Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Hozzávalók:

A tésztához:
1 csomag sütőpor
3 evőkanál finomliszt
3 evőkanál zsemlemorzsa
25 dkg áttört főtt krumpli
25 dkg porcukor
4 db tojás

 

A krémhez:
20 dkg Rama Sütőmargarin
2 evőkanál rum
4 dkg keserű kakaópor
25 dkg áttört főtt krumpli
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 percig tart.

Tovább 

 

Gyümölcsös palacsintatorta, epres túrókrémmel:

 

Szokásos módon palacsintatésztát készítettem (cc.25 dkg liszt, kis só, 1 dl tej, 1 tojás, 2-3 dl szódavíz, simára keverve). Ebből általában 18 db palacsinta lesz.
A tésztába beleszeltem 1 almát, és egy nagy banánt, tettem bele egy nagy csipet fahéjat. Kézi mixerrel kicsit átkevertem, éppen annyira, hogy a gyümölcsök ne legyenek túl nagy darabok. Kisütöttem a palacsintákat.

Közben 30 dkg epret 10 dkg porcukorral, 2 vaníliás cukorral, 1 csomag túróval habosra kevertem.

Tovább 

 

4-6 kisebb szelet pulyka  hús
1/2 kg gomba
10 dkg füstölt szalonna
fűszerek, liszt

A szelet húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd kis vizet öntünk alá és majdnem puhára pároljuk. Egy lábasban a füstölt szalonnát zsírjára pirítjuk (aki nem szereti benne a pörcöt, kiszedheti, én benn hagyom). Egy kp. fej hagymát a zsíron megdinsztelünk, lehúzva a tűzről 2 teáskanál paprikát adunk hozzá, felöntjük kb.

Tovább 

Csirkekrém Csirkekrém Hozzávalók:

50 dkg csirkemell

1 dl energiaszegény tejföl

1 dg tojássárgája

finomra vágott metélőhagyma

törött bors

 

Elkészítés:

A sült csirkemellet ledaráljuk és tejföllel, sóval, metélőhagymával, tojássárgával, borssal krémesre dolgozzuk. Pirítós kenyérrel, paradicsommal, paprikával jó vacsora.

 

Energia: 185 kcal

Szénhidrát: 1 g

 

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
fél mokkáskanál őrölt fahéj,

fél mokkáskanál őrölt gyömbér
10 dkg vaj v. margarin
2 dl joghurt (mi 2 pohár körtés-karamellás Danone joghurtot használtunk, de jó a natúr is)
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg porcukor
1 nagy körte

Tetejét megszórni:
5dkg durvára vágott dió és 5dkg kristálycukor keverékével.

A száraz anyagokat összekeverjük, majd robotgéppel a vajat, a vaníliás cukrot, a tojást a porcukrot, és a joghurtot jól kikeverjük.

Tovább 

Cukkinis sült rizs

 

2 adag

Wookba öntök szója vagy olívaolajat, beledobálom a zöldségeket ilyen sorrendben: 2 újhagyma felkarikázva, egy kisebb zöldpaprika, egy jó marék gyufára vágott paprika ( ha van piros kaliforniai) ha nincs sima paprika, egy kisebb cukkini kis hasábra vágva, 3-4 kisebb gomba laskára vágva. Nagy lángon sütöm, közben megsózom, kb. fél dl szójaszószt
öntök rá, így pirul.
HA a zöldségek már pirulnak belekeverem a főtt rizst és még így pirítom.

Tovább 

1 közepes nagyságú füstölt csülök
40 dkg disznócomb
30 dkg tarkabab
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kis fej vöröshagyma
3 duci fokhagymagerezd
só, bors, ételízesítő, babérlevél, őrölt kömény, pirospaprika, a kanál liszt, olaj
ízlés szerint tejföl


A babot előző este beáztatom.
A csülköt félig megfőzöm, kiveszem hűlni, majd lefejtem róla a husit és felkockázom. A combot is felkockázom. Nagy fazékban egy kevés olajon megfuttatom a hagymát, belerakom a húsokat, a comb fehéredéséig pirítom.

Tovább 

network.hu


Kenyérre, kiflikakrikákra kenve is kínálható, de tölthetjük félbevágott főtt tojás fehérjébe, felkupacolva, díszítve, vagy sonkaszeletekbe, feltekerve is tálalható.



Hozzávalók:
6 főtt tojás,
15 dkg juhtúró,
3 ek majonéz,
1 fej apróra vágott lila, vagy vöröshagyma,
2 ek tejföl,
só,
bors,

mustár ízlés szerint

 

Villával alaposan törjük és dolgozzuk össze a hozzávalókat

Tovább 

2 dl tejet felforralunk 20 dkg porcukorral és 4 evőkanál kakaóporral. 2 percig forraljuk, majd beleöntünk 1 kis üveg rumaromát és még 2 percig forraljuk. Egy nagy tálba öntötjük, majd hozzáadunk 1 kocka Ramat, 0,5 kg darált kekszet és összedolgozzuk.

Tepsibe simítjuk egyenletesen, és hagyjuk megdermedni. A tetejére vékony réteg tortabevonót teszünk.

SZÓDABIKARBÓNÁVAL A RÁK ELLEN

MEGDÖBBENTŐ ÚJDONSÁG!!!

...de nyugaton már több éve alkalmazzák. A MI orvosaink pedig???
?....jaj, jaj.

Küldjétek el a lehető legtöbb címre!

Dr. Tullio Simoncini szerepelt AZ ECHO tévében .. Prof. Dávid
Tamás műsorában

Dr. Tullio Simoncini kutatási eredményei még inkább
kihangsúlyozzák a gombák elleni védekezés fontosságát, melyet
megelőzésként otthonról is végezhetünk a Zapperrel ill.
tisztítókúrákon keresztül.

Amerikában bestsellernek számít az a könyv, amelyet Dr.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu