Gasztro: TORTA - Hunyadi torta

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

A tésztához:
14 dkg kristálycukor
2 ek. rum
2 cs. vaníliás cukor
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
20 dkg porcukor
14 tojás


A töltéshez
4 cs. habfixáló
8 dl habtejszín 

8 púpozott evőkanál cukor

4 csomag vaniliás cukor


A tetejére:
20 dkg olvasztott csoki

Elkészítés:

 

 

 

 

A tésztához a tojássárgát a porcukorral fehéredésig keverjük.
Ezután a felengedett és áttört gesztenyemasszát, a vaníliás cukrot, és a rumot is hozzáadjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is beledolgozzuk. Óvatosan a gesztenyés masszába forgatjuk.
Egy nagy tepsit kikenünk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk, elsimítjuk benne a massza egyötödét.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 10 percig sütjük.
A maradék masszából ugyanígy még 4 tortalapot sütünk.
A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a habfixálót és a cukrot is beledolgozzuk.
A tortalapokat ezzel a tejszínnel egymásra rétegezzük úgy, hogy az oldalára is jusson belőle.
Hűtőben 1 órán át dermesztjük.
A tetejét olvasztott csokival bevonjuk, és késsel azonnal kijelöljük a szeletek helyét, különben a puha tészta és a töltelék törik, amikor tálaláskor fölszeleteljük.

H

Címkék: csöröge desszert farsang farsangi forgács fánk gasztro gasztronómia lekvár lovas Éva lovaseva recept rózsa süti torta édesség étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu