Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
50 dkg liszt
2 kk. só
20 dkg zsír, vagy 25 dkg margarin
2 tojás
2,5 dkg élesztő, 1 dl tejben 2 kávéskanál cukorral felfuttatva
1 evőkanál. tejföl, de langyos víz is jó.
A lisztet sózom, összemorzsolom a zsíradékkal, beleütök 1 egész tojást, 1
sárgáját( a fehérjével kenem) bele az élesztős tejet, a tejfölt, vagy a langyos
vizet. Jól összedolgozom. Keményebb állagú legyen, mint a vajas pogácsa. Állhat
több órát, akár egy éjszakát is. Jó másfél ujjnyira nyújtom, megkenem kis tejjel
felvert tojás fehérjével, a tetejét nagyon mélyen bevágom éles késsel, nagyobb
szaggatóval szaggatom, a tepsiben még utána kenem.
180 fokon 25-30 percig sütöm. A teteje szépen szétnyílik, így lesznek a
gombok.
A recepthez még ez volt hozzáfűzve: Régen szüretkor csinált mindig ilyet a dédi, levesekhez (gulyás, becsinált leves) nagyon finom!!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
POGÁCSA (VILÁGKONYHA) - Tordai - ERDÉLY
POGÁCSA (VILÁGKONYHA) - Mézes - ERDÉLY
POGÁCSA (VILÁGKONYHA) - Diós - ERDÉLY
POGÁCSA - Szamosújvári mézes pogácsa