Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
28 dkg liszt, csipet só
1 cs. sütőpor
14 dkg zsír
10 dkg kr. cukor
1 vaníliás cukor
a tojás sárgája
fél- egy dl tej
A lisztben elkeverem a sütőport, belemorzsolom a zsírt, mehet bele a tojássárga,
a cukor, vaníliás cukor, só, és először kevés tejjel( majd ha kell még adok
hozzá) nyújtható linzertésztát gyúrok. NAgyon vékonyra
nyújtom (késélnyi vastag), régi hagyományos linzerszaggatóval szaggatom, fele
tele, fele lyukas, HA kihűlt jó kis házilekvárral összeragasztom a teliket a
lyukassal.
CSináltam már úgy is, hogy 8 dkg. liszt helyett darált diót tettem bele. Az is
nagyon finom volt.
Általában dupla adagot csinálok.
Most egész formákat szaggattam, összeragasztottam lekvárral, és belemártogattam
csokimázba.
CSokimáz: 10 dkg Marika tortabevonót gőz fölött felolvasztottam 5 dkg
vajjal
és nem egészen fél dl olajjal (egy nagy lötty). Attól ilyen szép fényes.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Hájas kifli
SÜTI - Csodakifli
HÚSVÉTRA SÓS SÜTI - Sonkás "beigli"
SÜTI - Sajtos kifli