.
Egy szögletes jénaiba pici olajat öntöttem, szórtam rá csíkozott bacon
szalonnát. A zsemléket hosszában 1,5 cm-es szeletekre vágtam, szorosan a tál
aljára raktam.
Karikáztam rá újhagymát, megszórtam még egy kis bacon szalonnával, a
tejet elkevertem a tojásokkal, sóztam, fűszereztem. Ráöntöttem a zsemlékre,
hagytam 10 percet állni.
Majd bőven megszórtam 2 fajta sajt reszelékével.
200 fokon 20 percig, majd 5 percig légkeveréssel pirosra sütöttem.
Nagyon finom, percek alatt össze lehet állítani. Ubival ettük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!