Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tésztája:
25 dkg liszt, 2 kk. sütőpor
35 dkg cukor
20 dkg mák egészben
6 tojás
6 evőkanál víz
Ezt a kisebb méretű gáztepsiben piskótaszerűen megsütni.
Alsó és felső lap:
30 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg porcukor
5 dkg ráma
1 evőkanál méz
1 tojás sárgája
kevés tej (cc. 1dl)
Jól összegyúrni, és két lapot sütni tepsi hátán, akkora legyen, mint a
mákos tészta nagysága.
Krém:
3 tojás sárgáját, 3 csomag vaníliás cukrot, 20 dkg porcukrot, másfél
kocka rámát habosra keverni.
2 vaníliás pudingport 7 dl tejben megfőzni, kihűteni, az előzővel jól
kikeverni.
A legalsó lap mézes, megkenjük krémmel, rájön a mákos tészta, ezt is
megkenjük, majd erre tesszük a másik mézes lapot. A tetejére is hagyjunk krémet,
és szórjuk meg a következővel:
10 dkg diót (vagy mandulát) vágjunk durvára, 2 púpos evőkanál cukorral
kezdjük el pirítani.
Amikor olvad a cukor, és barnulni kezd a dió (mandula) adjunk hozzá 1
evőkanál rámát.
Nagyon finom!!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Keksztekercs
TORTA - Krumpli-csoki
PALACSINTA - Epres-túrós torta
TORTA - Mákos-mandulás