Gasztro: OLCSÓ EGYTÁL - Szalonnás -zöldséges bab

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 1/2 kiló szárazbab (fehér)
  • 20 deka húsos füstölt szalonna
  • 2 babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • pici citromhéj
  • 2 közepes sárgarépa
  • 3 krumpli
  • 1 mk. szárított kakukkfű
  • 3 leveskocka
  • 2 savanykás alma
  • só ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem


Elkészítés: A szalonnát megmossuk, előző nap kb. 1 liter vízben puhára főzzük, levében hagyjuk kihűlni. Ugyancsak előző este beáztatjuk a  babot. Másnap a babot hideg vízzel leöblítjük, és a szalonna főzőlevébe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát, a kis darab citromhéjat, és feltesszük főni. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, felkarikázott sárgarépát, a kockára vágott krumplit, az erőleveskockákat, a kakukkfüvet, és tovább főzzük. Ha a bab és a zöldség is megpuhult, beledobjuk a meghámozott,  fél cikkekre aprított almát, de ezzel már csak néhány percig forraljuk, különben az alma szétfő.(Főzeléknél picit hígabb , levesnél jóval sűrűbb állagúnak ekll lennie a végén, úgy kalkuláljunk a lével.)
A főtt szalonnát vékony szeletekre vágjuk, bevagdossuk és zsírjára pirítjuk. Az ételt tálba szedjük, tetejét megrakjuk a sült szalonnával. Díszítésnek szórhatunk rá apróra vágott petrezselymet. Egyszerű, de finom, és laktató étel.

Címkék: bab csöröge desszert egytál farsang farsangi forgács fánk gasztro gasztronómia lekvár lovas Éva lovaseva recept rózsa saláta szalonna süti tészta étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu