Gasztro: OLCSÓ EGYTÁL - Túrós tökpite kaporral

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

1 kiló friss vagy mirelit zöldbab vagy vajbab, 30 dkg darált hús, 3 fej vöröshagyma, 30 dkg rizs, só, bors, majoránna, 1 kis tejföl, 1 tojás, kevés zsir, ételízesítő, zellerzöld.


Elkészítés:

A rizst ételízesítős vízben főzzük puhára. Az apró kockákra vágott hagymát pároljuk meg némi zsíron, majd adjuk hozzá a húst és kevéske sót. Főzzük készre, lehetőleg legyen lében gazdag a végeredmény.
Ha a zöldbab friss, akkor főzzük 5 percig enyhén sós vízben, viszont ha mirelit, erre a műveletre nincsen szükség, ugyanis az hamarabb megpuhul.
Egy kis zsirral kikent tűzálló tál aljára rétegezzük a zöldbab felét. Erre kerüljön a rizs fele, sózzuk, borsozzuk meg, majd a darált hús, erre a rizs másik fele, némi metélt petrezselyem. Végül takarjuk be a maradék zölbabbal, sózzuk, borsozzuk meg megint, s kenjük el a tetején a tejföl és a tojás keverékét.
Előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig letakarva, közepes hőfokozaton, majd fedő/alufólia nélkül további 10 percig.

 

TIPP: Készíthetjük maradék pörköltből is, a tetejére pedig szórhatunk reszeltsajtot.

Címkék: csöröge desszert egytál farsang farsangi forgács fánk gasztro gasztronómia lekvár lovas Éva lovaseva olcsó recept rózsa saláta süti takarékos tészta étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu