Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

1 csésze feketekávé,

3 kkanál nádcukor,

1 kupica rum,

1 evőkanál tejszín,

1 kkanál igazi kakaópor


Keverjük jól össze a forró kávét, a rumot és a cukrot.
Egy kanál hátáról, lassan  folyassuk a tetejére a tejszínt.
Szórjuk meg a kakaóporral.

A hagyományos módon elkéészített palacsintába  lecsót teszünk tölteléknek, s a lecső tetejére vékony sonkaszeletet borítunk, így tekerjük fel. Készíhetjük úgy is, hogy finomra vágott sonkát szórunk a lecsóra.

 

Hozzávalók:


15 ek.gríz,

15 gerezd zúzott fokhagyma,

30 deka füstölt sajt reszelve

5 tojás,

2 bögre vegetás vízben áztatott szója granulátum,

só (legjobb, a füstölt ízű),

pirospaprika (lehetőleg többféle),

majoranna,

kömény,

2 ek. olaj + a sütéshez amennyi szükséges


Elkészítés:


A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, és kb negyed órát állni hagyjuk, hogy a gríz megszívhassa magát, majd a masszából rudacskálat formázunk, s forró olajban kisütjük őket.

Tovább 

HOZZÁVALÓK:

 

2 közepes sárgadinnye, 1 közepes alma, 1 banán 1 őszibarack, 1 kis marék mandula, 2 dl muskotályos fehérbor (esetleg must, vagy 100% szőlőlé)

 

ELKÉSZÍTÉS:

A dinnyéket keresztben elvágjuk, kimagozzuk. Kiskanállal vagy gyümölcsfúróval kiszedegetjük a husát.
A hámozott almát, banánt, őszibarackot, apróra vágjuk.
Csíkokra vágjuk a mandulát, és összekeverjük a gyümölcsökkel, majd visszarakjuk a fél dinnyékbe, és meglocsoljuk  fél-fél deci muskotályos borral - esetleg musttal.

Tovább 

HOZZÁVALÓK:

6 tojás, 4 dkg vaj, 2 érett banán, 2 körszelet ananász (befőttből, vagy ennyinek megfelelő friss gyümölcs) 5 ek. kristálycukor, 2 ek. kubai fehér rum.
A  gyümölcsöket apróbb darabokra vágjuk, és 1 púpozott kk. vajon
hirtelen megdinszteljük.

ELKÉSZÍTÉS:

A feltört tojásokat megcukrozzuk, beleöntjük a rumot, felverjük.
Nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, beleöntjük a tojást. Mielőtt teljesen átsülne, ráöntjük a gyümölcsöt.

A megmosott megtisztított zöldséget karikára vágjuk, szellős, meleg helyre, nem közvetlenül a napra tesszük egy papírrak bélelt tálcán, és hagyjuk megszáradni.

 

Petrezselyemzöldet, zellerzöld levelet is lehet szárítani!

 

Nappal szabadban, éjjel zárt, száraz helyen kell tartani.

 

Ha kész, kiszáradt, szellős zacskóban, száraz helyen, vagy jól zárható üvegekben, sötét helyen tárolhatjuk.

 

 

Hozzávalók


  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 nagy hagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 paradicsom (hámozva)
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 2 leveskocka
  • 2 babérlevél
  • kakukkfű
  • petrezselyem zöld
  • Só, bors,

 

Elkészítés

 

Egy nagy  fazékban kb fél liter vízben, ha forr, oldjuk fel a leveskockákat. Közben a répát, a paradicsomot és a hagymát vágjuk fel apróra, és a petrezelymzöldjét  is vágjuk fel kisebb darabokra, de nem kell nagyon apróra. Ha feloldódott a kocka, tegyük a lébe az összes  hozzávalót, együtt, és főzzük.

Tovább 

A kialvatlanság nem scak kelelmetlen, veszélyes is. Az altató tablettákhoz sokan nems zívesen nyúlnak, féklneka  hozzászokástól, stbe. No, de miért kelelnének, ha van természetes megoldás? ÍME:


Hozzávalók:

1/4 csésze  szárított kamilla, 1/4 csésze  szárított hárs levél,  2 teáskanál szárított menta, 1 evőkanál szárított narancs vagy narancsvirág, 2 evőkanál szárított citromverbéna.

Elkészítése:

Keverjük össze a hozzávalókat, majd tegyük légmentesen zárható edénybe. Ha szüksegesnek érezzük alkalmazását, vegyünk ki  1 teáskanálnyi teakeveréket, és öntsük le egy csésze (kb.

Tovább 

Hozzávakók:

 

* 20 dkg cukor
* 7-8 hámozott, kimagozott alma
* 1-2 marék vágott dió
* 2-3 kanál cukrozott narancshéj
* 2 marék mazsola
* 2 evőkanál fahéj


A piskótához:
* 4 tojás
* 2 evőkanál víz
* 16 dkg cukor
* 16 dkg liszt
* 1 csomag sütőpor

 

esetleg tejszínhab

 

Elkészítés:

Egy kör alakú edényben – jénaiban – felolvasztunk, karamellizálunk 20 dkg cukrot. Ha kész, körben belerakjuk a kimagozott almákat, rászórjuk a narancshéjat, a diót, a mazsolát,  meghintjük a fahéjjal, és előmelegített sütőbe toljuk 20 percre letakarva.

Tovább 

Hozzávalók:


  • 1/4 kiló lencse
  • 1/4kiló kockázott bacon
  • só, ételízesítő
  • 2,5 l víz
  • 2 kis tejföl
  • 1 nagy vöröshagyma
  • zsír
  • liszt

 

Elkészítése:


A lencsét és a kockázott bacont a vízzel felöntöm, majd teszek hozzá sót, ételízesítőt, és fedő alatt puhára  főzöm. A hagymát zsíron megpirítom, majd hozzáadom a lisztet. A meleg rántásban elkeverem a kis vízzel felhígított tejfölt, és az egészet beleöntöm a levesbe, majd  összeforralom.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu