Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
125 g vaj v. margarin
75 g zabpehely
50 g cukor
2 tojássárgája
25 g csokidara
50 g durvára aprított mazsola
75 g liszt
1 teáskanál sütőpor;
100 g sötét bevonócsoki díszítéshez
Tipp: készíthetjük dióval is. Az elkészült habcsókok tetejáb, még a szikkasztás előtt egy-egy fél diót nyomunk.
Elkészítés:
25 g vajon megpirítjuk a zabpelyhet, majd félretesszük.
A maradék vajat habosra keverjük a cukorral és tojássárgákkal.
Belekeverjük a többi hozzávalót is.
Innen kétféleképpen folytathatjuk
Olajos kanállal kis halmokat szaggatunk a sütőlemezre, és
világosbarnára sütjük. Ez esetben nem lesz dísz, csak süti. Ám, ha a
halmocskákba óvatosan dupla szálas fonalat teszünk, tallér díszeket
nyerünk.
A másik dísz-módszer annyiban bonyolultabb, hogy nagylyuku nyomózsákból adagoljuk a tésztát a lemezre, kariokát, oválist formázva. Ebbe aztán később fűzhetünk akasztót. (Vigyázat! Az extra, naygszemű mazsola ezúttal hátrány,e ldugítja a nyomócsövet!).
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
KARÁCSONYRA - Habkarika 2.
KARÁCSONYRA - Habkarika 3.
KARÁCSONYRA - Habkarika
KARÁCSONYRA - SÜTI -Zserbó