Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Hozzávalók:

1 nagyobb brokkoli

25 dkg liszt

1 üveg sör

2 tojás

Só, vegeta, őrölt szerecsendió

Olaj a sütéshez

 

 

Elkészítés:

 

A friss brokkolit kisebb rózsákra szedve sós (vegetás) vízben félig puhára főzzük.

Közben a lisztből tojással és sörrel ( apránként adagoljuk) sűrű
palacsintatésztát készítünk, amelyet sóval, reszelt szerecsendióval ízesítünk. A jól lecsurgatott brokkolirózsákat a masszába mártjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.

Tovább 

 

network.hu

 

 

A csipkebogyó, elsősorban a vadrózsa - latin nevén Rosa canina,- finom és nagyon egészséges (ál)termése, melyet már a Krisztus előtti időkben is ismertek.

 

 

 

network.hu

 

 

Miután elvirágzik a rózsa virág része, és lehullanak a szirmok, lassan kifejlődve ott marad utána ez a vitamindús termés, melynek érett állapotú színe igen jellegzetes, korall, narancs vagy pirosas.

 

Ám minden rózsa termel bogyót, ha nem vágják le a szárról a virágot, s hagyják termését beérni.

Tovább 

 

Hozzávalók 4 személyre:
 
• 1 csomag (fél kiló) spagetti
• negyed kiló darált hús
• 2 nagyobb fej hagyma
• 5 gerezd zúzott fokhagyma
• 15 dkg gomba

• 1 csomag mirelit spenót

• 3 tojás
• 1 dl olaj
• 5 dkg vaj
• só, pici bors, + fűszer ízlés szerint

A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Egy közepes serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst és a fokhagymát. Pár percig pirítjuk, majd hozzákeverjük az apróra vágott gombát.

Tovább 

Magyar ételeink többsége -valószínűleg gazdaságossági szempontokat figyelembe véve, no meg gondolom a kiadósság végett is - sajnos szeret mindenféle ételbe lisztet diktálni habarás, rántás formájában. Pedig van más út is, lehet, kicsit talán több alapanyagot kíván, de annyival egészségesebb is!

 

 

network.hu

Majdnem minden ételt be lehet sűríteni saját alapanyagainak egy részével, ha azt leturmixolva rakjuk vissza a lábosba. A lencselevesbe például több lencsét főzve, majd annak kb felét leturmixolva, a krémleveseket krumplival sűrítve, és így tovább.

Tovább 

A XVI. századi Szakács Tudomány szerint „Az mesterek mellé asztalosok kellenek, az kik tudjanak az testállás faragásához is, hogy ha az mester mondja, hogy elefánt formát, avagy unikornist, vagy griff formát ... az mit az mester mond. Ehhez lakatos is kell, ostya sütő deákok ... Egy vagy két képíró is legyen, kik az étkeket avagy az szakács csinálmányokat aranyozzák...” A barokk időszakában járunk.

Míg Erdély sokáig őrzője maradt a reneszánsz hagyományoknak, addig a királyi Magyarországon egyre inkább a barokk vált uralkodó stílussá.

Tovább 

Hozzávalók: 3 l víz, 30 dkg vörös áfonya, 40 dkg barna cukor vagy 30 dkg gyümölcscukor, 2 citrom és 2 narancs leve, 12 egész szegfűszeg,  egy kis fahéj ízlés szerint.

Elkészítése: Keverjük össze a vizet az áfonyával egy nagy lábasban, és melegítsük forráspontig, majd vegyük lejjebb, és főzzük 30 percig közepes lángon.Utána adjuk hozzá a narancs és citrom levét, a szegfüszeget és a fahéjat. Fedjük le és főzzük még 1 órán át. Igazi téli tea lesz belőle.

Tovább 

Hozzávalók

(4 személyre:)

 

2 nagy padlizsán

30 dkg sajt

1 csokor friss bazsalikom

1 nagy paradicsompüré

pici őrölt fehér bors

pici oregánó

olívaolaj

reszelt parmezán (vagy más aromás sajt)


Elkészítés

 

A padlizsánokat megmossuk, meghámozzuk, hosszában kb. fél cm vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk és félretesszük lecsöpögni. Közben felszeleteljük vékonyan a mozarellát is. A bazsalikomot megmossuk, a leveleket lecsipkedjük, felaprítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg csalán,

 

6 gerezd fokhagyma,

2 kis tejföl,

3 ek liszt,

só,

bors,

ecet

 


Elkészítése:

A fiatal csalánt megforrázzuk és sós vízben a fokhagymával együtt
megfőzzük. A tejföllel és liszttel eresztéket készítünk, hozzáadjuk, és 10 percig főzzük. Sóval, borssal és cettel ízesítjük

 

Utolsó hozzászólás

Lovas Éva üzente 13 éve

És, lehet ám még szedni! Már, persze,a hol amúgy van... de nálunk vanm, s épp tegnap szedetm teának egy adagot... szóval, nézzetek körül, és ragadjátok meg az alaklamat, hogy még "zöldellőn él" a természet, nincs fagy...

network.hu

A rooibos tea ásványi anyagokban igen gazdag, de cserzőanyag tartalma alacsony. Továbbá antioxidáns tulajdonságánál fogva lassítja a szervezet öregedési folyamatait. A zöld rooibos teát kevesebben ismerik, pedig kétszer annyi antioxidánst tartalmaz, mint fermentált fajtája. De akár melyiket is választjuk, minden napszakban azt nyújtja amire az emberi szervezetnek szüksége van: reggel élénkítő, nappal szomjoltó, este pedig nyugtató hatása van. Jó tulajdonságai közé tartozik, hogy nem csak hagyományosan forró italként, hanem hidegen, jeges teaként is kiváló ízű és pozitív hatású. 

Évente nagyjából 8000 tonna rooibos teát állítanak elő, aminek a fele Dél-Afrikán kívül kerül forgalomba.

Tovább 

10 dkg szárított, tisztított csipkebogyót öntsünk le  7 deci minőségi, félédes vörösborral. Hagyjuk ázni 2 hétig, majd szűrjük le. Napi két decit, , többszörre elosztva, érdemes fogyasztani belőle.

Egészséges, immunerősítő, segíti az emésztést és szabályozza a vérkeringést.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu