Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

TEJES MÉZESKALÁCS

Nagy adag


Hozzávalók:
-90 dkg finomliszt -25 dkg cukor -2 dl méz -10 dkg margarin -3 dl tej -2 e.k. őrölt fahéj -1 e. k. gyömbérpor -1 e.k. szódabikarbóna

Elkészítés
Felolvasztjuk a mézet takaréklángon, közben belekeverjük a margarint, cukrot, fuszereket, majd a tejet. Hülni hagyjuk, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert szódabikarbónát.
Alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Cipót formázunk belőle majd letakarva 1 napra hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:


A tésztához:

60 dkg liszt,

40 dkg vaj,

20 dkg porcukor,

6 zacskó vaníliás cukor,

2 tojássárgája,

bő csipetnyi só,

1 tk őrölt fhéj

2 cirom lereszelt héja.


A töltelékhez:

20 dkg vaj,

20 dkg csoki,

4 ek porcukor.


A bevonathoz:

porcukor, 

zöld ételfesték,

apró színes cukorka, vagy drazsé cukor


Elkészítés:

 

Tészta:

A vajat összemorzsoljuk a liszttel.  Hozzá  gyúrjuk a többi alapanyagot, majd fél órát hűvös helyen pihentetjük.

Tovább 

 

Hozzávalók:

60 dkg vöröshagyma
1liter leveskockából készített leves
50 g vaj
20 dkg reszelt sajt
2 evőkanál liszt
2 tojás



A francia hagymaleves elkészítése:

Megolvasztjuk a vajat majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymat és fél órán keresztül lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük.Rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd hozzá öntjük az előre elkészített kockalevest, felforraljuk és további 20 percig lassú tűzön főzzük.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg alma,

2 dl tejföl,

1 vaníliás főznivaló pudingpor, 

cukor vagy édesítőszer, ízlés szerint

1 tk őrölt fahéj

4 nagy darab fahéj,

10 szem szegfűszeg,

1 nagy narancs



Elkészítés:

Az almát megpucoljuk és szeletekre vagy kockákra vágjuk, aztán annyi vízben, ami ellepi, a cukorral, fahéjjal és a szegfűszeggel kb. 10 percig főzzük. Amíg az alma fő, a pudingport csomómentesen elkeverjük a tejfölben. A tejfölös keveréket egy pohárnyi vízzel felhígítjuk, majd az almához öntjük.

Tovább 

Hozzávalók: -10 dkg margarin -10 dkg cukor -10 dkg méz -2 egész tojás -20 dkg liszt -1 dkg szalakáli -1/2 kk. gyömbér, szegfüszeg, fahéj -5 dkg cukrozott narancshéj -kevés zsemlemorzsa

Elkészítés
Kerek vagy hosszú formát kizsírozunk, zsemlemorzsával megszórunk.
A margarint habosra keverjük a cukorral, )gőz fölött) melegített mézzel, feldarabolt narancshéjjal. Tegyük hozzá a felhabosított tojásokat, végül a lisztet és a fűszereket keverjük bele, És formába öntve közepesen meleg sütőben 40 percig süssük.

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt,

25 dkg vaj,

1 kis doboz tejföl,

csipetnyi só.

 

Töltelék:

sütésálló lekvár, dió, mák,esetleg gesztenyemassza

porcukor (az utóbbiakhoz)

diót, mákot legkobb kis tejjel é a cukorral, esetleg rszelt citromhéjjal felfőzni)

+ megszórni: vanílás és porcukor

 


Elkészítés:

(A tésztát legjobb a sütés előtti napon készíteni, és egy éjszakát hűvösön pihentetni.)

A lisztet a hideg vajjal és egy csipetnyi sóval összemorzsoljuk, a tejföllel összegyúrjuk, majd  minimum egy órára, de legjobb egy éjszakára pihnni tesszük.

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók


2 pohár liszt,

fél pohár darált dió,

1 pohár tej,

fél pohár cukor,

1 tojás,

2 evőkanál méz,

2 evőkanál olvasztott vaj,

3 kk őrölt fahéj

2 kk őrölt szegfűszeg

1 citrom reszelt héja,

csipetnyi só,

1 csomag sütőpor.


  

Elkészítés:

A tojást összekeverjük a mézzel, a cukorral, a vajjal, a fűszerekkel és a reszelt narancshéjjal.

A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral. Hozzáadjuk a diót.

A lisztes diót a tojásos keverékhez adjuk, és fokozatosan hozzáöntve a tejet, egynemű krémmé keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

1,2 kg ponty + 2 fej és 2 farok, egy cseresznyepaprika, 2 ek örölt pirospaprika, 2 fej hagyma, só.

 

Elkészítés:

A halat megtisztítom, felszeletelem, majd lábasba teszem az apróra vágott hagymával és a sóval együtt. Annyi vizet öntök rá, amennyi ellepi. Ha felforrt, beleteszem a paprikákat és lassan egy órán át főzöm. Tányérokba adagolom és hideg helyre teszem. Nagyon látványos, ha szép formában készül.

Hozzávalók:

500 g héjában főtt krumpli
1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
150 g csemegekukorica
200 g gomba
1 szál póréhagyma

bors
250 ml tejszín
4 tojás
1 ek bazsalikom
75 dkg reszelt sajt
3 ek metélőhagyma


Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük és a paprikát feldaraboljuk.A kukoricát lecsöpögtetjük ha konzerv és a gombát megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk.Ezután a póréhagymát is felszeleteljük. A hozzávalókat megfűszerezzük sóval és borssal, összevegyítjük őket, majd tűzálló tálba fektetjük.A tejszínt a tojással és a bazsalikommal, sóval, borssal elkeverjük, majd belevegyítjük a sajtot is.Végül ezt az öntetet a zöldségekre öntjük és már tehetjük is a sütőbe.

Tovább 

PUHA MÉZES
(barátnőm receptje)

Hozzávalók:
2 tojás, 5 dkg porcukor, 2 késhegynyi szódabikarbóna, 2 dl méz, negyed kiló finom liszt, őrölt fahéj, tört szegfűszeg


Elkészítés:
2 egész tojást, 5 dkg porcukrot, 2 késhegynyi szódabikarbónát habzásig keverünk, azután lassú keverés mellett hozzáadunk 2 dl langyos mézet, 25 dkg finom lisztet, és ízlés szerint őrült fahéjat, tört szegfűszeget és újra habzásig keverjük. Ki zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, megsütjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu