Gasztro: KARÁCSONYRA - finom dísz a MÉZESKALÁCS

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mézeskalács többféleképpen készíthető, és, ha karácsonyfadísznek szánjuk, az sem árt, ha a dekorálni is változatosan tudjuk... de, akár betlehem is készülhet belőle.

 



Változatos, nem szemetet termelő - hiszen megehetjük - ilyen formán környzetbarát és egyéni dísz a mézeskalács.
Ha nem a fára kerül, akkor is kedves karácsonyi hangulatot teremt, és ajándékba is adható, egyedi.

MÉZESKALÁCS I.


A következő 3 verzió alig tér el egymástól. Ki-ki válassza a szimpatikusabbat…


Hozzávalók:
Fél kiló liszt, negyed kiló porcukor, 4 evőkanál langyos méz 3 egész tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna, 4 teáskanál őrölt fahéj, 3 teáskanál őrölt szegfűszeg, (ez erősen fűszeres, aki az enyhe ízeket szereti, használjon kevesebbet!) vanília aroma, vaníliás cukor, reszelt citromháj is mehet bele ízesítőnek..

Elkészítés:
A lisztet, cukrot, a tojást és a mézet a fűszerekkel összegyúrjuk majd jó egy centis vastagságúra nyújtjuk. Formákat vágunk belőle - kinek milyen szaggatója van. Előre tervezett „szabásminta” alapján lapocskákból kis betlehemet, házikót is összerakhatunk, cukorhabbal összeragasztva (tojásfehérje, porcukor, pici ecettel, vagy citromlével keményre verve.) A formákat kikent, kilisztezett tepsiben közepes lángon sütjük. A süti a fán, szabad levegőn, melegben megkeményedik. Dobozban tartva lesz puha!

XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOX

MÉZESKALÁCS II.


Hozzávalók:
25-30 dkg finomliszt, 10 dkg porcukor, 1 tojás, 1 evőkanál margarin, 1 teáskanál szódabikarbóna, 10 dkg méz, fűszerek (tetszés szerint: fahéj, szegfűszeg, gyömbér , sáfrány, ánizs, vaníliáscukor, reszelt citromhéj, szegfűbors)

Elkészítés:
Az összegyúrt masszát kinyújtjuk, kb 1 centi vastagra, és különböző formákat szaggatunk belőle. ( Ebből nem lesz túl sok. Ha enni, és dísznek is szánjuk, érdemes mindjárt dupla adaggal kezdeni, hiszen eláll…-ha marad)

XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOX


MÉZESKALÁCS III.


Hozzávalók:
fél kiló liszt, negyed kiló margarin, negyed kiló porcukor 3 tojássárgája, (a fehérjéből lehet a díszítést csinálni majd), 10 dkg méz, 1 teáskanál szódabikarbóna, fűszerek(fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér, reszelt citrom, esetleg narancs héj) Kapható kész keverék is, de úgy „nem az igazi”, plusz drágább, és nem egyéni ízlés szerint készül


Elkészítés:
A hozzávalókat gyúrjuk, vagy még inkább egy nagy vajdlingban fa lapáttal dolgozzuk össze, mert nagyon ragad. Lisztezve nyújtsuk kb. 1 cm-sre. Vajazott, lisztezett tepsiben, formára vágva hamar kisül.

XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOX

Címkék: bejgli dió mézeskalács dísz hagyomány karácsony lovas Éva lovaseva módszer régi süti édes ünnep

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu