Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Lovas Éva | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
28 dkg liszt, csipet só
1 cs. sütőpor
14 dkg zsír
10 dkg kr. cukor
1 vaníliás cukor
a tojás sárgája
fél- egy dl tej
A lisztben elkeverem a sütőport, belemorzsolom a zsírt, mehet bele a tojássárga,
a cukor, vaníliás cukor, só, és először kevés tejjel( majd ha kell még adok
hozzá) nyújtható linzertésztát gyúrok. NAgyon vékonyra
nyújtom (késélnyi vastag), régi hagyományos linzerszaggatóval szaggatom, fele
tele, fele lyukas, HA kihűlt jó kis házilekvárral összeragasztom a teliket a
lyukassal.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Spenótos lasagne (Húsmentes) | |
![]() |
|
Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag száraz lasagne tészta 2 csomag mirelit spenót 0,5 kg túró kb. 4 dl tej 3-4 evőkanál liszt 2-3 evőkanál olaj 15-20 dkg sajt (pl. Parmezán) a tetejére 1/2 teáskanál szerecsendió 1/2 teáskanál (fehér)bors ízlés szerint só |
A spenótot kiolvasztjuk és lassú tűzön főzzük, hogy egy kicsit elfője a levét. Belekeverjük a finomra elmorzsolt túrót. |
|
|
2 kanál lisztet, 1 tojást, kb. 1 dl tejet, kis vizet, sót, borsot, 5 dkg reszelt sajtot sűrű palacsintatésztává kevertem és ebben megforgattam a besózott kis haldarabkákat.
Forró olajban nagy lángon
pirosra sütöttem.
Kukoricás vagy sima párolt rizzsel, tartárral, vagy könnyű zöldsalátával, paradicsommal is finom.
Kelt tészta:
50 dkg liszt
1 egész tojás
1 toj sárgája
6 dkg cukor
5 dkg vaj, v. margarin
2,5 dl tej
4 dkg élesztő
kis só
A tejből félreteszek kicsit( kb. 2-3 kanál), a többihez adok a kanál
cukrot, és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet kicsit megsózom, beleütök
egy tojást, bele a maradék cukrot, a felolvasztott margarint, majd az élesztős
tejet és jól kidagasztom. Nem szoktam vele pacsmagolni, vagy sorrendeket
betartani, jó szokott lenni.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
60 dkg alma
25 dkg túró
2 db tojás
4 dkg margarin
reszelt citromhéj
édesítőszer
fahéj
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat margarinnal vékonyan kikenünk. Az almát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A tehéntúrót a tojással, margarinnal, reszelt citromhéjjal, édesítőszerrel habosra keverjük. A tál aljába rakjuk az almakarikák felét és kevés fahéjjal meghintjük. Rákenjük a túrókrémet és befedjük az alma másik felével.
Kis adag, Tünde gasztro blogjáról, ajánlatos egyből legalább a 2x esével dolgozni!
Tészta:
1 egész tojás
6-7 kanál tej
2 kanál méz
15 dkg porcukor
5 dkg margarin
késhegynyi fahéj
Mindezt gőz fölött 5 percig felverjük. Még melegen hozzáadunk 45 dkg
lisztet, melyben elkevertünk 2 kávéskanál szódaport. Ezt nagyon szaporán kell
keverni. 4 felé vágjuk és szintén szaporán 4 vékony lapot nyújtunk, tepsi hátán(
az enyém kb. 27x36 cm), 180 fokon 6-7 percig sütjük.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 dkg vaj,6 dkg cukor,2 tojás,12 dkg liszt,1/2 teáskanál sütőpor,5 dkg kókuszreszelék,tej1 tojásfehérje,15 dkg porcukor,ételfesték a díszítéshezporcukor a szóráshozvaj a formához.
A
kockákra vágott vajat habosra keverjük a cukorral, azután egyenként
beledolgozzuk a tojásokat. A sütporral elvegyített lisztet a
kókuszreszelékkel együtt belekeverjük a tojásos masszába, azután annyi
tejet adunk hozzá, hogy a tészta nehezen váljon el kanáltól.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Mákos-mandulás torta:
Tészta:
200 ml (egy csésze) kristálycukor
ugyanannyi darálatlan mák
ugyanannyi rétesliszt
fél csomag sütőpor
3 tojás sárgája
5 tojás fehérje
3 evőkanál hideg víz
A krémhez:
2 tojás sárgája
1,5 csomag vaníliás pudingpor
fél liter tej
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
pici rum
Tetejére:
3 dkg finomra tört mandula
5 dkg vaj
5 dkg kristálycukor
A tojássárgákat kikevertem a cukorral, a vízzel, a tojás fehérjét kemény
habbá vertem.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
1/2 kg liszt
2,5 dkg élesztő
1 db kp. nagyságú krumpli (és a főzőleve is)
5 evőkanál tejföl
1 tojás
só
10 dkg reszelt sajt
A kockára vágott krumplit puhára főzöm, a levét félreteszem, a krumplit
összenyomom. A lisztet jól megsózom, bele a kihűlt krumplit, a tejföllel
elkevert élesztőt, 1 tojás sárgáját és a krumpli főzőlevéből kb. 1,5 dl-t. Jól
kidolgozom a tésztát, 1 órát kelesztem. 3 cipóra osztom, kerekre nyújtom,
megkenem margarinnal, szórok rá sajtot, 6 cikkre vágom, kifli formára göngyölöm.
Töltött gomba:
Szép nagy fej gombák kellenek ehhez, fejenként 4,
olaj, só, bors, petrezyelyemzöld, vöröshagyma (fejenként egy nagyobb-közepes fej fele), + esetleg még fűszerek ízlés szerint
mozzarella sajt
A gombákat megtisztítom, a törzsüket apróra vágom. HA apróbb gomba is
került a kosárba azt is apróra szelem, és ezeket hagymán megpirítom,
sózom, borsozom, petrezsemzöldet adok hozzá. HA kész visszatöltöm a gombákba,
lefedem egy vastagabb szelet mozzarella sajttal, kivajazott tepsiben kb.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás