Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

GESZTENYÉS BUNDÁBAN SÜLT PULYKAMELL

 

network.hu


50 dkg kicsontozott pulykamell,

 

2 tojás,

 

15 dkg gesztenyemassza,

 

3-4 evőkanál liszt,

 

1-1 mokkáskanál só és őrölt fekete bors,

 

olaj a sütéshez.

 


A pulykamellet vékonyka szeletekre vágom, húskalapáccsal gyengén kiverem és
megsózom. A tojásokat habosra verem, belekeverem a villával szétnyomkodott
gesztenyemasszát, sót, borsot és annyi lisztet, hogy tejszín sűrűségű
tésztát kapjak.

Tovább 

network.hu

HOZZÁVALÓK:

1 kg filézett pontyszelet, 1 kg hagyma (a pácoláshoz), 40 dkg gomba, 2 dl tej, 2 dl vörösbor, 5 dkg liszt, 25 dkg reszelt sajt, 1 csokor petrezselyemzöld, őrölt bors, só, a sütéshez olaj.


ELKÉSZÍTÉS:

A felszeletelt besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát, de inkább egy éjszakát rajta hagyom. Ezután a hagymát leszedem, a halat lisztbe mártom és forró olajban kisütöm. Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakom.

Tovább 

 

 

network.hu

 

Hozzávalók:
1/2 l bor
2 dl rum

Kb 5 púpozott evőkanál cukor (ízlés szerint) vagy ennek megfelelő édesítő
2 cs vaniliás cukor

1 citrom
2 nagyobb narancs

10 szegfűszeg

5 nagy db fahéj

 


Elkészítés:

Mossuk meg jó alaposan a citromot és narancsot is, ezután reszeljük le  le vékonyan a héját. Forraljunk fel 1/2 literl vizet, és adjuk hozzá a lereszelt héjat, szegfűszeget, fahéjakat. Kis forralás után szűrjük át teaszűrőn, és visszatéve a tűzre, adjuk hozzá a bort.

Tovább 


  GESZTENYÉS TYÚKMELL - EXTRA MÓDON

 

network.hu

 

 

Hozzávalók:

 

1 nagy tyúkmell (50 dkg),

 

1 egész tojás,

 

1 db savanyú uborka,

 

10 dkg füstölt szalonna,

 

6 gerezd fokhagyma,

 

10 dkg gesztenyemassza,

 

1 teáskanál só,

 

1 mokkáskanál törött fe-kete bors.

 


A húsról lehúzom a bőrt, lehetőleg egyben, majd úgy csontozom ki, hogy a két
fél mell is egyben maradjon. A két tömör húsdarabot 4 gerezd, tisztított,
lapokra vágott fokhagymával megtűzdelem, megsózom, majd külön-külön
alufóliába csomagolva forrásban lévő vízbe te-szem, és legalább harminc
percig főzöm.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók:

A sötét réteghez:

1/2 kiló darált vagy finomra tört háztartási keksz (készen is kapható),

20 dkg porcukor,

20 dkg vaj,

10 dkg kókuszreszelék,

3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor,

1-2 evőkanál rum (vagy egy mokkáskanál rumaroma),

tej.


A világos réteghez:

2 dl tej,

15 dkg porcukor,

15 dkg hideg vaj,

fél csomag főzős vaníliás pudingpor,

5 csomag vaníliás cukor.


+ A  tetejére: 5 dkg kókuszreszelék


Elkészítés:

Először a világos krémet készítjük el.

Tovább 

network.hu

HOZZÁVALÓK:

1,5 kg fogasfilé, 10 dk hagyma, 0,5 kg erdei gomba, 25 dkg vaj, 2 pohár tejföl, 1 pohár tejszín, 2 dl fehérbor (száraz), 1 zöldpaprika, 1 csomó petrezselyemzöld, 2 tk pirospaprika (édes), liszt, só.


ELKÉSZÍTÉS:

A fogasfilét megtisztítom, mosom, szárazra törlöm és egyenlő darabokra vágom. Sózom és egy kivajazott serpenyőbe teszem. Bőven megöntözöm fehérborral és éjszakára hűtőbe teszem. Egy serpenyőben vajat hevítek, melyben megpirítom a finomra vágott hagymát, megszórom paprikával egyszer megforgatom, majd beledobom az apróra vágott gombát, illetve zöldpaprikátk.

Tovább 

GESZTENYÉS TÖLTÖTT CSIRKE



1 közepes nagyságú csirke,


25 dkg gesztenyemassza,


15 dkg gomba,


1/2 dl konyak,


5 dkg vaj,


1 tojás,


1 dl tej,


1 gerezd fokhagyma,


1 mokkáskanál törött fekete bors,


ízlés szerint só.



A gombát megtisztítom és nagyon apróra vágom. 2 dkg vajon sóval, borssal,
saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ha kihűlt, összekeverem a
felvert tojással, a tejjel, a gesztenyemasszával, a konyakkal és a
tisztított, szétzúzott fokhagymával.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók (2 nagy rúd bejglihez):

A tésztához:
Kb 1/2 kilóbúzaliszt (BL55)
20 deka vaj
10 deka sertészsír
4 púpozott ek porcukor
2 csipet
1 élesztő
1 tojás sárgája
kb 1 deci tej (2,8%-os)

A töltelékhez:
bő 1/2 kiló darált dió, vagy mák
negyed kiló kristálycukor
5 deka  akácméz
2 kk őrölt fahéj
kb 1,5 deci tej (2,8%-os)
3 vaníliás cukor
2 citrom reszelt héja
2 narancs reszelt héja
őrölt szerecsendió
mazsola

A kenéshez:
tojás

Elkészítés:

Egy tálba kimérjük a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót.

Tovább 

 

network.hu

 

 

Hozzávalók:

1 kg pontyderék (tisztított), liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.


Elkészítés:
A pontyot kétcentis szeletekre vágom, alaposan besózom és 1 óra hosszat állni hagyom. Utána lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütöm.

 

Olajban sütött gyufa-krumplit, tört krumplit, rizst, tartármártás-t, hagymás krumplisalátát, adhatunk mellé, citromkarikákkal, kaporra díszíthetjük.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

A tésztához:

60 dkg liszt,

40 dkg vaj,

25 dkg porcukor,

6 zacskó vaníliás cukor,

2-3 tojássárgája,

3 citrom reszelt héja.


A töltelékhez: lekvár.


 

 

Elkészítés:

A vajat l összemorzsoljuk a liszttel, majd a többi alapanyaggal is egybedolgozzuk.

Egy órát hűvös helyen pihentetjük.

Lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és kis kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Minden másodiknak a közepéből kiszúrunk egy kisebb kört is.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu