Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
1 csésze feketekávé,
3 kkanál nádcukor,
1 kupica rum,
1 evőkanál tejszín,
1 kkanál igazi kakaópor
Keverjük jól össze a forró kávét, a rumot és a cukrot.
Egy kanál hátáról, lassan folyassuk a tetejére a tejszínt.
Szórjuk meg a kakaóporral.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A hagyományos módon elkéészített palacsintába lecsót teszünk tölteléknek, s a lecső tetejére vékony sonkaszeletet borítunk, így tekerjük fel. Készíhetjük úgy is, hogy finomra vágott sonkát szórunk a lecsóra.
|
|
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 ek.gríz,
15 gerezd zúzott fokhagyma,
30 deka füstölt sajt reszelve
5 tojás,
2 bögre vegetás vízben áztatott szója granulátum,
só (legjobb, a füstölt ízű),
pirospaprika (lehetőleg többféle),
majoranna,
kömény,
2 ek. olaj + a sütéshez amennyi szükséges
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, és kb negyed órát állni hagyjuk, hogy a gríz megszívhassa magát, majd a masszából rudacskálat formázunk, s forró olajban kisütjük őket.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
HOZZÁVALÓK:
2 közepes sárgadinnye, 1 közepes alma, 1 banán 1 őszibarack, 1 kis marék mandula, 2 dl muskotályos fehérbor (esetleg must, vagy 100% szőlőlé)
ELKÉSZÍTÉS:
A dinnyéket keresztben elvágjuk, kimagozzuk. Kiskanállal vagy gyümölcsfúróval kiszedegetjük a husát.
A hámozott almát, banánt, őszibarackot, apróra vágjuk.
Csíkokra vágjuk a mandulát, és összekeverjük a gyümölcsökkel, majd visszarakjuk a fél dinnyékbe, és meglocsoljuk fél-fél deci muskotályos borral - esetleg musttal.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás, 4 dkg vaj, 2 érett banán, 2 körszelet ananász (befőttből, vagy ennyinek megfelelő friss gyümölcs) 5 ek. kristálycukor, 2 ek. kubai fehér rum.
A gyümölcsöket apróbb darabokra vágjuk, és 1 púpozott kk. vajon
hirtelen megdinszteljük.
ELKÉSZÍTÉS:
A feltört tojásokat megcukrozzuk, beleöntjük a rumot, felverjük.
Nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, beleöntjük a tojást. Mielőtt teljesen átsülne, ráöntjük a gyümölcsöt.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A megmosott megtisztított zöldséget karikára vágjuk, szellős, meleg helyre, nem közvetlenül a napra tesszük egy papírrak bélelt tálcán, és hagyjuk megszáradni.
Petrezselyemzöldet, zellerzöld levelet is lehet szárítani!
Nappal szabadban, éjjel zárt, száraz helyen kell tartani.
Ha kész, kiszáradt, szellős zacskóban, száraz helyen, vagy jól zárható üvegekben, sötét helyen tárolhatjuk.
Hozzávalók
Elkészítés
Egy nagy fazékban kb fél liter vízben, ha forr, oldjuk fel a leveskockákat. Közben a répát, a paradicsomot és a hagymát vágjuk fel apróra, és a petrezelymzöldjét is vágjuk fel kisebb darabokra, de nem kell nagyon apróra. Ha feloldódott a kocka, tegyük a lébe az összes hozzávalót, együtt, és főzzük.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A kialvatlanság nem scak kelelmetlen, veszélyes is. Az altató tablettákhoz sokan nems zívesen nyúlnak, féklneka hozzászokástól, stbe. No, de miért kelelnének, ha van természetes megoldás? ÍME:
Hozzávalók:
1/4 csésze szárított kamilla, 1/4 csésze szárított hárs levél, 2 teáskanál szárított menta, 1 evőkanál szárított narancs vagy narancsvirág, 2 evőkanál szárított citromverbéna.
Elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd tegyük légmentesen zárható edénybe. Ha szüksegesnek érezzük alkalmazását, vegyünk ki 1 teáskanálnyi teakeveréket, és öntsük le egy csésze (kb.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávakók:
* 20 dkg cukor
* 7-8 hámozott, kimagozott alma
* 1-2 marék vágott dió
* 2-3 kanál cukrozott narancshéj
* 2 marék mazsola
* 2 evőkanál fahéj
A piskótához:
* 4 tojás
* 2 evőkanál víz
* 16 dkg cukor
* 16 dkg liszt
* 1 csomag sütőpor
esetleg tejszínhab
Elkészítés:
Egy kör alakú edényben – jénaiban – felolvasztunk, karamellizálunk 20 dkg cukrot. Ha kész, körben belerakjuk a kimagozott almákat, rászórjuk a narancshéjat, a diót, a mazsolát, meghintjük a fahéjjal, és előmelegített sütőbe toljuk 20 percre letakarva.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítése:
A lencsét és a kockázott bacont a vízzel felöntöm, majd teszek hozzá sót, ételízesítőt, és fedő alatt puhára főzöm. A hagymát zsíron megpirítom, majd hozzáadom a lisztet. A meleg rántásban
elkeverem a kis vízzel felhígított tejfölt, és az egészet beleöntöm a levesbe, majd
összeforralom.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu