Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg + némi finomliszt, fél csomag sütőpor, 3 tojás, 1 kocka (25 dkg) sütőmargarin, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél pohár tejföl (kb. 80-90 g), kevéske tej.Hozzávalók:
12 db vastagabb, kisütött palacsinta, 2 evőkanál cukor, egy tábla (10 dkg) étcsokoládé vagy ét tortabevonó, 4 nagy evőkanál baracklekvár, 3 tojásfehérje, némi sütőmargarin.
|
|
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 15 dkg gríz, 20 dkg olcsó tömbsajt, 7-8 dl tej, egy kanálnyi margarin, 5 tojás, némi finomra metélt petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, bors, olaj a sütéshez.14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6-8 db közepes méretű zsenge zöldkaralábé, 25 dkg darált pulykahús, 15 dkg rizs, egy kisebb fej vöröshagyma, só, bors, őrölt csemegepaprika, 2 evőkanál étolaj, 1 pohár (175 g) zsírszegény tejföl.
Elkészítés:
A húsból, egy evőkanál olajból, a hagymából és a fűszerekből pörköltalapot készítünk. A karalábét egyszer egy centis kockákra vágjuk és puhára pároljuk kevés sós vízben. A rizst félig megfőzzük. Egy tűzálló tál aljára öntjük a másik evőkanálnyi étolajat, ráterítjük a karalábé egyik felét, a pörkölt és a főtt rizs keverékét, majd beterítjük a karalábékockák másik felével.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg makaróni, 5 dkg sütőmargarin, 20 dkg reszelt trappista, 1 kis pohár tejföl , 4 tojás, őrölt bors, 2 evőkanál prézli, kevéske finomra vágott metélőhagyma, petrezselyem- és zellerzöld, só.Hozzávalók:
1 kiló friss vagy mirelit zöldbab vagy vajbab, 30 dkg darált hús, 3 fej vöröshagyma, 30 dkg rizs, só, bors, majoránna, 1 kis tejföl, 1 tojás, kevés zsir, ételízesítő, zellerzöld.
Elkészítés:
A
rizst ételízesítős vízben főzzük puhára. Az apró kockákra vágott
hagymát pároljuk meg némi zsíron, majd adjuk hozzá a húst és kevéske
sót. Főzzük készre, lehetőleg legyen lében gazdag a végeredmény.
Ha
a zöldbab friss, akkor főzzük 5 percig enyhén sós vízben, viszont ha
mirelit, erre a műveletre nincsen szükség, ugyanis az hamarabb megpuhul.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- 80 deka liszt - lehetőleg olasz, 00-ás vagy más gluténban gazdag fehérliszt.
- 20 deka gríz
- 1 csomag élesztő
- 650 ml langyos víz
- egy csapott evőkanál tengeri só
- egy evőkanál barnacukor (vagy méz)
Elkészítés:
A lisztet, a grízt és a sót keverd össze, öntsd gyúródeszkára, és csinálj mélyedést a közepébe. Az élesztőt futtasd fel a cukorral és a vízzel, majd öntsd a mélyedésbe és gyúrd alaposan össze (kb 10 perc).
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
Öntsük a tojáslikőrt előmelegített
csészébe. Édesítsük meg a kávét és öntsük a tojáslikőrre. Tegyük rá a
tejszínhabot, s szórjuk meg kávé- vagy kakaóporral.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A sűrített tejet főzzük föl a
kakaóporral és a cukorral, s tegyük hozzá a kávét. Keverjük közé a
sherryt. Töltsük két csészébe a Café Andaluse-t, s szórjunk rá egy-egy
csipet reszelt étcsokoládét.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Elkészítés:
Az azonnal oldódó kávét és a porcukrot oldjuk fel hideg vízben, majd ízesítsük rummal (rumaromával) és citromlével. Öntsük hosszúitalos pohárba jégkockákra, tegyünk citromszeletet a pohár szélére és szívószállal, jéghidegen kínáljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu