Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

 

Sajtos krumplikrokett:
50 dkg krumplit kockára vágva megfőztem, áttörtem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam egy tojást, 10 dkg lisztet és kb. 8-10 dkg reszelt sajtot. Nagyobb nudlikat formáztam és forró olajban nagy lángon pirosra sütöttem. Nagyon finom!
A levesben főtt pulykahúst leöntöttem a vadas mártással, és mellétettem a krokettet.

 

 

Kókuszkocka:

2 tojást, 25 dkg kristálycukrot, 5 kanál mézet, 5 dkg margarint habosra keverek. 35 dkg lisztbe( fele sima liszt, fele rétes, és néha 5 dkg liszt helyett 5 dkg diót teszek bele, mert az nagyon finom) belekeverek egy sütőport és azt az előbbi masszával elkeverem, közben adok hozzá kb. 2 dl tejet, hogy kissé folyós legyen. kb. 24x30-as tepsiben 180 fokon 20 percet sütöm, szép magas tészta lesz.
Közben 20 dkg margarint, 20 dkg porcukrot,5 dkg sötét, jó minőségű kakaót 2 dl tejet rumaromával ízesítve felfőzök.
Hagyom kihűlni a tésztát, a mázat.
A tésztát kockára vágom, egyenként beleforgatom a mázba, majd kókuszreszelékbe( az egészhez kb.

Tovább 

 

Az a bizonyos 1%

 


A legtöbb menhely és állatotthon kisebb adományoktól eltekintve kizárólag abból kell, hogy fenntartsa magát,  hogy a támogatók adójuk 1%-át felajánlják a menhely működtetésére.

Bármilyen hihetetlen, még mindig csak az adózók fele nyilatkozik adója 1%-ról. Ez azért is furcsa, mert az adózónak nem kerül ez a támogatási lehetőség semmibe sem - hiszen ezt az összeget amúgy is befizeti az államkasszába -, annak a szervezetnek, amelyiket viszont ezzel támogathatna, annak gyakran a működéshez szükséges alapvető feltételeket biztosíthatná.

Tovább 

Sajtos-tojásos rizs Sajtos-tojásos rizs Hozzávalók:

4 db tojás

20 dkg rizs

2 dkg reszelt sajt

3 dkg light margarin

só, bors

 

 

Elkészítés:

A rizst puhára főzzük vegetás, sós vízben. A tojásokat 3-4 percig főzzük és megtisztítjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, beletesszük a rizst, nyolc fészket csinálunk, és belehelyezzük a félbe vágott tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Meghintjük reszelt sajttal, olvasztott margarinnal meglocsoljuk, és sütőbe rövid ideig sütjük.

Tovább 

 

network.hu

 

Egyszerű, zsírmentes recept.

Saját kreáció, az egyszerű, gyors, olcsó főzés és az ízlésem jegyében, mely favorizálja a fűszerezést, és nem barátja szinte semmiféle zsiradéknak, olajnak.  Így, akár diétás is lehetne, bár liszt van benne bőven. Viszont a tejterméket is fiogyasztó vegáknak biztosan ajánlható.

 

No, szóval...

 

2 csomag fagyasztott zöldbabot ( a Pennyben akciókor szoktam venni, 299ft/kg) nem túl sok vízben -kicsit többen, mint amennyi elelpi - , jelentékeny mennyiségű ételízesítővel felteszek főni.

Utolsó hozzászólás

Baloghné.B. Anikó üzente 12 éve

Én is mindig - barátom szerint - "akcijázok" ,a vásárlásnál és ezt a receptet is ki fogom próbálni. Egyébként kösz a jelölést, látom egy az ízlésünk könyv-ügyben, be se írtam minden kedvencemet!

Tovább 


Tésztája:

25 dkg liszt, 2 kk. sütőpor
35 dkg cukor
20 dkg mák egészben
6 tojás
6 evőkanál víz
Ezt a kisebb méretű gáztepsiben piskótaszerűen megsütni.

Alsó és felső lap:

30 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg porcukor
5 dkg ráma
1 evőkanál méz
1 tojás sárgája
kevés tej (cc. 1dl)
Jól összegyúrni, és két lapot sütni tepsi hátán, akkora legyen, mint a mákos tészta nagysága.

 

Krém:


3 tojás sárgáját, 3 csomag vaníliás cukrot, 20 dkg porcukrot, másfél kocka rámát habosra keverni.
2 vaníliás pudingport 7 dl tejben megfőzni, kihűteni, az előzővel jól kikeverni.

Tovább 

Császármorzsa (smarni):

25 dkg rétesliszt, egy csipet só a lisztbe, 3 tojás, 3 dl tej, 3 kanál kristálycukor, 1csomag vaníliáscukor, 3 dkg vaj (margarin), 8 dkg zsír (olaj)

A 3 tojás sárgáját kikeverem a cukorral, a van. cukorral, beleöntöm a lisztet és a tejet, a felolvasztott vajat (margarint). Felverem a tojás fehérjéket, óvatosan belekeverem a masszába. A zsírt egy közepes méretű tepsiben felolvasztom (lehet olajat is, de zsírral az igazi), és beleöntöm a masszát, aminek kb.

Tovább 

 

Hozzávalók: 2 tyúkhúsleves kocka 1 dl tejföl 1 dl tejszín 5 dkg finomra darált dió 1 ek durvára vágott dió 1 ek liszt 1 ek vegeta 1 csokor petrezselyemzöld 1 csapott tk. currypor késhegynyi törött fekete bors a levesbetéthez 5 dkg cérnametélt

 

Készítés: 8 dl vízbe teszem a tyúkhúsleveskockákat, beleszórom a darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a megmosott petrezselyemzöldet apróra metélem. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverem a lisztet.

Tovább 

50 dkg liszt
2 kk. só
20 dkg zsír, vagy 25 dkg margarin
2 tojás
2,5 dkg élesztő, 1 dl tejben 2 kávéskanál cukorral felfuttatva
1 evőkanál. tejföl, de langyos víz is jó.

A lisztet sózom, összemorzsolom a zsíradékkal, beleütök 1 egész tojást, 1 sárgáját( a fehérjével kenem) bele az élesztős tejet, a tejfölt, vagy a langyos vizet. Jól összedolgozom. Keményebb állagú legyen, mint a vajas pogácsa. Állhat több órát, akár egy éjszakát is.

Utolsó hozzászólás

Von Dániel üzente 12 éve

Egykor a katonaságnál is adtak a babgulyáshoz pogácsát,de ez gusztább és biztos finomabb is ! jó étvágyat ! Faxolj át párat:))

Tovább 

Ananászos pudingos

4 vaníliás pudingpor
6 tojás
20 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor

A 6 tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verem, 6 tojás sárgáját habosra keverem a kristálycukorral, a pudingporokban elkeverem a sütőport. Ezeket összekeverem, piskóta állagú tésztát kapok, 20 perc alatt 180 fokon sütöttem, 24 X 36 cm-es tepsiben. Szép, magas tészta lesz. Kihűtöm.

 

Krém:

1 doboz darabolt ananászkonzerv
1 csomag tejszínes, vagy vaníliás pudingpor
4 tojás
1 margarin
20 dkg porcukor

Az ananászkonzervet levével együtt összeturmixolom, ez pont fél liter.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu