Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
- 80 deka liszt - lehetőleg olasz, 00-ás vagy más gluténban gazdag fehérliszt.
- 20 deka gríz
- 1 csomag élesztő
- 650 ml langyos víz
- egy csapott evőkanál tengeri só
- egy evőkanál barnacukor (vagy méz)
Elkészítés:
A lisztet, a grízt és a sót keverd össze, öntsd gyúródeszkára, és csinálj mélyedést a közepébe. Az élesztőt futtasd fel a cukorral és a vízzel, majd öntsd a mélyedésbe és gyúrd alaposan össze (kb 10 perc).
Ha összeállt, lisztezd be a tetejét, és pihentesd szobahőmérsékleten negyed órát.
Negyed óra múltán, oszd a tésztát 6 egyenlő részre, és formálj belőlük cipókat, majd egyenként nyújtsd őket vékonyra, kb
fél centisre. Már jöhet is a feltét!
Közepes, vagy annál kicsit melegebb sütőben, 6-8 perc alatt elkészül. Tanácsos alsó lángállásban sütni!
Tipp: A sütés előtt maximum fél órával nyújtsd csak ki a tésztát, ha várni kell vele, maradjon inkább cipóban.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!