Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db tojásból készített csokis piskóta félgömb formában megsütve
( a piskóta tészta elkészítését lásd a piskótatészták bejegyzésemnél....)))
Bármilyen gyümölcs kb 30 dkg én most szedret használtam
4 dl + 2cs. habfixálóval felvert tejszínhab
1cs étkezési zselatinpor
Porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
Megsütjük a piskótát,ha nincs gömb alakú formánk jó a kicsi kerek is.
Kétfelé vágjuk és hagyjuk hűlni
A szedret összeturmixoljuk kb:4dl -nek kell lennie és egy csomag étkezési zselatint feloldunk 1 dl vízben,
ebből egy evk -lal teszünk a felvert tejszínhabhoz és a többit hozzákeverjük a szederhez.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Mezopotámia
A sör egyidős a civilizációval. Az emberiség talán előbb hörpintett e gabonából erjesztett italból, mint a borból. Sőt, egyes kutatók úgy vélik, hogy a "folyékony kenyérnek" titulált ital felfedezője korábban rukkolt elő aranyos színű italával, mint a pékek cipóikkal. Ma már kevesen tudnák meginni az ősi, gabonából gyúrt sörcipóból (valószínűleg innen ered a "folyékony kenyér" elnevezés) cefrézett, erjesztett italt.
|
|
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sötét réteghez:
1/2 kiló darált vagy finomra tört háztartási keksz (készen is kapható),
20 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
10 dkg kókuszreszelék,
3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
1-2 evőkanál rum (vagy egy mokkáskanál rumaroma),
tej.
A világos réteghez:
2 dl tej,
15 dkg porcukor,
15 dkg hideg vaj,
fél csomag főzős vaníliás pudingpor,
5 csomag vaníliás cukor.
+ A tetejére: 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Először a világos krémet készítjük el.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu