Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A csipkebogyó, elsősorban a vadrózsa - latin nevén Rosa canina,- finom és nagyon egészséges (ál)termése, melyet már a Krisztus előtti időkben is ismertek.
Miután elvirágzik a rózsa virág része, és lehullanak a szirmok, lassan kifejlődve ott marad utána ez a vitamindús termés, melynek érett állapotú színe igen jellegzetes, korall, narancs vagy pirosas.
Ám minden rózsa termel bogyót, ha nem vágják le a szárról a virágot, s hagyják termését beérni. Természetesen, ezek is egészségesek.
A japán rózsa, másnéven ráncoslevelű rózsa példul extra nagy, és gusztusos, dundi terméseket hoz, már csak ezért is érdemes ültetni!
A csipkebogyó gazdag egészségvédő hatóanyagokban.
Magas C-vitamin tartalma mellett, van még benne A, B, E, K vitamin, cukor, pektin, alma-, és citromsav, fehérje, karotinoidok, magnézium.
A csipkebogyó tea pozitív hatásai:
- immunerősítő, roboráló,
- jól alkalmazható lázas, náthás állapotok enyhítésére, influenza megelőzésére,
- enyhe hashajtó,
- gátolja a meszesedést,
- máj-, és mellékvese működést serkentő hatása is van.
Íme, a ráncoslevelű, vagy japán rózsa virága és termése:
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
GYÓGYTEA - keverék megfázásra
Programajánó - II. Soproni Ízutazás
Rooibos tea 2. - jótékony hatások sora
LEVES - Tejfölös karfiol