Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Gasztronomia vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Gasztronomia vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Gasztronomia vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Gasztronomia vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kelt tészta:
50 dkg liszt
1 egész tojás
1 toj sárgája
6 dkg cukor
5 dkg vaj, v. margarin
2,5 dl tej
4 dkg élesztő
kis só
A tejből félreteszek kicsit( kb. 2-3 kanál), a többihez adok a kanál 
cukrot, és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet kicsit megsózom, beleütök 
egy tojást, bele a maradék cukrot, a felolvasztott margarint, majd az élesztős 
tejet és jól kidagasztom. Nem szoktam vele pacsmagolni, vagy sorrendeket 
betartani, jó szokott lenni. Ezt a tésztát kb. 30-60 percet hagyom kelni, majd 8 
részre vágom, és mindet átgyúrom, hagyom pihenni egy kicsit és utána formázom.
A nyuszik úgy készülnek, hogy efyenlő darbokra osztom a tésztát, majd mindegyikből kb. 10-14 cm magas kúpot gyártok, olyat, aminek kicsit csúcsosabb laz egyik fele. Ezeket a keskenyebb végeket bevágom, széthúzom, és egyet-egyet egymásra, egymással szembe fordítok. Mazsola a szeme, mehet a sütőbe...
  

  

| 
 | 
 | 
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Hájas kifli
SÜTI - Csodakifli
HÚSVÉTRA SÓS SÜTI - Sonkás "beigli"
SÜTI - Linzer nagyi módra