Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Hozzávalók:
20 dkg vaj
1/4 kiló liszt
2 tojás
16 púpos ek cukor

szép füge (legalább egy koszorú, ha nincs friss)

 

A füge kivételével minden hozzávalót alaposan dolgfozzunk össze. Pihentessük legalább 1 órát, majd lisztezett deszkán vagy nyújtsuk fél cm-sre, és szaggassuk ki kis pogácsa szaggaróval, vagy formáljunk a tésztából kb 5 cm átmérőjű hengert, és vágjuk a hengerből kb fél cm vastagságú korongokat.

A fügékről vágjuk le a szára f lé eső csúcsrészt, s ha szügséges, az alsó részén is tisztítsuk meg.

Tovább 

network.hu

A palacsinta tésztáját, nem egész tojással, hanem három tojás sárgájával készítjük. Tûzálló tálban, felváltva diós cukorral és lekvárral rétegezve lerakjuk. A tojások fehérjét habbá felverjük, adunk hozzá 10dkg cukrot, két kanál kekvárt, néhány csepp citromlevet, ezzel is jól felverjük és a palacsintákra öntjük. A rakot palacsinta így ízletesebb. Fogyasztás elõtt 10-15 percig középmeleg sütõben sütjük, míg a teteje megpirul. Szeletelve vágva adagoljuk a rakott palacsintát.

Tovább 

 
MÉZESKALÁCS SOK MÉZZEL

Hozzávalók:
Fél kiló liszt, 25 dkg méz, 12,5 dkg margarin, 1 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, fűszere ízlés szerint: szegfűszeg, fahéj, reszelt citromhéj


Elkészítés:
A mézet gőz fölött meglágyítjuk, hozzáadjuk a margarint, és óvatosan összedolgozzuk. Ha kihűlt beletesszük a tojást, és végül hozzáadjuk a lisztet, meg a fűszereket, és a szódabikarbonát. Összedolgozzuk, majd kb 2 órát hűvös helyen pihentetjük.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 1 tojás
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • lekvár

 

+ vaniliás porcukor megszórni

 

PSZT... A lekvár úgy jó, ha gyümölcsdarabos. Savanykás, meggy, ribizli, esetleg szilva, vagy birs, illteve barack az ajánlott hozzá.

 

A száraz hozzávalókat jól összekeverjük majd elmorzsoljuk a vajjal és végül összegyúrjuk a tojással.

Tovább 

DEKORÁCIÓS TIPPEK


Cukormáz:

Nagyon kevés vízben főzzünk fel néhány kanál cukrot. (éppen csak híg legyen) A híg szirupot lassú tűzön folyamatosan addig kevergessük, amíg a belemártott kanál vékony szálat nem húz. A még meleg mázzal kenjük be a mézest, és tegyük száradni langyos, helyre. Fehér, márványszerű bevonatot kapunk.

Kakaómáz:

Egy tojásfehérjét kb. ugyanolyan mennyiségű porcukorral és egy csapott kávéskanál kakaóval simára keverünk, a sütikre kenjük.

Tovább 

network.hu

 

A narancsot megpucolás előtt alaposan mossuk meg. A héját egyforma, kb max 1 cm széles, 3.4 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd tálba tesszük, s annyi vzet öntünk rá, amennyi ellepi. 1 hétig áztatjuk, naponta cserélve rajta a vizet. A narancs héj mennyiségével kb azonos mennyiségű cukorból szirupot főzünk,  nagyon pici vízzel. Ha  sűrűsödik, beletesszük a narancshéjat, és 20 percig főzzük benne.  Villával kiszedjük, finom kristálycukorban vagy (eredeti)kakaóporban megforgatjuk, s egy tácára terítve hagyjuk száradni.

Tovább 

Mézeskalács többféleképpen készíthető, és, ha karácsonyfadísznek szánjuk, az sem árt, ha a dekorálni is változatosan tudjuk... de, akár betlehem is készülhet belőle.

 



Változatos, nem szemetet termelő - hiszen megehetjük - ilyen formán környzetbarát és egyéni dísz a mézeskalács.
Ha nem a fára kerül, akkor is kedves karácsonyi hangulatot teremt, és ajándékba is adható, egyedi.

MÉZESKALÁCS I.


A következő 3 verzió alig tér el egymástól. Ki-ki válassza a szimpatikusabbat…


Hozzávalók:
Fél kiló liszt, negyed kiló porcukor, 4 evőkanál langyos méz 3 egész tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna, 4 teáskanál őrölt fahéj, 3 teáskanál őrölt szegfűszeg, (ez erősen fűszeres, aki az enyhe ízeket szereti, használjon kevesebbet!) vanília aroma, vaníliás cukor, reszelt citromháj is mehet bele ízesítőnek.

Tovább 

Gősi Vali receptje és fotója !

 

 

 

2 dl enyhén cukrozott, langyos tejben felfuttatunk 1-2 dkg élesztőt, 2 tojás sárgáját 10 dkg cukorral és 15 dkg puha vajjal, vagy margarinnal egy vaníliás cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 35 dkg lisztet, egy csipet sóval, pici sütőporral vegyítve, és a keverőgép dagasztó tárcsájával néhány percig keverjük. Kalácstésztához hasonló, finom, lágy tésztát kapunk, amit 15 percig hűtőben pihentetünk.

Tovább 

network.hu

 

 Hozzávalók:

 

  • Fél kiló tészta
  • pizzamártás
  • 25 dkg Pick vagy Herz szalámi
  • 25 dkg sajt
  • 1 kk bazsalikom
  • 3 kk oregano

 

Elkészítés:

 

A vékonyan mártással megkent tésztára pakolom a vékonyra vágott szalámiszeleteket, majd megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni nem kell.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu