Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Lovas Éva | 2 hozzászólás
50 dkg tehéntúró
2 tojás
1 ek. citromlé
édesítőszer
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A szitát letakarjuk tiszta konyharuhával, és rátesszük a túrót. Egy éjszakán át hagyjuk lecsöpögni. Másnap áttörjük a túrót és összekeverjük a tojással és az ízesítőkkel. Jól összegyúrjuk és kivajazott tortaformába simítjuk. 40 percig sütjük.
(www.macosz.hu)
12 éve | Lovas Éva | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés: A felsoroltakat összekeverjük, de a lisztet utoljára adjuk hozzá. 5 percig pihentetjük, majd forró olajban kanállal szaggatva kisütjük. Ha elég nagy edényben sütjük (van elég helye hozzá), akkor magától megfordul.
|
|
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Sajtos zsemlefelfújt
2 személyre:
2 szikkadt zsemle (kenyér, kifli)
egy kevés bacon szalonna (füstölt tarja, bármilyen maradék felvágott),
kevés olaj
3 dl tej
2 tojás
2 szál újhagyma (v. egy kisebb fej rendes hagyma) fűszerek: só, bors,
esetleg fokhagyma, ki mit szeret.
Egy szögletes jénaiba pici olajat öntöttem, szórtam rá csíkozott bacon
szalonnát. A zsemléket hosszában 1,5 cm-es szeletekre vágtam, szorosan a tál
aljára raktam.
Karikáztam rá újhagymát, megszórtam még egy kis bacon szalonnával, a
tejet elkevertem a tojásokkal, sóztam, fűszereztem.
3 db szikkadt zsemle
1 kisebb cukkini
1 kis fej vöröshagyma
kb. 1,5 dl tejföl
olaj, só, fehérbors, petrezselyem, bazsalikom
A zsemléket kettévágom, kibeleztem. Kevés szójaolajon megdinszteltem a
hagymát, hozzákevertem a kis kockákra vágott cukkinit, fűszereztem. Mikor
megpirult, hozzámorzsoltam a zsemlék belét, ezzel is pirítottam, és ráöntöttem a
tejfölt. Összeforraltam és visszatöltöttem a masszát a zsemlékbe. A tetejüket
sajttal borítottam be, felére camambert sajtot tettem, és megszórtam durvára
vágott dióval.
Így sültek pirultak, 200 fokon 25 percig.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Túrós-sajtos zöldbab
2 főre
fél kg vágott zöldbab
10-15 dkg túró
10 dkg sima és füstölt sajt
1 csokor vágott petrezselyem
2 dl főzőtejszín
1 tojás
só, bors, 3 gerezd fokhagyma
Fél kiló zöldbabot megfőzök sós vízben, melybe teszek 2 duci fokhagymát.
Leszűröm, még melegen hozzákeverem a túrót, a reszelt sajtokat, a petrezselymet.
Tűzálló tálat kivajazok, beleteszem, és leöntöm a sóval, durva borssal és
1 tojással összekevert tejszínnel.
A tetejére vajdarabkákat teszek, és 15 percig 200 fokon, majd
légkeveréssel újabb 15 percig sütöm.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés: Fél dl tejben elkeverjük az élesztő és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. (A megkelt élesztő feljön a bögre tetejére.) Mély tálba öntjük az átszitált lisztet és a közepébe mélyedést vájunk. Ide tesszük a megkelt élesztő, a sót, a z egész tojásokat, a zsírt, és annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A
történet szerint Madame Tatin rossz sorrendben rakta a formába az
almatorta hozzávalóít,így született meg ez a fenséges édesség. agyon egyszerű, de nem túl édes, így, ha valaki iogazán finomat szeretne készíteni, javasolt jelentősen növelni a cukor adagot benne, vagy édesítőt hozzáadni. Az almához pedig kis vaníliás cukrot, fahéjat, esetleg reszelt citromhéjat....
Tarte Tatin
25dkg lisztből 13dkg margarinnal,1 evőkanál porcukorral,1 tojássárgájával,csipetnyi sóval és egy kis vízzel rugalmas tésztát gyúrunk.Fél óra hosszát pihentetjük.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Zöldborsós spagetti:
30 dkg spagetti
2 dl tejszín
4 egész tojás
2 kp. nagyságú paradicsom.
15-20 dkg mélyhűtött zöldborsó
10-15 dkg sajt( fele lehet füstölt)
fűszerek: só, sok fehérbors, petrezselyemzöld, bazsalikom, oreganó.
30 dkg spagettit sós vízben felraktam főni. Szintén sós vízben megfőztem
15-20 dkg mélyhűtött zöldborsót. A tejszínt kikevertem a 4 tojással, sóztam és
bőven borsoztam.
A megfőtt tésztát leszűrtem, egy tálban öntöttem rá szójaolajat, bele a
kockára vágott paradicsomot( pár karikát félretettem a tetejére), hozzá a
megfőtt zöldborsót, a lereszelt sajtot, bőven fűszereztem, és jól összekevertem.
Tortaformát (24 cm átmérőjű) ki kell bélelni sütőpapírral, beleönteni a
tésztát és ráönteni a tejszínes tojást.
Légkeveréssel 180 fokon 20-25 percig szép pirosra sütni.
Húsnélküli ételre vágytunk és ez nagyon bejött!
Gyakorlatilag a belevalókat lehet variálni( bármilyen zöldség, főtt tojás
mehet bele) csak a mártás legyen rajta.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítése: A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a porcukorral, mézzel és az egész tojásokkal félkeménységű tésztát gyúrunk. Szép simára, jól kidolgozzuk, mint egy leveles tésztát. Fél órára hűtőbe tesszük. Ezután 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, derelyevágóval kis téglalapokra, vagy szaggatóval kör alakúra vágjuk, majd felhevített olajban kisütjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás