Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

 
Hozzávalók 12 darabhoz: 1 tojás, 15deka liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, késhegynyi só, cukor.

 

A kisütéshez olajat használunk.

 

 

A tojásokat a cukorral, a sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, és habverõvel jól kidolgozzuk úgy, hogy ne legyen csomós. A palacsinta tészta híg, tejszínsûrûségû legyen. Ha nagyon sûrûnek találjuk, tejjel vagy szódavízzel hígítjuk. Jó ha elõbb próbasütést végzünk.

Tovább 

Hozzávalók:

30 dkg liszt,

20 dkg vaj

20 dkg porcukor,

15 dkg dió,

1 tojás + 3
tojássárgája,

1 citrom héja,

fahéj


A lisztet, vajat, porcukrot és a tojások sárgáját összegyúrjuk. Őrölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal ízesítjük, hozzákeverjük a darált diót. Kinyújtjuk és kerek formával (nagy pogácsaszaggatóval) kiszaggatjuk. Megkenjük a felvert tojással, és kivajazott tepsiben, közép - meleg sütıben, megsütjük. Vigyázzunk, nehogy megégjen!

 

Hozzávalók:

 

  • Fél kiló tészta
  • pizzamártás, vagy ketchup
  • 25 dkg jófajta kolbász (gyulai, csabai stb)
  • 25 dkg sajt
  • 1 kk bazsalikom
  • 3 kk oregano

 

Elkészítés:

A vékonyan mártással, vagy ketchuppal megkent tésztára pakolom a vékonyan, ferdén vágott kolbászkarikákat, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni csak óvatosan! El is maradhat.

network.hu

Mélyen, Dél-Afrika szívében, Cederberg régió hegyekkel és völgyekkel tarkított táján terem a vörös fokföldirekettye (Aspalathus linearis), melynek hajtásaiból készül a rooibos tea. A növényt Khoisan törzs már évszázadok óta használja frissítő és gyógyhatása miatt üdítőitalként, illetve színezőanyag előállítására. Az első írásos feljegyzés 1772-ből származik, amikor is Carl Humberg botanikus rátalált erre a csodálatos főzetre. 

network.hu

A rooibos tea közelebb áll a gyógynövény teákhoz, mint a hagyományos értelemben vett teákhoz (mint amilyen a zöld vagy fekete tea), és két fő típusa van.

Tovább 

Hozzávalók: 30 dkg gomba, fél csésze vaj, 5 szál petrezselyemzöldje, 1 ek liszt, félcsésze tejfol, szerecsendió-virág, só, bors, 1 tojássárgája, 2 l zöldségleves, lehet kockabol


Elkészítése:
Pároljuk át a gombát a vajon a felvagdalt petrezselyemzölddel. Húzzuk félre,
szórjuk meg liszttel, keverjük át egyszer-kétszer, majd adjuk a leveshez. Ízesítsük sóval, borssal, főszerezzük szerecsendió-virággal.
Keverjük simára a tojássárgáját a tejföllel, majd adjuk hozzá a leveshez.

Tovább 

A rendesen kinyújtott vékony rétes tésztát hajtogassuk négy rétbe; minden rétegét egy kicsit zsírozzuk meg. Az abroszon összehajtott tésztának legszélére, fél ujnyi szélesen, igen vékonyan, késsel, kenjünk szilvaizet; azt a szilva ízes szalagforma tésztát keskenyen hajtsuk fel az üres tésztára, és vágjuk el késsel ugy, hogy egy ujjnyi forma széles szilvaízzel töltött tészta-szalagokatszabdaljunk az egész nagy rétes tésztából. Ha evvel készen lettünk, a hosszú szilvaízzel töltött tésztaszalagokat vagdaljuk fel egy arasz hosszúságúakra és formáljunk belılük "S" alakú szép kis apró csiga réteseket.

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg túró,

2 tojás,

1 csésze daraliszt,

2 dkg vaj,

2 szál zöldkapor,
só, bors


Elkészítése:

A túrót áttörjük s a két tojás sárgájával, a daraliszttel, a vajjal, kevés
sóval, borssal, finomra vágott kaporral jól összegyúrjuk. A két tojás felvert
fehérjével elkeverjük, és egy kissé pihentetjük.
Galambtojás nagyságú gombócokat formálunk belole, és a levesbe fozzük.

Két evokanál olajon megfonnyasztunk egy kis fej (öt deka) apróra vágott
vöröshagymát, hozzáadunk 2 megtisztított, kis kockákra vágott sárgarépát, 1 feherrepat és  1 kis, vagy 1 fel, vékony csíkokra vágott karalábét, s
néhány percig együtt pirítjuk. Ekkor beleteszünk 1 feldarabolt csirkét, és 3-4 percig együtt sütjük. Leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és késhegynyi törött
borssal, 2 húsleveskockával, ízlés szerint sóval ízesítjük. Fedo alatt, lassú tőzön 15 percig pároljuk.

Tovább 


Hozzávalók: 20 dkg méz, 20 dkg porcukor, 45 dkg liszt, 2 db tojás, 5 g fahéj, 2 g sáfrány, 1 dkg szódabikarbóna, 5 dkg mogyoró, 5 dkg mandula, 3 dkg vaj.

 

A mézet egy zománcozott lábosba mérjük és hozzákeverünk ugyanannyi
mennyiségő porcukrot. Gyakori keverés mellett, gyenge tőzre állítva felforraljuk. A
lisztet egy keverıtálba szitáljuk, majd ráöntjük a felforrt mézet. Amikor kihőlt,
hozzáadjuk a tojást, ırölt fahéjjal és sáfránnyal ízesítjük, majd hozzáadva a
szódabikarbónát is, összegyúrjuk, és a tésztát alaposan kidolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

Lovas Éva üzente 13 éve

Írd meg, kérlek, hogyan siekrült. Ha meg még le is fotóznád.... :o)

Tovább 

Hozzávalók: fel kilo hordós káposzta, 3 alma, 15 dkg szolo, 5 ek. olaj, só, bors, porcukor, 3 ek. citromlé


Elkészítés: A káposztát alaposan kinyomkodjuk (ha túl savanyú lenne, kissé kimossuk), és rövid szálakra vágjuk. Közékeverjük a meghámozott, kicsumázott, laskára vágott almát, a leszemezett szolot, meghintjük egy kevés cukorral, megöntözzük a citromlével meg az olajjal. Borssal fuszerezhetjük. Néhány órás érlelés után tálaljuk.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu