Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg alma
6 tojás
2 bögre cukor
2 bögre liszt
3/4 bögre olaj
1 csomag sütőpor
őrölt fahéj bőven (ízlés szerint)
vaj és zsemlemorzsa a tepst kikenni
Elkészítés:
Az almát meghámozom, vastagabb szeletekre vágom, és a kivajazott, morzsával körbe szórt, közepes méretű tepsibe rakom. Megszórom alaposan a fahéjjal. A tojásokat a cukorral habosra keverem, beleöntöm az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Ismét jól összekeverem, és az almára öntöm. 180 fokon lassan sütöm. Ha a teteje kezdene nagyon megpirulni, akkor letakarom, míg készre sül. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e. Ha kihűlt, fellazítom, ráfektetek egy tálcát, és hirtelen megfordítva kiborítom. (Így guszta, az alma van felül.) Éehet pite forma rombuszra, kockára, josszúra is vágni, ízlés szerint, és a tetejét még megszórhatjuk pici faéjas-vaniliás porcukorral.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Bögrés mákos - EGYSZERŰ!
TORTA - Mákos-mandulás
SÜTI - hókifli -
SÜTI - Keksztekercs