Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

II. Soproni Ízutazás
Bor, étel


Rendezvény kezdete:
2012. március 26., hétfõ
Rendezvény vége:
2012. március 27., kedd

Sopron Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ
WEB: www.prokultura.hu
Email: info@prokultura.hu
Tel.: (99) 517-500, (99) 517-501

 

Falusi ízek vendégségben: dödöllétől a paprikás perecig

Programok: vásári forgatag, kiállítások, előadások, kóstolók

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
1 nagyobb rózsa brokkoli
4-5 gerezd fokhagyma
vegeta
1 kk bazsalikom
2-3 dl tejföl
2-3 ek étkezési keményítő

Elkészítés:
A brokkolit apró rózsákra szedjük, a szárait is megtartjuk. Kevés vízben (csak épphogy ellepje)megfőzzük, nem túl puhára, mert később még úgyis jobban szétmegy. A főtt szárakat kiválogatjuk és turmixoljuk, majd összekeverjük a tejföllel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a keményítővel. A habarást a brokkolirózsákhoz adjuk, forrásig keverjük.

Utolsó hozzászólás

Von Dániel üzente 12 éve

Husika nincs hozzá ?

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,vagy graham liszt
20 dkg tönkölybúza liszt
10 dkg rétesliszt
2,5 dkg élesztő
0,5 dl olaj
3-4 dl víz
1 teáskanál só
1 tört főtt krumpli
zöldfűszerek (oregánó, petrezselyem, zeller stb)
A tetejére:
fél szál póréhagyma
30 dkg gomba
3-4 db paradicsom apró kockára vágva
1 üveg sűrített paradicsom
sajt
pizza fűszerkeverék
(Ha dúsabban akarjuk, tehetünk rá sonkát, szalámit vagy bármilyen más zöldséget.)

Elkészítés:
Az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk, a hozzávalókkal összedolgozzuk, 10 percig kelesztjük.

Tovább 

 

Rakott krumpli:

6 közepes nagyságú krumpli
6 db. tojás
1 szál füstölt kolbász
5 dkg vaj
1 kanál liszt
kb. 2,5 dl tej
2 dl tejföl
só, bors, szerecsendió

A krumplit és a tojást héjában megfőzöm.
A kolbászt felkarikázom.
Egy jénait kikenek vajjal, vagy házizsírral, belekarikázom a fele krumplit. Sózom, borsozom. Rá a kolbászkarikákat, arra a tejfölt, rá a felszeletelt tojást. Befedem a maradék krumplival, ezt is sózom, borsozom, 1 tojást erre is rászelek.
Végül a vajból, lisztből, tejből (só, fűszerek) besamell mártást csinálok, és az egészet leöntöm.
200 fokon 20-25 percig sütöm.
 

  

Tovább 

 

Hozzávalók:

40 dkg pulykamellfilé 1 kis fej vöröshagyma 1 dl olaj törött fekete bors egy kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél 1 liter csontlé (lehet leveskockából is) 20 dkg vegyes zöldség 1 cikk zeller 10 dkg gomba 6 dkg liszt 2 dl tejszín 1 ek tárkonyecet néhány csepp citromlé


Készítés:

A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt,
  • 2,5 dl tej,
  • 2 db egész tojás,
  • 1,5 dkg élesztő,
  • 2 evőkanál porcukor,
  • 1 evőkanál rum,
  • csipetnyi só,
  • 10-12 karika ananászbefőtt,
  • 1 dl ananászdzsem, (vagy eperdzsem)

Elkészítés: A felvert tojásokat simára keverjük a szétmorzsolt élesztővel, majd hozzáadjuk a porcukrot, a rumot, a tejet és a lisztet. Kevés sóval ízesítjük, és 2 órán keresztül hagyjuk állni. Közben a dzsemet 3 evőkanál ananászlével simára keverjük.

Tovább 

A 2-es típusú cukorbetegség kezelése

A kettes típusú cukorbetegség kezelésnek módját  a betegség adott stádiuma határozza meg. Mindenképpen az az alapvető cél, hogy ismét egyensúlyba hozzuk a szervezet inzulin igényét a rendelkezésre álló kínálattal.


Hogyan kezelhető a  2es típusu cukrobetegség?

 

 

Milyen módszerek kínálkoznak a szervezet inzulin igényének fedezésére?

 

Első fő csoport az életmódi eszközök

 - Alapvető lehetőség a diéta

 Nyilvánvalóan , ha megfelelően elosztjuk a nap folyamán a bevitt szénhidrátokat (egyszerű és összetett cukrokat) és egyszerre nagyobb mennyiségű szénhidrát bevitelétől tartózkodunk, a rendelkezésre álló inzulintermelő kapacitás elegendő lehet a kisebb vércukor emelő hatás kivédésére.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
Hozzávalók 6 személyre:

5 csésze forró kávé
2 evőkanál fehér rum
4 evőkanál ananászlé
1 csésze tejszínhab

Elkészítés:
A kávét, az ananászlét és a fehér rumot összekeverjük, felmelegítjük, de nem forraljuk. Előmelegített konyakospoharakba töltjük, majd a tejszíhabot a tetejére kanalazzuk.

network.hu

Hozzávalók:
3 mirelit spenót
kb. fél liter tej 1,5%
3 tojás
4 ek zabkorpa
5 dkg zabpehely darálva
4 gerezd fokhagyma
2 leves kocka


Elkészítés:
Felteszem a spenótot a tejjel főni. Belenyomom a fokhagymát. Amikor el kezd rotyogni belekevergetem a felvert tojást és folyamatosan kevergetve beleteszem a zab pelyhet és korpát, ha szükséges még öntök bele tejet.Ízesítem, és a végén merülő mixerrel eldolgozom az egészet. Kemény tojással tálalom.

Tovább 

network.hu

2 adaghoz

 

2 közepes rózsa brokkoli
5 szelet bacon szalonna
3 dl tejföl
2 tojás
só, bors, fokhagyma, szerecsendió, gyömbér

A brokkolikat kis rózsákra szedve pár percig sós, jó fokhagymás forró vízben félig megfőztem (ne főzd túl!) Egy jénait vékony baconszalonnát kibéleltem. Leraktam a brokkolikat és leöntöttem a következővel: 3 dl tejfölt kikevertem a 2 tojással, és a többi fűszerrel.
15 percig 200 fokon, majd 15 percig légkeveréssel sütöttem.

Utolsó hozzászólás

Lovas Éva üzente 12 éve

Örülök! Remélem, ízleni fog! Majd írd meg.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu