Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egyszerű, zsírmentes recept.
Saját kreáció, az egyszerű, gyors, olcsó főzés és az ízlésem jegyében, mely favorizálja a fűszerezést, és nem barátja szinte semmiféle zsiradéknak, olajnak. Így, akár diétás is lehetne, bár liszt van benne bőven. Viszont a tejterméket is fiogyasztó vegáknak biztosan ajánlható.
No, szóval...
2 csomag fagyasztott zöldbabot ( a Pennyben akciókor szoktam venni, 299ft/kg) nem túl sok vízben -kicsit többen, mint amennyi elelpi - , jelentékeny mennyiségű ételízesítővel felteszek főni. Hozzáadok egy nagy fej fokhagymát, aprítva, és egy fél fej hagymát, szintén felvágva kicsire. ("Lusta" módszer: kézben tartva függőlegesen két irányban bevagdosom, majd vízszintesen, az edény fölött, egyenesen bele, felszeletelem, így apró kockákat nyerek.) Ha már puhul a bab, megszórom liszttel, és belekeverem. Kb 10 evőnalány kell bele, de én "érzésre" szórom a lisztes edényből, óvatosan, apránként adagolva-keverve. Ha a liszt felfőtt, megdagadt benne, és kezd sűrűsödni, hozzákeverek 1 nagy doboz kefírt (általában 149 Ft, akciósan 99-100 Ft) és ízlés szerint ízesítem még folyékony édeskével, ecettel, ha kell sóval.
Frissen vágott petrezselymet is lehet beleszórni.
Jó nagy adag kijön belőle, és nagyon finom!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
FŐZELÉK - Korpás spenót
FŐÉTEL - lasagne spenótos
FŐÉTEL - Császármorzsa (Smarni)
GOMBÓC - Csokis