Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
II. Soproni Ízutazás
Bor, étel
![]() |
Rendezvény kezdete:
2012. március 26., hétfõ Rendezvény vége: 2012. március 27., kedd
Sopron
Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ |
Falusi ízek vendégségben: dödöllétől a paprikás perecig
Programok: vásári forgatag, kiállítások, előadások, kóstolók
12 éve | Lovas Éva | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 nagyobb rózsa brokkoli
4-5 gerezd fokhagyma
vegeta
1 kk bazsalikom
2-3 dl tejföl
2-3 ek étkezési keményítő
Elkészítés:
A brokkolit apró rózsákra szedjük, a szárait is megtartjuk. Kevés vízben
(csak épphogy ellepje)megfőzzük, nem túl puhára, mert később még úgyis
jobban szétmegy. A főtt szárakat kiválogatjuk és turmixoljuk, majd
összekeverjük a tejföllel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a
keményítővel. A habarást a brokkolirózsákhoz adjuk, forrásig keverjük.
|
|
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,vagy graham liszt
20 dkg tönkölybúza liszt
10 dkg rétesliszt
2,5 dkg élesztő
0,5 dl olaj
3-4 dl víz
1 teáskanál só
1 tört főtt krumpli
zöldfűszerek (oregánó, petrezselyem, zeller stb)
A tetejére:
fél szál póréhagyma
30 dkg gomba
3-4 db paradicsom apró kockára vágva
1 üveg sűrített paradicsom
sajt
pizza fűszerkeverék
(Ha dúsabban akarjuk, tehetünk rá sonkát, szalámit vagy bármilyen más zöldséget.)
Elkészítés:
Az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk, a hozzávalókkal összedolgozzuk,
10 percig kelesztjük.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Rakott krumpli:
6 közepes nagyságú krumpli
6 db. tojás
1 szál füstölt kolbász
5 dkg vaj
1 kanál liszt
kb. 2,5 dl tej
2 dl tejföl
só, bors, szerecsendió
A krumplit és a tojást héjában megfőzöm.
A kolbászt felkarikázom.
Egy jénait kikenek vajjal, vagy házizsírral, belekarikázom a fele
krumplit. Sózom, borsozom. Rá a kolbászkarikákat, arra a tejfölt, rá a
felszeletelt tojást. Befedem a maradék krumplival, ezt is sózom, borsozom, 1
tojást erre is rászelek.
Végül a vajból, lisztből, tejből (só, fűszerek) besamell mártást
csinálok, és az egészet leöntöm.
200 fokon 20-25 percig sütöm.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg pulykamellfilé 1 kis fej vöröshagyma 1 dl olaj só törött fekete bors egy kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél 1 liter csontlé (lehet leveskockából is) 20 dkg vegyes zöldség 1 cikk zeller 10 dkg gomba 6 dkg liszt 2 dl tejszín 1 ek tárkonyecet néhány csepp citromlé
Készítés:
A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés: A felvert tojásokat simára keverjük a szétmorzsolt élesztővel, majd hozzáadjuk a porcukrot, a rumot, a tejet és a lisztet. Kevés sóval ízesítjük, és 2 órán keresztül hagyjuk állni. Közben a dzsemet 3 evőkanál ananászlével simára keverjük.
A kettes típusú cukorbetegség kezelésnek módját a betegség adott stádiuma határozza meg. Mindenképpen az az alapvető cél, hogy ismét egyensúlyba hozzuk a szervezet inzulin igényét a rendelkezésre álló kínálattal.
Milyen módszerek kínálkoznak a szervezet inzulin igényének fedezésére?
Első fő csoport az életmódi eszközök
- Alapvető lehetőség a diéta
Nyilvánvalóan , ha megfelelően elosztjuk a nap folyamán a bevitt szénhidrátokat (egyszerű és összetett cukrokat) és egyszerre nagyobb mennyiségű szénhidrát bevitelétől tartózkodunk, a rendelkezésre álló inzulintermelő kapacitás elegendő lehet a kisebb vércukor emelő hatás kivédésére.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Hozzávalók 6 személyre:
5 csésze forró kávé
2 evőkanál fehér rum
4 evőkanál ananászlé
1 csésze tejszínhab
Elkészítés:
A kávét, az ananászlét és a fehér rumot összekeverjük, felmelegítjük, de
nem forraljuk. Előmelegített konyakospoharakba töltjük, majd a
tejszíhabot a tetejére kanalazzuk.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3 mirelit spenót
kb. fél liter tej 1,5%
3 tojás
4 ek zabkorpa
5 dkg zabpehely darálva
4 gerezd fokhagyma
2 leves kocka
só
Elkészítés:
Felteszem a spenótot a tejjel főni. Belenyomom a fokhagymát. Amikor el
kezd rotyogni belekevergetem a felvert tojást és folyamatosan
kevergetve beleteszem a zab pelyhet és korpát, ha szükséges még öntök
bele tejet.Ízesítem, és a végén merülő mixerrel eldolgozom az egészet.
Kemény tojással tálalom.
12 éve | Lovas Éva | 2 hozzászólás
2 adaghoz
2 közepes rózsa brokkoli
5 szelet bacon szalonna
3 dl tejföl
2 tojás
só, bors, fokhagyma, szerecsendió, gyömbér
A brokkolikat kis rózsákra szedve pár percig sós, jó fokhagymás forró
vízben félig megfőztem (ne főzd túl!) Egy jénait vékony baconszalonnát
kibéleltem. Leraktam a brokkolikat és leöntöttem a következővel: 3 dl tejfölt
kikevertem a 2 tojással, és a többi fűszerrel.
15 percig 200 fokon, majd 15 percig légkeveréssel sütöttem.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás