Gasztro: VILÁGKONYHA - Töltött olajbogyó (Olive all’ascolana) - OLASZ

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

világszerte kezd ismerté válni

 



A nevét – az olaszt - Ascoli Piceno ( Asculum) városától kapta, de túllépett azon, hogy csak helyi specialitás legyen, mert az egész országban fogyasztják, sőt világszerte kezd ismerté válni, s melegen előételként, hidegen borkorcsolyaként vált ismerté az olasz ízeket kedvelők körében.





Hozzávalók (6 személyre): 1 kg nagy szemű olajbogyó, 150 gr őrölt disznóhús, 70 gr nyers sonka, 60 gr reszelt parmezán sajt, paradicsompaszta, 4 tojás, liszt, olíva olaj, só, bors, őrölt szerecsendió, zsemlemorzsa.



Elkészítés: Az olajbogyót megmossuk - kimagozzuk vigyázva, hogy ne törjön meg (!) Egy serpenyőben a húst kevés olajon barnára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután az egészet átrakjuk egy cseréptálba, hozzá keverjük a finomra darált sonkát, a sajtot, kevés szerecsendiót, 1 kis kanál zsemlemorzsát, 2 evőkanál paradicsompasztát, még sót, borsot (ízlés szerint), 2 tojást, hogy összeálljon. Alaposan összegyúrjuk, és habzsákból az olívabogyók üregébe töltjük, majd hagyományos módon lisztben tojásban és zsemlemorzsában bundázva középforró olajban 10 perc alatt arany barnára sütjük.
Melegen tálaljuk előételnek vagy borkorcsolyának.



Kalória tartalma: 175 kkal/ 100gr,



- fehérje: 9,5 /100 gr, zsír: 15,0 /100 gr, 14,0 /100 gr (az adatok tájékoztató jellegűek)



- forrás: ricettemania,

B.Szabolcs Csaba : Nannyó Konyhája

Címkék: elkészít főz gasztro gasztronómia konyha lovas Éva lovaseva olasz olcsó pizza recept szakács séf takarékos tojás tálal étel íz

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu