Gasztro: KARÁCSONYRA - Gesztenyés pulyka

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

GESZTENYÉS PULYKA



Hozzávalók:
1 pulyka
1 kg gesztenye
25 dkg sovány sertéscomb darálva
2 zsemle
2 tojás
1 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna
kevés olaj

bors
kevés tej

A zsemlét beáztatjuk a tejbe.
A gesztenyét megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük.
Az így előkészített gesztenyemasszázoz hozzáadjuk a darált húst, a
kinyomkodott és ugyan-csak megdarált zsemléket, a nyers tojásokat, a
tejfölt, a sót és a borsot.
Ezt a tölteléket betöltjük a pulyka mellbőre alá és a hasüregbe. A hasüreg
nyílását összetűz-zük, a mellét pedig betakarjuk a csíkokra vágott
szalonnával.
Az így elkészített pulykát a forró olajban megforgatjuk, és kevés vízzel
puhára pároljuk. Ez-után sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a hasüregben levő tölteléket szeletekre vágva a pulyka köré
rendezzük.
Almapürét kínálunk hozzá.
Almapüré
Hozzávalók:
1 kg alma
2 karika citrom
ízlés szerint cukor
Az almákat meghámozzuk és feldaraboljuk.
Kevés vízzel, a cukorral és a citromkarikákkal puhára pároljuk.
Ha megfőtt, összeturmixoljuk


Címkék: bejgli csirke dió dísz gesztenye gesztenyés hagyomány karácsony lovas Éva lovaseva máj mézeskalács módszer pulyka régi ünnep

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu