Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

1 kg liszt - az alábbiak szerint: teljes kiőrlésű rozsliszt, búza finomliszt és rétesliszt, egy-két kanál búzakorpa, elkeverve szezámmag, hántolt tökmag, napraforgó mag (és ízlés szerint bármilyen magvak), valamint egy evőkanál só keverékével.
Kb. 3 - 3,5 dl langyos vízben feloldok 4-5 dkg élesztőt, kevés cukorral, majd a tálba, a liszt közepére vájt mélyedésbe öntöm. Megszórom az élesztős keverék tetejét kevés liszttel, és kelesztem. (Fontos, hogy vízzel készítsük a kovászt, mert tejjel - nagyon finom, de kalácsízű lesz!

Tovább 




  • fél kg vékonyra szelt sertéshús

  • 2 kanál frissen reszelt gyömbér

  • 3 kanál szójaszósz

  • 2 kanál mirin

  • olaj




Keverd össze a szójaszószt, a mirint és a gyömbért egy edényben és pácold benne 5 percig a húst. Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olajat, süsd meg benne a hússzeleteket, fokozatosan hozzáadva a páclevet. Forró rizzsel tálald.

Forrás:

sakura rovata (sakura.virtus.hu)

 

Az ízletes finomság angol eredetű, érdemes elkészíteni.

 



Hozzávalók: kb. 35 darabhoz



A tésztához:



150 g vaj vagy margarin
100 g cukor
150 g barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál sütőpor
1-2 evőkanál tejföl
1 púpozott teáskanál mézes sütemény fűszer
100 g apróra vágott mogyoró
50 g kandírozott citromhéj vagy narancshéj
80 g apró darabokra tört tejcsokoládé
80 g apró darabokra tört étcsokoládé



Elkészítés:



A tésztához a vajat vagy margarint simára keverjük, hozzáadva a cukrot, barnacukrot, vaníliás cukrot és a sót.

Tovább 

HOZZÁVALÓK:

 

8 tojás,

10 dkg vaj,

6 gerezd fokhagyma,

kevés kakukkfű
3 babérlevél,

1 szál zellerzöld

1 szál lestyán

2 póréhagyma

kb 2-3 ek. liszt,

pár szem egész bors,

só,

7 dl burgundi vörösbor.


ELKÉSZÍTÉS:

 

A hagymát karikákra vágjuk, megdinszteljük a vaj felén, beleöntjük a bort, beletesszük a borsot, a fűszereket, fokhagymát, megsózzuk. 20 percig lassú tűzön főzzük.
A többi vajból, és kb 2 ek. lisztből tésztát gyúrunk, félretesszük pihenni.

Tovább 

Hozzávalók:

 

  • 40 dkg pizzatészta
  • 1 tonhal konzerv, vagy  3-4 szeelt friss, fűszeresen félig párolt tonhal
  • bors
  • citromlé
  • ízesítésül kapor vagy rozmaring

 

Elkészítés:

 

Kinyitom a tonhalkonzervet és lecsepegtetem a haldarabokat. A pizzatésztát vékonyan bekenem a tonhalolajjal, majd a felületen egyenletesen elosztom a haldarabokat. Sózom és borsozom. Egyenletesen megcsepegtetem citromlével. Ízesíthetjük kaporral vagy rozmaringgal. A kb. 220° fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütöm.

Tovább 

világszerte kezd ismerté válni

 



A nevét – az olaszt - Ascoli Piceno ( Asculum) városától kapta, de túllépett azon, hogy csak helyi specialitás legyen, mert az egész országban fogyasztják, sőt világszerte kezd ismerté válni, s melegen előételként, hidegen borkorcsolyaként vált ismerté az olasz ízeket kedvelők körében.





Hozzávalók (6 személyre): 1 kg nagy szemű olajbogyó, 150 gr őrölt disznóhús, 70 gr nyers sonka, 60 gr reszelt parmezán sajt, paradicsompaszta, 4 tojás, liszt, olíva olaj, só, bors, őrölt szerecsendió, zsemlemorzsa.

Tovább 

Hozzávalók 

3 zöldpaprika,

4 nagy paradicsom,

4 gerezd fokhagyma,

kevés kakukkfű,

2 babérlevél,

1 csokor apróra vágott petrezselyem,

1 kk kristálycukor,

6 tojás,

pici só,

4 szelet húsos szalonna,

vaj vagy olaj a sütéshez.


Elkészítés:

Serpenyőben felmelegítjük az olajat vagy a vajat. Átforgatjuk  benne, a kicsumázott, felszeletelt, cukorral megszórt paprikát, a darabokra vágott paradicsomot (amit előzőleg forró vízbe mártunk, majd lehúzzuk a bőrét).

Tovább 

A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk. Szétterítjük egy papírrak bélelt tálcán, és a napon, vagy meleg helyen, kályha fölött, lassan megszárítjuk.  Éjjelre nem maradhat a szabadban!

Gyakran forgassuk át.

 

Vászonzacskóban, szellős helyen taroljuk. 

 

Felhasználás előtt pár órával áztassuk be.

„tartom a földet, tépem a füvet, Krisztus nevében kérem légyen annak hasznára, akinek mérem.” 

Valahol lelkendező szavakat hallottam egy társaságban erről az erdélyinek tartott zöldfűszerről. Kicsit utána néztem a témának. Íme, az eredmény.

A középkor híres természettudós doktora Marcellus (Empiricus) azt a tanácsod adja tanítványainak, hogy a gyógyításra szánt növényeket két ujjal, az úgynevezett orvos ujjakkal – a hüvelyk- és gyűrűs ujjakkal - kell megfogni és kihúzni a földből, miközben a másik kezünket letámasztjuk a földre.

Tovább 

Hozzávalók:

 

  • 40 dkg pizzatészta
  • 20 dkg paradicsom
  • 25 dkg mozzarella
  • 1 tonhal konzerv
  • 1 ek vékonyra vágott hagymakarika
  • 1 ek magozott fekete olajbogyó
  • bors

 

 Elkészítés:

 

A paradicsomot karikára vágom. Kinyitom a halkonzervet és lecsorgatom a levét. A pizzatésztát vékonyan bekenem a tonhalolajjal, majd a felületen egyenletesen elosztom előbb a haldarabokat, aztán a paradicsomot. Sózom és borsozom. ráhelyezem a hgyamakrikákat és az olajbogyókat Felszeletelem a mozzarellát és elterítem rajta. A kb.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu