Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1kg ponty
50 dkg főtt burgonya
12 dkg szalonna
5 dkg zsír vagy olaj
10 dkg vöröshagyma
1 evőkanálnyi édes pirospaprika
2 dl tejföl
néhány szelet paradicsom és zöldpaprika
só
3 dkg vaj
Rácponty elkészítése:
A
pontyot jól megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk vagy hosszában
kettévágjuk. A darabokat bevagdaljuk és a nyílásokba vékony
szalonnaszeleteket teszünk és besózzuk. Kivajazott, tűzálló tálba rakunk
egy sor karikára vágott főtt burgonyát. Erre fektetjük a pontyot.
Serpenyőben 5 dkg zsíron (olaj) megpirítunk 10 dkg vöröshagymát,
elkeverjük egy fél evőkamilnyi édes pirospaprikával, feleresztjük egy dl
vízzel és jó sűrűre beforraljuk. Aztán elkeverjük néhány szeletre
vágott paradicsommal, zöldpaprikával és megizesítjük sóval. Ezt azután
az enyhén sózott halra öntjük, ezenkívül még tejföllel is megöntözzük.
Forró sütőben 35-40 percig jól megpiritjuk.
Ügyeljünk ara, hogy a hal
meg ne égjen, ezért hagyjuk jól megrotyogni és azután pirítsuk meg egy
kissé. Ha izlésünknek megfelel, úgy a hagymát és apró kockákra vágott
szalonnadarabokat kiolvasztott zsirjában piritsuk meg, igy sokkal
jellegzetesebb íze lesz.
Tipp: A tejfölt még ízlés szerint sajttal is megszórhatjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
KARÁCSONYRA - Halpaprikás gombával
FELTÉT - Halfilé sajtos palacsintatésztában
FŐÉTEL - Almás-sajtos csirke
EGYTÁL -Szalonnás krumpli