Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elkészítés:
A zellergumókat alaposan megmossuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűltek, félbevágjuk őket és a közepüket kivájjuk. Miközben a zeller fő, elkészítjük a tölteléket: a szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, felaprózott gombát, a vágott petrezselymet és a darált húst, 10 percig erős tűzön pirítjuk, hagyjuk kihűlni. Ezután jól összedolgozzuk a zellerből kivájt aprólékkal, a tejben megáztatott, kinyomkodott zsemlével és 1 egész tojással, ízlés szerint sózzuk, vegetázzuk, borsozzuk. Megtöltjük vele a kivájt fél zellereket, lerakjuk egymás mellé egy kivajazott tűzálló tálba, meglocsoljuk a tojássárgával kikevert tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!