Gasztro Blog: 2012. július

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei - 2012. július

Hozzávalók:
4 db tojásból készített csokis piskóta félgömb formában megsütve
( a piskóta tészta elkészítését lásd a piskótatészták bejegyzésemnél....)))
Bármilyen gyümölcs kb 30 dkg én most szedret használtam
4 dl + 2cs. habfixálóval felvert tejszínhab 
1cs étkezési zselatinpor
Porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
Megsütjük a piskótát,ha nincs gömb alakú formánk jó a kicsi kerek is.
Kétfelé vágjuk és hagyjuk hűlni
A szedret összeturmixoljuk kb:4dl -nek kell lennie és egy csomag étkezési zselatint feloldunk 1 dl vízben,
ebből egy evk -lal teszünk a felvert tejszínhabhoz és a többit hozzákeverjük a  szederhez.

Tovább 

A sör története

Mezopotámia

A sör egyidős a civilizációval. Az emberiség talán előbb hörpintett e gabonából erjesztett italból, mint a borból. Sőt, egyes kutatók úgy vélik, hogy a "folyékony kenyérnek" titulált ital felfedezője korábban rukkolt elő aranyos színű italával, mint a pékek cipóikkal. Ma már kevesen tudnák meginni az ősi, gabonából gyúrt sörcipóból (valószínűleg innen ered a "folyékony kenyér" elnevezés) cefrézett, erjesztett italt.

Tovább 

 

Hozzávalók:

A sötét réteghez:

1/2 kiló darált vagy finomra tört háztartási keksz (készen is kapható),

20 dkg porcukor,

20 dkg vaj,

10 dkg kókuszreszelék,

3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor,

1-2 evőkanál rum (vagy egy mokkáskanál rumaroma),

tej.


A világos réteghez:

2 dl tej,

15 dkg porcukor,

15 dkg hideg vaj,

fél csomag főzős vaníliás pudingpor,

5 csomag vaníliás cukor.


+ A  tetejére: 5 dkg kókuszreszelék


Elkészítés:

Először a világos krémet készítjük el.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu