Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók 12 darabhoz: 1 tojás, 15deka liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, késhegynyi só, cukor.
A kisütéshez olajat használunk.
A tojásokat a cukorral, a sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, és habverõvel jól kidolgozzuk úgy, hogy ne legyen csomós. A palacsinta tészta híg, tejszínsûrûségû legyen. Ha nagyon sûrûnek találjuk, tejjel vagy szódavízzel hígítjuk. Jó ha elõbb próbasütést végzünk.
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj
20 dkg porcukor,
15 dkg dió,
1 tojás + 3
tojássárgája,
1 citrom héja,
fahéj
A lisztet, vajat, porcukrot és a tojások sárgáját összegyúrjuk. Őrölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal ízesítjük, hozzákeverjük a darált diót. Kinyújtjuk és kerek formával (nagy pogácsaszaggatóval) kiszaggatjuk. Megkenjük a felvert tojással, és kivajazott tepsiben, közép - meleg sütıben, megsütjük. Vigyázzunk, nehogy megégjen!
|
|
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A vékonyan mártással, vagy ketchuppal megkent
tésztára pakolom a vékonyan, ferdén vágott kolbászkarikákat, megszórom a
fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni csak óvatosan! El is maradhat.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 30 dkg gomba, fél csésze vaj, 5 szál petrezselyemzöldje, 1 ek liszt, félcsésze tejfol, szerecsendió-virág, só, bors, 1 tojássárgája, 2 l zöldségleves, lehet kockabol
Elkészítése:
Pároljuk át a gombát a vajon a felvagdalt petrezselyemzölddel. Húzzuk félre,
szórjuk meg liszttel, keverjük át egyszer-kétszer, majd adjuk a leveshez. Ízesítsük sóval, borssal, főszerezzük szerecsendió-virággal.
Keverjük simára a tojássárgáját a tejföllel, majd adjuk hozzá a leveshez.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A rendesen kinyújtott vékony rétes tésztát hajtogassuk négy rétbe; minden rétegét egy kicsit zsírozzuk meg. Az abroszon összehajtott tésztának legszélére, fél ujnyi szélesen, igen vékonyan, késsel, kenjünk szilvaizet; azt a szilva ízes szalagforma tésztát keskenyen hajtsuk fel az üres tésztára, és vágjuk el késsel ugy, hogy egy ujjnyi forma széles szilvaízzel töltött tészta-szalagokatszabdaljunk az egész nagy rétes tésztából. Ha evvel készen lettünk, a hosszú szilvaízzel töltött tésztaszalagokat vagdaljuk fel egy arasz hosszúságúakra és formáljunk belılük "S" alakú szép kis apró csiga réteseket.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg túró,
2 tojás,
1 csésze daraliszt,
2 dkg vaj,
2 szál zöldkapor,
só, bors
Elkészítése:
A túrót áttörjük s a két tojás sárgájával, a daraliszttel, a vajjal, kevés
sóval, borssal, finomra vágott kaporral jól összegyúrjuk. A két tojás felvert
fehérjével elkeverjük, és egy kissé pihentetjük.
Galambtojás nagyságú gombócokat formálunk belole, és a levesbe fozzük.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Két evokanál olajon megfonnyasztunk egy kis fej (öt deka) apróra vágott
vöröshagymát, hozzáadunk 2 megtisztított, kis kockákra vágott sárgarépát, 1 feherrepat és 1 kis, vagy 1 fel, vékony csíkokra vágott karalábét, s
néhány percig együtt pirítjuk. Ekkor beleteszünk 1 feldarabolt csirkét, és 3-4 percig együtt sütjük. Leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és késhegynyi törött
borssal, 2 húsleveskockával, ízlés szerint sóval ízesítjük. Fedo alatt, lassú tőzön 15 percig pároljuk.
Hozzávalók: 20 dkg méz, 20 dkg porcukor, 45 dkg liszt, 2 db tojás, 5 g fahéj, 2 g sáfrány, 1 dkg szódabikarbóna, 5 dkg mogyoró, 5 dkg mandula, 3 dkg vaj.
A mézet egy zománcozott lábosba mérjük és hozzákeverünk ugyanannyi
mennyiségő porcukrot. Gyakori keverés mellett, gyenge tőzre állítva felforraljuk. A
lisztet egy keverıtálba szitáljuk, majd ráöntjük a felforrt mézet. Amikor kihőlt,
hozzáadjuk a tojást, ırölt fahéjjal és sáfránnyal ízesítjük, majd hozzáadva a
szódabikarbónát is, összegyúrjuk, és a tésztát alaposan kidolgozzuk.
Hozzávalók: fel kilo hordós káposzta, 3 alma, 15 dkg szolo, 5 ek. olaj, só, bors, porcukor, 3 ek. citromlé
Elkészítés: A káposztát alaposan kinyomkodjuk (ha túl savanyú lenne, kissé kimossuk), és rövid szálakra vágjuk. Közékeverjük a meghámozott, kicsumázott, laskára vágott almát, a leszemezett szolot, meghintjük egy kevés cukorral, megöntözzük a citromlével meg az olajjal. Borssal fuszerezhetjük. Néhány órás érlelés után tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás