Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Hozzávalók:

28 dkg liszt, csipet só
1 cs. sütőpor
14 dkg zsír
10 dkg kr. cukor
1 vaníliás cukor
a tojás sárgája
fél- egy dl tej

A lisztben elkeverem a sütőport, belemorzsolom a zsírt, mehet bele a tojássárga, a cukor, vaníliás cukor, só, és először kevés tejjel( majd ha kell még adok hozzá) nyújtható linzertésztát gyúrok. NAgyon vékonyra
nyújtom (késélnyi vastag), régi hagyományos linzerszaggatóval szaggatom, fele tele, fele lyukas, HA kihűlt jó kis házilekvárral összeragasztom a teliket a lyukassal.

Utolsó hozzászólás

Von Dániel üzente 12 éve

Ezt Te csináltad ? Akkor ügyes vagy ! Finom lehetett !

Tovább 

Spenótos lasagne (Húsmentes)
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag száraz lasagne tészta
2 csomag mirelit spenót
0,5 kg túró
kb. 4 dl tej
3-4 evőkanál liszt
2-3 evőkanál olaj
15-20 dkg sajt (pl. Parmezán) a tetejére
1/2 teáskanál szerecsendió
1/2 teáskanál (fehér)bors
ízlés szerint só

A spenótot kiolvasztjuk és lassú tűzön főzzük, hogy egy kicsit elfője a levét. Belekeverjük a finomra elmorzsolt túrót.

Tovább 

 

2 kanál lisztet, 1 tojást, kb. 1 dl tejet, kis vizet, sót, borsot, 5 dkg reszelt sajtot sűrű palacsintatésztává kevertem és ebben megforgattam a besózott kis haldarabkákat.

Forró olajban nagy lángon pirosra sütöttem.
Kukoricás vagy sima párolt rizzsel, tartárral, vagy könnyű zöldsalátával, paradicsommal is finom.

 

 

Kelt tészta:

50 dkg liszt
1 egész tojás
1 toj sárgája
6 dkg cukor
5 dkg vaj, v. margarin
2,5 dl tej
4 dkg élesztő
kis só

A tejből félreteszek kicsit( kb. 2-3 kanál), a többihez adok a kanál cukrot, és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet kicsit megsózom, beleütök egy tojást, bele a maradék cukrot, a felolvasztott margarint, majd az élesztős tejet és jól kidagasztom. Nem szoktam vele pacsmagolni, vagy sorrendeket betartani, jó szokott lenni.

Tovább 

Rakott alma Rakott alma Hozzávalók: Hozzávalók:

60 dkg alma

25 dkg túró

2 db tojás

4 dkg margarin

reszelt citromhéj

édesítőszer

fahéj

 

Elkészítés:

Egy tűzálló tálat margarinnal vékonyan kikenünk. Az almát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A tehéntúrót a tojással, margarinnal, reszelt citromhéjjal, édesítőszerrel habosra keverjük. A tál aljába rakjuk az almakarikák felét és kevés fahéjjal meghintjük. Rákenjük a túrókrémet és befedjük az alma másik felével.

Tovább 

Kis adag, Tünde gasztro blogjáról, ajánlatos egyből legalább a 2x esével dolgozni!

 

Tészta:
1 egész tojás
6-7 kanál tej
2 kanál méz
15 dkg porcukor
5 dkg margarin
késhegynyi fahéj


Mindezt gőz fölött 5 percig felverjük. Még melegen hozzáadunk 45 dkg lisztet, melyben elkevertünk 2 kávéskanál szódaport. Ezt nagyon szaporán kell keverni. 4 felé vágjuk és szintén szaporán 4 vékony lapot nyújtunk, tepsi hátán( az enyém kb. 27x36 cm), 180 fokon 6-7 percig sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:
6 dkg vaj,6 dkg cukor,2 tojás,12 dkg liszt,1/2 teáskanál sütőpor,5 dkg kókuszreszelék,tej1 tojásfehérje,15 dkg porcukor,ételfesték a díszítéshezporcukor a szóráshozvaj a formához.
A kockákra vágott vajat habosra keverjük a cukorral, azután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A sütporral elvegyített lisztet a kókuszreszelékkel együtt belekeverjük a tojásos masszába, azután annyi tejet adunk hozzá, hogy a tészta nehezen váljon el  kanáltól.

Tovább 

Mákos-mandulás torta:

Tészta:
200 ml (egy csésze) kristálycukor
ugyanannyi darálatlan mák
ugyanannyi rétesliszt
fél csomag sütőpor
3 tojás sárgája
5 tojás fehérje
3 evőkanál hideg víz


A krémhez:
2 tojás sárgája
1,5 csomag vaníliás pudingpor
fél liter tej
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
pici rum


Tetejére:
3 dkg finomra tört mandula
5 dkg vaj
5 dkg kristálycukor

A tojássárgákat kikevertem a cukorral, a vízzel, a tojás fehérjét kemény habbá vertem.

Tovább 

1/2 kg liszt
2,5 dkg élesztő
1 db kp. nagyságú krumpli (és a főzőleve is)
5 evőkanál tejföl
1 tojás

10 dkg reszelt sajt

A kockára vágott krumplit puhára főzöm, a levét félreteszem, a krumplit összenyomom. A lisztet jól megsózom, bele a kihűlt krumplit, a tejföllel elkevert élesztőt, 1 tojás sárgáját és a krumpli főzőlevéből kb. 1,5 dl-t. Jól kidolgozom a tésztát, 1 órát kelesztem. 3 cipóra osztom, kerekre nyújtom, megkenem margarinnal, szórok rá sajtot, 6 cikkre vágom, kifli formára göngyölöm.

Tovább 

 

Töltött gomba:

Szép nagy fej gombák kellenek ehhez, fejenként 4,
olaj, só, bors, petrezyelyemzöld, vöröshagyma (fejenként egy nagyobb-közepes fej fele), + esetleg még fűszerek ízlés szerint
mozzarella sajt

A gombákat megtisztítom, a törzsüket apróra vágom. HA apróbb gomba is került a kosárba azt is apróra szelem, és ezeket  hagymán megpirítom, sózom, borsozom, petrezsemzöldet adok hozzá. HA kész visszatöltöm a gombákba, lefedem egy vastagabb szelet mozzarella sajttal, kivajazott tepsiben kb.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu