Gasztro: SÜTI - Linzer nagyi módra

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

28 dkg liszt, csipet só
1 cs. sütőpor
14 dkg zsír
10 dkg kr. cukor
1 vaníliás cukor
a tojás sárgája
fél- egy dl tej

A lisztben elkeverem a sütőport, belemorzsolom a zsírt, mehet bele a tojássárga, a cukor, vaníliás cukor, só, és először kevés tejjel( majd ha kell még adok hozzá) nyújtható linzertésztát gyúrok. NAgyon vékonyra
nyújtom (késélnyi vastag), régi hagyományos linzerszaggatóval szaggatom, fele tele, fele lyukas, HA kihűlt jó kis házilekvárral összeragasztom a teliket a lyukassal.
CSináltam már úgy is, hogy 8 dkg. liszt helyett darált diót tettem bele. Az is nagyon finom volt.
Általában dupla adagot csinálok.
Most egész formákat szaggattam, összeragasztottam lekvárral, és belemártogattam csokimázba.
CSokimáz: 10 dkg Marika tortabevonót gőz fölött felolvasztottam 5 dkg vajjal
és nem egészen fél dl olajjal (egy nagy lötty). Attól ilyen szép fényes.
 

 

Címkék: főz hagyomány konyha linzer lovas Éva lovaseva nagyi recept süt süti ünnep

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Von Dániel üzente 12 éve

Ezt Te csináltad ? Akkor ügyes vagy ! Finom lehetett !

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu