Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

network.hu

 

Vigyázat! Legalább  1 nappal a fogyasztás előtt kell készíteni, hogy a lapoknak legyen ideje megpuhulni a  krémtől.

 

Hozzávalók

A tésztához:
60 dkg liszt,

20 dkg vaj,

1 egész tojás,

20 dkg porcukor,

2 dl tej,

1 csomag szalalkáli,

2 kanál rum.

A krémhez:

30 dkg kristálycukor,

15 dkg liszt,

1 liter tej,

20 dkg vaj,

vanília aroma


Elkészítés:

 

Tészta:

 

A szalalkálit a tejben feloldjuk. A tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba öntjük, beleborítjuk a szalalkális tejet, és az egészet sima tésztává gyúrjuk.

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók:
1 l tea, a legjobb, ha gyümölcsös
1 l almalé
2 evőkanál méz
1 citrom
2 narancs
10 szem szegfűszeg
5 nagyobb darab fahéj

2 zacskó vaniliás cukor

 

Elkészítés:
 A tea fűhöz, vagy filterekhez tegyük a fahéjat, a szegfűszeget, és forrázzuk le. Ha állt, és picit hűlt már, szűrjük le,  és adjuk hozzá a vanílisácukrot, mézet, és a kifacsart narancsot, citromot (fontos, hogy az utóbbi kettőt ne forrázzuk, mert veszítenek értékes tulajdonságaikból, viitamintartalmukból).  Kicsit melegítsük fel az amalevet, és adjuk a teához.

Tovább 

 




GESZTENYÉS CSIRKEMÁJ



50 dkg csirkemáj (szív nélkül),


15 dkg császárszalonna,


10 dkg gesztenyemassza,


kevés tej a csirkemáj áztatásához,


késhegynyi őrölt fekete bors és őrölt gyömbér,


ízlés szerint só.



Előző nap annyi tejet öntök a csirkemájra, hogy éppen ellepje, majd
letakarom és hűtőszek-rényben tartom felhasználásig. Másnap a tejből
kiveszem, lecsöpögtetem. A gesztenyemasszát kevés tejjel kenhetővé keverem,
majd hozzáadom a gyömbért, a törött borsot és megsózom.

Tovább 

network.hu

HOZZÁVALÓK:

Fél liter bor, 3 dl víz, 6-8 ek cukor, 1 tojás, egy kiskanálnyi liszt, 1 kanál citromlé, 8 szem szegfűszeg, 4-5 fahéj daeabka

 

ELKÉSZÍTÉS

A bort felforralom a cukorral, a szegfűszegel és a fahéjjal, majd beleteszem a citromlevet. Egy habüstben elkavarom a tojást, beleteszem a lisztet, a vizet, majd a forralt bort. Tűzre téve addig kavargatom a habverővel, míg el nem kezd sűrűsödni.

network.hu

Hozzávalók:

60 dkg filézett ponty,

2 fej hagyma,

0 dkg füstölt szalonna,

pirospaprika,

só,

zöldpaprika,

paradicsom,

5 dkg szegfűgomba,

tejföl,

2 halászlékocka,

erőspaprika ízlés szerint.


Elkészítés:

A füstölt szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk és benne a finomra vágott vöröshagymát világossárgára lankasztjuk. Utána beletesszük a szeletekre vágott gombát, majd pirospaprikával megszórjuk és a zöldpaprikát, paradicsomot felvágva hozzáadjuk.

Tovább 

network.hu

 

TEJSZÍNES MÉZESKALÁCS
Nagy adag

Hozzávalók:
-3 dl méz -4 dl cukor -1,5 evőkanál gyömbér -35 dkg margarin -3 dl tejszin -1,5 kg liszt -1 evőkanál sütőpor

Elkészítés
Keverd össze a mézet, cukrot, fűszereket, margarint, amíg jól összeáll.
Verd fel a tejszíynhabot, majd apránként add a masszához, óvatosan kevergetve. A sütőport szórd bele a liszt felébe, majd ezt is keverd a masszához, és alaposan dolgozd össze. A kész tésztát hűvös helyen pihentesd egy napot, majd dolgozd össze a maradék liszttel.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg alma
6 tojás
2 bögre cukor
2 bögre liszt
3/4 bögre olaj
1 csomag sütőpor
őrölt fahéj bőven (ízlés szerint)
vaj és zsemlemorzsa a tepst kikenni

 

Elkészítés:

Az almát meghámozom, vastagabb szeletekre vágom, és a kivajazott, morzsával körbe szórt, közepes méretű tepsibe rakom. Megszórom alaposan a fahéjjal. A tojásokat a cukorral habosra keverem, beleöntöm az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Ismét jól összekeverem, és az almára öntöm. 180 fokon lassan sütöm.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

A tésztához: fél kiló liszt,  1 kocka élesztő, 2,5 dl langyos tej, 20 dkg olvasztott (de nem meleg) vaj, 4 evőkanál cukor, csipetnyi só, 1-2 citrom reszelt héja.

 

A diós töltelékhez:
25 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 1 dl tej,1/2 citromlereszelt héja, 5 dkg mazsola.
A mákos töltelékhez:
25 dkg darált mák
, 15 dkg cukor, 1 dl tej, 1/2 citrom lereszelt héja, 5 dkg mazsola.

A kakaós töltelékhez: 15 dkg porcukor, 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 csomag vaníliás cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj.

Tovább 





Hozzávalók:

1kg ponty
50 dkg főtt burgonya
12 dkg szalonna
5 dkg zsír vagy olaj
10 dkg vöröshagyma
1 evőkanálnyi édes pirospaprika
2 dl tejföl
néhány szelet paradicsom és zöldpaprika

3 dkg vaj


Rácponty elkészítése:

A pontyot jól megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk vagy hosszában kettévágjuk. A darabokat bevagdaljuk és a nyílásokba vékony szalonnaszeleteket teszünk és besózzuk. Kivajazott, tűzálló tálba rakunk egy sor karikára vágott főtt burgonyát. Erre fektetjük a pontyot.

Tovább 

Hozzávalók:
A tésztához:

35 dkg liszt,

2 tojás,

1 dl tej, 

csipetnyi só,

20 dkg vaj, 

15 dkg cukor,

1 élesztő
A csokimázhoz:

20 dkg olvasztott csoki

egy ek vaj.
A töltelékhez:

1/2 kiló darált dió,

25 dkg porcukor,

baracklekvár.


Elkészítés:
Az élesztőt összetördeljük, és langyos tejben felfuttatjuk a cukorral, amíg habossá válik a teteje. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót és jól összedolgozzuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu