Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
2-3 főre
1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, kb 20 dkg brokkoli, 20 dkg
zöldbab , 2-3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 konzerv főtt kukorica, 1 bő ek olaj, 3 zöldségleveskocka, 25 dkg füstölt sonka, kakukkfű,
bazsalikom, oregánó
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát, a fokhagymát
meghámozzuk, apróra vágjuk ill zúzzuk. A brokkolit megtisztítjuk, apró rózsáira
szedjük. A sárga és fehér répát
meghámozzuk, megmossuk, vékonyan felkarikázzuk.
Felforrósítjuk az
olajat, megpirítjuk rajta a hagymákat. Rászórjuk a zöldségeket,
felöntjük 1 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és felforraljuk.
Hozzáadjuk a kukorica konzervet. Lefedjük, és lassú tűzön 5 percig főzzük.
A füstölt sonkát vékony csíkokra vágjuk. A levesbe keverjük, és további 10 percig főzzük.
A
levest ízlés szerint (pl petrezselyemmel, kakukkfűvel, bazsalikommal, oregánóval, borssal) és sóval - ha kell még bele, mert a kocka is sós -
fűszerezzük, és egyet forralunk rajta. Enyhén pirított rozskenyér kockákat szórhatunk tálaláskor bele.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Hájas kifli
SÜTI - Csodakifli
HÚSVÉTRA SÓS SÜTI - Sonkás "beigli"
HÚSVÉTRA VENDÉGVÁRÓ - Tojáskenyér