Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Hozzávalók:

• 2 db csirkemell
• 3 db alma
• 20 dkg füstölt sajt
• 10 dkg bacon
• 2 dl tejföl
• só
• bors
• liszt

Elkészítés:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tűzálló edény aljára tesszük a szalonnaszeleteket, utána rárakjuk a lisztben megforgatott csirkemell szeleteket. Az almát káposztareszelőn a húsra reszeljük, majd az almára szórjuk a lereszelt sajtot, végül az egészet meglocsoljuk tejföllel.

Tovább 


30 dkg liszt (csipet só)
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 tojás
1 dl langyos tejben 1 dkg. szalakálé
(ha még szükséges kevés tejet tegyünk hozzá)
Ebből könnyen gyúrható tésztát készítünk. Hagyjuk legalább egy órát állni. Pihenés után gáztepsi hátán 3 lapot sütünk. 180 fokon 8 perc kell hozzá.

Krém:

1 l. tej
5 tojás
20-25 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
15 dkg liszt
1 van. pudingpor
Ízesítőnek lehet még bele tenni van.

Tovább 

 

Mandulás gyümölcsös felfújt:

140 gr. babapiskóta darálva
1 citrom reszelt héja
50 gr. hámozott mandula
100gr + egy diónyi margarin
1. ek. rétesliszt a formához
4 tojás, egy csipet só
80 gr kr. cukor
1 cs. van. cukor, fél kk. őrölt fahéj
600 gr gyümölcs( cseresznye, meggy, barack, alma, körte)
Egy ovális formát kivajaztam, megszórtam a rétesliszttel. A barackokat megmostam, cikkekre vágtam. A mandulát durvára vágtam.
A tojás fehérjéket egy csipet sóval és 40 gr cukorral kemény habbá vertem.

Tovább 

2- személyre

kb 40 dkg szétfövő krumpli
5dkg vaj + egy kicsi a tepsit kikenni
2 tojás
1 -2 evőkanál tej
só, szerecsendió
15 dkg zöldségkeverék ( kukorica, zöldborsó)


A krumplit meghámozom, megmosom, kis kockákra vágom. Sós vízben kb. 15 perc alatt puhára főzöm. A vizet leöntöm róla, és még forrón áttöröm. Hozzákeverem a vajat,1 egész tojást, és 1 fehérjét, 1-2 evőkanál tejet, ízesítem sóval, szerecsendióval.
Egy nagy sütőtepsit  vajjal kikenek.

Tovább 

Hozzávalók:
4 tojás
liszt
2 fej vöröshagyma
10 dkg főtt, füstölt császárszalonna
15 dkg főtt, füstölt tarja
15 dkg trappista sajt
tejföl

zsír vagy olaj

Elkészítés:
A tojásokból és a lisztből nokedlitt készítünk, megfőzzük, majd amikor leszűrtük, tejföllel összekeverjük.

A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apró kockára vágott szalonnát és tarját. Szép pirosra sütjük.

Amikor kész, tűzálló tál aljára belerakjuk a tejfölös galuska felét, és a tetejét megszórjuk a már megpirított, hagymás szalonnás tarjával.

Tovább 

Hozzávalók 

2-3 főre


1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, kb 20 dkg brokkoli, 20 dkg zöldbab , 2-3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 konzerv főtt kukorica, 1 bő ek olaj, 3 zöldségleveskocka, 25 dkg füstölt sonka,  kakukkfű, bazsalikom, oregánó

 


ELKÉSZÍTÉS

A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk ill zúzzuk. A brokkolit megtisztítjuk, apró rózsáira szedjük. A sárga és fehér répát meghámozzuk, megmossuk, vékonyan felkarikázzuk.

Tovább 

Húsvéti tojáskenyér

Hozzávalók:
1 téglalap alakú kenyér, 3-3 piros és sárga kaliforniai paprika, 2 paradicsom, 10 dkg szeletelt ömlesztett sajt, 35 dkg krémsajt, 5 kemény tojás, 10 dkg magozott olajbogyó, 3 ecetes uborka, 1 dl tejszín, 1-1 csokor petrezselyem, snidling, bazsalikom, 10 bazsalikomlevél a díszítéshez, só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, és a paradicsommal együtt felkockázzuk. Az uborkát vékony karikákra vágjuk.

Tovább 

Gesztenye golyók

Gesztenye golyók

Hozzávalók:

25 dkg gesztenyemassza

10 dkg darált mandula

1 dkg kakaó

édesítőszer, rumaroma

5 dkg diétás csokoládé (reszelve)

 

Elkészítés:

Az áltatunk édesített és rummal ízesített gesztenyemasszához hozzáadjuk a darált mandulát át, a kakaót és jó habosra keverjük. Vizes kézzel kis golyókat csinálunk, beleforgaljuk a reszelt csokoládéba. 1-2 órát behűtjük.

 

Energia: 1324 kcal

Szénhidrát: 114 g

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Évikém, puszi....Hajni

2 evőkanál cukrot habosra keverek 2 tojással, majd beledolgozok 1 kis doboznyi kefirt, 2 doboznyi lisztet és 1 csomag sütőport. Beletöltjük őket a formába, majd mindegyik tetejére teszünk 1-1 kiskanál lekvárt és óvatosan egy kés segítségével csíkokat húzunk belőle a tésztába.

180 fokon aranybarnára sütjük.

6 db. kp. nagyságú krupli
3 kp. padlizsán
50 dkg darált hús
2 nagyobb paradicsom
1 kp. fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
só, durvára darált színes bors, szerecsendió, fahéj, 1 kanál chilis kecsap, 3 kanál sima kecsap.

A padlizsánokat meghámoztam, felkarikáztam, lesóztam, hagytam állni. A krumplit héjában megfőztem. A hagymát kicsit megdinszteltem, és fehérre sütöttem a darált húst. Sóztam, borsoztam, szerecsendiót, fahéjat tettem bele, egy kanál chilis, és 3 kanál sima kecsapot, fokhagymát.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu