Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Hozzávalók:

egy zacskó (fél kiló) tarkabab, 1 kg savanyú káposzta, egy evőkanál sűrű paradicsompüré, 2 vastagabb szelet füstölt szalonna, 1 szál (kb. 30 dkg) lecsókolbász, 1 kávéskanál pirospaprika, kis ételízesítő, 2 evőkanál sertészsír vagy étolaj, 2 babérlevél, majoránna, 1 kisebb fej vöröshagyma.
Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk, másnap puhára főzzük némi szódabikarbóna és két babérlevél kíséretében.  A káposztát kissé átmossuk folyó víz alatt, majd kicsavarjuk, s lepirítjuk egy kisebb felkockázott hagyma kiséretében a zsiradékon, majd felöntjük 3-4 dl vízzel.

Utolsó hozzászólás

Lovas Éva üzente 14 éve

De jóó! Akkor, az már a 3. verzió! Nincs kedved feltenni a receptet? Lééégysziii...

Nézd, ez volt az első, egy hónapja raktam fel, s abban nincs paradicsompüré, viszont a hús van, csak nem füstölt, s nem is csülök:
http://gasztro.network.hu/blog/gasztronomia-hirei/olcso-egytal-kaposztas-bab

Tovább 

Hozzávalók


a tésztához:

4 tojás,

40 dkg finomliszt,

1 nagy bögre tej,

szóda (szénsavdús ásvány)víz,

olaj.


a töltelékhez:

1/2 kg spenótpép,

3 közepes hajában főtt krumpli,

5 gerezd fokhagyma,

 só (vegeta) és kis őrölt bors


Elkészítés:

Közepes sűrűségű palacsintatésztát keverünk, majd hozzáadunk 3-4 evőkanál spenótpürét. A főtt krumplit meghámozzuk és összetörjük.

 A megmaradt spenótot összekeverjük a krumplival, és a zúzott fokhagymával, sóval, borssal.

Tovább 

 

Hozzávalók négy pitához:

20 dkg liszt, 10 dkg sütőmargarin, kevéske tej, 2 dkg élesztő, só, cukor, 2 tojás. A töltelékhez:1 vöröshagyma, 1 törpe cukkini, 1 kemény paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 konzerves löncshús ("darált sertéshús", a nagyobb kiszerelésű), egy csapott evőkanál liszt, 1 cikk fokhagyma, kakukkfű, 1 evőkanál étolaj, só, bors, 1 tojás.
Elkészítés:Kevéske cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. A margarinnal elmorzsoljuk a lisztet, majd hozzáadagoljuk az élesztős tejet és beleütünk egy tojást.

Tovább 

Hozzávalók:

Fél kiló áttört főtt krumpli, 20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is), 2 egész tojás, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, két nagyobb gerezd fokhagyma, 20 dkg brokkoli, zsemlemorzsa a panírozáshoz, olaj a kisütéshez.

 


  

Elkészítés:

A brokkolit megtisztítva, rózsáira szedve forrásban levő sós vízbe dobjuk. Ha friss brokkolit használunk, 6-7 percig, a fagyasztott brokkolit 3-4 percig főzzük. (Nem szabad túl puhára főnie.) Ezután a brokkolit hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és félretesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg rizs, só, bors, 50 dkg mirelit zöldségkeverék (francia vagy mexikói), 1 hamburger jellegű melegszendvicskrém (általában 290 gramm, pl. Globus), 2 főtt tojás, étolaj.

 

Elkészítés:

A megtisztított rizst a zöldségkeverékkel együtt egy nagyobb lábasban megpároljuk, s ízlés szerint ízesítjük. Kerüljön rá némi őrölt feketebors is. Amikor a hozzávalók megpuhultak, elkeverjük benne a melegszendvicskrémet és az apró kockákra vágott főtt tojást.

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg nem sós földimogyoró (a barna héjától megfosztva), 8 szelet sima kenyér, 15 dkg reszelt trappista, 3-4 apró, savanykás alma, só.
Elkészítés:A földimogyorót összeturmixoljuk: krémszerű, pépes mogyoróvajat készítünk belőle. Ezekkel megkenjük a kenyérszeleteket, rájuk fektetünk néhány szelet hámozott almát, majd beterítjük a reszelt sajttal. Forró sütőben sütjük kb. 10 percig. Kicsit furcsának tűnhet az összeállítás, de nagyon finom!

Tovább 

Tejfölös-kukoricás tészta recept 
  • előkészület: 10 perc
  • főzés: 20 perc

hozzávalók 4 főre
elkészítés
  1. Feltesszük forrni a vizet a tésztának.

Tovább 

 

Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 élesztő, 3 k.kanál só, 1 k.kanál cukor

 

Elkészítés:
Egy tálban kevés langyos vízzel, pici liszttel és a cukorral felfuttajuk az elmorzsolt élesztőt.

Egy nagy tálban a liztet öszekeverjük a sóval, beleöntjük a felfutott élesztőt, majd összegyúrjuk.

(Kevés víz, vagy liszt hozzáadásával korrigálhatjuk az állagát.)

Ha kész, letakarjuk, és úgy egy óránn át kelni hagyjuk, amíg a tészta duplájára nő.
A megkelt tésztából kicsit beolajozott kézzel (hogy ne ragadjon a kezünkhöz a tészta) cipót vagy cipókat formázunk, a tetejüket bevágjuk.

Tovább 

Hozzávalók
a pizza-tésztához: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 2 evőkanál olivaolaj, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor, 1 dl tej, 2 dl langyos víz.

 

a paradicsommártáshoz:

1 kis doboz hámozott konzerv paradicsom, 1 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva vagy megreszelve, olasz fűszerkeverék, cukor, só.

 

 a feltéthez:

50 dkg gomba, 20 dkg füstölt mozzarella sajt, 20 dkg sima mozzarella sajt, esetleg díszítésnek paprika- és paradicsomkarikák.

 



Elkészítés

 

tészta

Az élesztőt a langyos tejben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

egy zacskó  spagetti (0,5 kg), 1 pohár natúr joghurt (150 g), 1 pohár zsírszegény tejföl (175 g), 1 tömlős sajtkrém, 2 evőkanál liszt, 8 dkg sütőmargarin, 20 dkg trappista, késhegynyi őrölt szerecsendió, bors, só, 2 dl tej.
Elkészítés:A spagettit sós vízben kifőzzük. Amíg fő, addig lereszeljük a sajtot és besamelt készítünk: 5 dkg margarinon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel, borsozzuk, belekeverjük a szerecsendiót.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu