Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
Kevés olíva olajon megpárolom a felvágott gombát, s mikor már picit
megpuhult, beleteszem a kockára vágott paradicsomot és paprikát is.
Közben vízben kifőzöm az apróra vágott répát, majd azt is hozzáadom.
|
|
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg levesből visszamaradt marha vagy sertés színhús, leveszöldség ( 1-1 nagyobb főtt répa, petrezselyemgyökér / pasztinák, karalábé), két maroknyi csemegekukorica (mirelit megfőzve vagy egy konzerves kukorica fele), 2 közepes héjában főtt burgonya, 2 közepes csemegeuborka, 1 nagyobb főtt cékla (vagy némi lecsöpögtetett céklasaláta). A dresszinghez 1 evőkanálnyi ecetes torma, 1 tojás sárgája, fél pohár natúr joghurt (kb. 80 g), egy evőkanálnyi étolaj, 1 kiskanálnyi mustár, kevéske cukor, só, bors, friss petrezselyemzöld.14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg sütőmargarin, csipetnyi só, 10 dkg darált dióbél, 10 dkg porcukor, 2 tojás.Összetevők
Elkészítés
Először a tejport elkeverjük 1 ek. tejföllel, majd még eggyel,
azután hozzáadjuk a többi hozzávalót. Kókuszreszelékből annyit, amennyit felvesz, hogy formázható massza legyen.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe, majd vizes kézzel golyókat formálunk belőle, amiket
meghempergetünk kókuszreszelékben.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A lisztet, cukrot, sót, margarint és az élesztőt összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy közepes puha tésztát kapjunk dagasztás után. Majd 10 percet kelni hagyjuk, utána egy fél cm-es vastagságú téglalapot nyújtunk belőle, ízlés szerint cukros kakaóval megszórjuk, pár csepp vízzel meglocsoljuk, majd szorosan feltekerjük és ujjnyi vastagságúakra szeleteljük.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Összetevők
Elkészítés
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és tovább kavarjuk.
A meggyet lecsepegtetjük és összeforgatjuk a tésztával.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és közepesen meleg sütőben készre sütjük.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3 csokor petrezselyem
fél csésze bulgur
2 csésze
víz
1 csokor újhagyma
1 nagy paradicsom
negyed csésze menta
1,5
teáskanál só
fél teáskanál feketebors
1 citrom leve
negyed csésze
olívaolaj
Elkészítés: A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. A bulgurt 2 csésze forró vízzel felöntjük, majd ha megszívta magát, a felesleges vizet kifacsarjuk belőle. Újhagymával, apróra vágott paradicsommal, negyed csésze felaprított mentával, sóval, borssal, citromlével és olívaolajjal ízesítjük.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A megpucolt, kis hasábokra vágott krumplit közepesen bő, enyhén vegetás vízben megfőzzük.
A juhtúrót, egy teáskanálnyi vajat, petrezselyemzöldet tányérokba
elosztjuk, még forrón részedjük a főtt krumplis lét. tejfölt is adhatunk hozzá.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu