Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 nagyobb brokkoli
25 dkg liszt
1 üveg sör
2 tojás
Só, vegeta, őrölt szerecsendió
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A friss brokkolit kisebb rózsákra szedve sós (vegetás) vízben félig puhára főzzük.
Közben a lisztből tojással és sörrel ( apránként adagoljuk) sűrű
palacsintatésztát készítünk, amelyet sóval, reszelt szerecsendióval ízesítünk. A jól lecsurgatott brokkolirózsákat a masszába mártjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A csipkebogyó, elsősorban a vadrózsa - latin nevén Rosa canina,- finom és nagyon egészséges (ál)termése, melyet már a Krisztus előtti időkben is ismertek.
Miután elvirágzik a rózsa virág része, és lehullanak a szirmok, lassan kifejlődve ott marad utána ez a vitamindús termés, melynek érett állapotú színe igen jellegzetes, korall, narancs vagy pirosas.
Ám minden rózsa termel bogyót, ha nem vágják le a szárról a virágot, s hagyják termését beérni.
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 csomag (fél kiló) spagetti
• negyed kiló darált hús
• 2 nagyobb fej hagyma
• 5 gerezd zúzott fokhagyma
• 15 dkg gomba
• 1 csomag mirelit spenót
• 3 tojás
• 1 dl olaj
• 5 dkg vaj
• só, pici bors, + fűszer ízlés szerint
A
spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Egy közepes serpenyőben
az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst
és a fokhagymát. Pár percig pirítjuk, majd hozzákeverjük az apróra
vágott gombát.
Magyar ételeink többsége -valószínűleg gazdaságossági szempontokat figyelembe véve, no meg gondolom a kiadósság végett is - sajnos szeret mindenféle ételbe lisztet diktálni habarás, rántás formájában. Pedig van más út is, lehet, kicsit talán több alapanyagot kíván, de annyival egészségesebb is!
Majdnem minden ételt be lehet sűríteni saját alapanyagainak egy részével, ha azt leturmixolva rakjuk vissza a lábosba. A lencselevesbe például több lencsét főzve, majd annak kb felét leturmixolva, a krémleveseket krumplival sűrítve, és így tovább.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A XVI. századi Szakács Tudomány szerint „Az mesterek mellé asztalosok
kellenek, az kik tudjanak az testállás faragásához is, hogy ha az
mester mondja, hogy elefánt formát, avagy unikornist, vagy griff formát
... az mit az mester mond. Ehhez lakatos is kell, ostya sütő deákok ...
Egy vagy két képíró is legyen, kik az étkeket avagy az szakács
csinálmányokat aranyozzák...” A barokk időszakában járunk.
Míg
Erdély sokáig őrzője maradt a reneszánsz hagyományoknak, addig a királyi
Magyarországon egyre inkább a barokk vált uralkodó stílussá.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 3 l víz, 30 dkg vörös áfonya, 40 dkg barna cukor vagy 30 dkg gyümölcscukor, 2 citrom és 2 narancs leve, 12 egész szegfűszeg, egy kis fahéj ízlés szerint.
Elkészítése: Keverjük össze a vizet az áfonyával egy nagy lábasban, és melegítsük forráspontig, majd vegyük lejjebb, és főzzük 30 percig közepes lángon.Utána adjuk hozzá a narancs és citrom levét, a szegfüszeget és a fahéjat. Fedjük le és főzzük még 1 órán át. Igazi téli tea lesz belőle.
Hozzávalók
(4 személyre:)
2 nagy padlizsán
só
30 dkg sajt
1 csokor friss bazsalikom
1 nagy paradicsompüré
pici őrölt fehér bors
pici oregánó
olívaolaj
reszelt parmezán (vagy más aromás sajt)
Elkészítés
A padlizsánokat megmossuk, meghámozzuk, hosszában kb. fél cm vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk és félretesszük lecsöpögni. Közben felszeleteljük vékonyan a mozarellát is. A bazsalikomot megmossuk, a leveleket lecsipkedjük, felaprítjuk.
13 éve | Lovas Éva | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg csalán,
6 gerezd fokhagyma,
2 kis tejföl,
3 ek liszt,
só,
bors,
ecet
Elkészítése:
A fiatal csalánt megforrázzuk és sós vízben a fokhagymával együtt
megfőzzük. A tejföllel és liszttel eresztéket készítünk, hozzáadjuk, és 10 percig főzzük. Sóval, borssal és cettel ízesítjük
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
10 dkg szárított, tisztított csipkebogyót öntsünk le 7 deci minőségi, félédes vörösborral. Hagyjuk ázni 2 hétig, majd szűrjük le. Napi két decit, , többszörre elosztva, érdemes fogyasztani belőle.
Egészséges, immunerősítő, segíti az emésztést és szabályozza a vérkeringést.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás