Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kis adag, Tünde gasztro blogjáról, ajánlatos egyből legalább a 2x esével dolgozni!
Tészta:
1 egész tojás
6-7 kanál tej
2 kanál méz
15 dkg porcukor
5 dkg margarin
késhegynyi fahéj
Mindezt gőz fölött 5 percig felverjük. Még melegen hozzáadunk 45 dkg
lisztet, melyben elkevertünk 2 kávéskanál szódaport. Ezt nagyon szaporán kell
keverni. 4 felé vágjuk és szintén szaporán 4 vékony lapot nyújtunk, tepsi hátán(
az enyém kb. 27x36 cm), 180 fokon 6-7 percig sütjük.
Krém: 3 dl tejet 3 kanál búzadarával, 1 csomag igazi vaníliás cukorral felfőzünk. Ha levettük a tűzről belereszelünk 1 kisebb citrom héját. Közben 20 dkg vajat kikeverünk 18 dkg porcukorral, és ha kihűlt a daránk, jól kikeverjük együtt. (az eredeti receptben dara helyett liszt van és nincs benne citromhéj). Az első lapot megkenjük a krémmel, a másodikra lekvár jön( én barackot tettem bele), majd megint a krém. A tetejére tortabevonót olvasztottam, 5 dkg margarinnal. 1 napot biztos kell állnia, hogy megpuhuljon.
Megjegyzés:
A tészta kemény volt, nehéz volt nyújtani, szerintem kicsit több tej kell bele. A meleg masszához tényleg nagyon gyorsan kell a lisztet adni, mert akkor nem lehet rendesen összeállítani. Még langyosan kell sodorni, úgy könnyebb( én azokat a bucikat, amit éppen nem nyújtottam visszaraktam egy tálba a gőz fölé, úgy hogy már nem égett a gáz, de melegen tartotta).
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
KARÁCSONY - Nemezeti menü -hagyományok, avagy hol, mit szokás enni Karácsonykor?
KARÁCSONYRA - Gesztenyés pulyka
KARÁCSONYRA - Gesztenyés töltött pulyka almával, libamájpürével
KARÁCSONYRA - Gesztenyés töltött pulyka