Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 élesztő, 3 k.kanál só, 1 k.kanál cukor
Elkészítés:
Egy tálban kevés langyos vízzel,
pici liszttel és a cukorral felfuttajuk az elmorzsolt élesztőt.
Egy
nagy tálban a liztet öszekeverjük a sóval, beleöntjük a felfutott élesztőt, majd összegyúrjuk.
(Kevés víz, vagy liszt hozzáadásával korrigálhatjuk az állagát.)
Ha kész, letakarjuk, és úgy egy óránn át kelni hagyjuk, amíg a tészta duplájára nő.
A megkelt tésztából kicsit
beolajozott kézzel (hogy ne ragadjon a kezünkhöz a tészta) cipót vagy
cipókat formázunk, a tetejüket bevágjuk. A cipót (cipókat) kilisztezett tepsibe rakjuk,
és középmeleg sütőben barnára sütjük.
( Ha az alját megkopogtatva kongó hangot ad, már biztosan jó.)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!