Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

network.hu

 

 

 

Nagyapánk ott ült szokott helyén a kandalló mellett, s olykor egy-egy bükkfahasábot vetett a sziporkázó tűzre. A szűzdohány füstje kék felhőbe burkolta pipázó alakját ott a nagyszoba végiben, s ezüstös szakállán olykor megcsillant a láng.
Mi gyermekek a mennyezetig érő, gyertyafényben izzó karácsonyfa körül álltunk elfogódottan és izgalomtól elmeredt szemmel, és sóvár pillantásokat vetve a karácsonyfa alatt fölhalmozott ajándékokra, hűségesen elénekeltük a Mennyből az angyal összes verseit.

Tovább 

GESZTENYÉS PULYKA



Hozzávalók:
1 pulyka
1 kg gesztenye
25 dkg sovány sertéscomb darálva
2 zsemle
2 tojás
1 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna
kevés olaj

bors
kevés tej

A zsemlét beáztatjuk a tejbe.
A gesztenyét megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük.
Az így előkészített gesztenyemasszázoz hozzáadjuk a darált húst, a
kinyomkodott és ugyan-csak megdarált zsemléket, a nyers tojásokat, a
tejfölt, a sót és a borsot.
Ezt a tölteléket betöltjük a pulyka mellbőre alá és a hasüregbe.

Tovább 

 

A karácsonyi asztal arról híres, hogy dúsan rakott. Vannak hagyományos ételei, s újabb keletű, a menü sorba illők. Mi kerülhet az asztalra?

 



A halászlé kitűnően elkészíthető bográcsban is, mégis, a hazai lakosság jelentékeny részének asztalára többnyire csak karácsonykor kerül halétel.
***************************************** ***************************************** ****

- Tulajdonképpen bármi, ami ízlik. De! nem véletlenül alakult úgy az ünnepi étkek sora, ahogyan.

Tovább 

GESZTENYÉS TÖLTÖTT PULYKA ALMÁVAL, LIBAMÁJ-PÜRÉVEL

 


Hozzávalók 8 személyre:

- A pulykához:
60 dkg gesztenye
2 dl vörösbor
2 szikkadt zsemle
1,5 dl tejszín
1 bébipulyka (kb. 3,5 kg)
18 dkg füstölt szalonna
só, majoránna
30 dkg borjú apróhús
2 tojás
bors
szerecsendió
petrezselyemzöld
8 dkg vaj
12 dkg zsír
- A libamájpüréhez:
4 dkg vöröshagyma
4 dkg zsír
25 dkg liba- vagy kacsamáj
só, bors, cayenne-i bors
1,5 dkg liszt
1,5 dl tej
1 kis tojás
1 cl konyak
1 dl tejszín
- 12 töltött almához:
12 kemény húsú alma (pl.

Tovább 

Karácsony jelképei

 

Vajon tudjuk-e mit jelentenek a szeretet ünnepén használt szimbólumaink?

 


A ma már szeretet ünnepének is nevezett karácsony jelképei az angyalok, Betlehemi királyok, karácsonyfa és a gyertya. A várakozás (advent) időszakában felkészülünk az ünnepre. A haragosainkkal is beszélgetünk, lelkileg feltöltődünk, hogy szeretetben, békében töltsük a szentestét.


 


Angyalok


A Szentírásban, Isten küldötteiként keresik fel az embereket, vagy dicsőítve állják körül az Úr trónját.

Tovább 

"Hisz arra született az ember, Hogy szeressen és szeressék."

 



Egyre közelebb az ünnep. Ez most sok munkahelyen talán hajtást jelent, de közben-közben, próbáljunk a Krácsonyra hangolódni!


Ki merre jár, hol él, élvezze a frekventáltabb helyek díszvilágítását, a köztéri karácsonyfákat, vagy a téli táj érintetlen szépségét, a fenyők és örökzöldek üde színfoltját a pihenő, lombtalan növények mellett.


Ünnep készül. Az ünnep az, amivé tesszük, magunknak.

Tovább 

network.hu

A fagyasztott  szeleteket készítés előtt pár órával  alaposan besózva, vagy vegetázva kiolvasztjuk, kisebb darabokra vágjuk.

Amikor kiolvadt, lecsöpögtetjük, pici őrölt fehér borssal meghintjük, a halat előbb prézlibe, majd enyhén sós-fűszerezett tojásba forgatjuk, és forró olajban, fedő alatt, kb 5-5 percig mindkét oldalát megsütjük.

Citromlével meglocsolva, vagy -pár órával korábban, hogy összeérjen - kaporral elkevert joghurttal megöntözve tálaljuk.

Tovább 

 

 

network.hu

 

Hozzávalók:


125 g vaj v. margarin


75 g zabpehely


50 g cukor


2 tojássárgája


25 g csokidara


50 g durvára aprított mazsola


75 g liszt


1 teáskanál sütőpor;


 


100 g sötét bevonócsoki díszítéshez

 

Tipp: készíthetjük dióval is. Az elkészült habcsókok tetejáb, még a szikkasztás előtt egy-egy fél diót nyomunk.


 


Elkészítés:


25 g vajon megpirítjuk a zabpelyhet, majd félretesszük.


A maradék vajat habosra keverjük a cukorral és tojássárgákkal.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönjük, a jó receptet...Szeretettel, Hajni

Tovább 

GESZTENYÉS TÖLTÖTT PULYKA

 


Hozzávalók 8 személyre:
1 bébipulyka (kb. 8 kb-os)
só, bors
1 evőkanál morzsolt majoránna
1 kg gesztenye
1 l tej
100 gr vaj/margarin
3 tojás
500 gr darált pulyka- vagy sertéshús
3 szikkadt zsemle
a pulyka mája
3 csipet őrölt szerecsendió
1 csokor petrezselyem
200 gr füstölt szalonna
8 evőkanál olaj
1+1 dl száraz fehérbor
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál étkezési keményítő

A megtisztított pulykát 1 órára kívül-belül besózzuk, borsozzuk, hasüregét
majoránnával be-dörzsöljük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ez ám az igazi finomság?!Puszi, Hajni

Tovább 

Hozzávalók:


4 csirkemell
8 vékony szelet angol szalonna
8 szelet bacon
kb. 8 krumpli
1 közepes hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
olívaolaj
1,5 dl barna sör

bors
kakukkfű
rozmaring
majoranna
kevés babérlevél

A tetejére:
reszelt sajt


Elkészítés:


Olívaolajjal vékonyan kikenünk egy kör alakú sütőedényt. A krumplit megmossuk, felkarikázzuk, és a fele mennyiséggel kirakjuk a tál alját. Erősen sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk rozmaringgal, majorannával, kakukkfűvel és összetört babérlevelekkel az egészet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Épp nekem való, mint cukrosnak...köszike, Hajni

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu