Gasztro: KARÁCSONYRA - TIPP - A mézeskalács dekorálásához + MÁZ receptek

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

DEKORÁCIÓS TIPPEK


Cukormáz:

Nagyon kevés vízben főzzünk fel néhány kanál cukrot. (éppen csak híg legyen) A híg szirupot lassú tűzön folyamatosan addig kevergessük, amíg a belemártott kanál vékony szálat nem húz. A még meleg mázzal kenjük be a mézest, és tegyük száradni langyos, helyre. Fehér, márványszerű bevonatot kapunk.

Kakaómáz:

Egy tojásfehérjét kb. ugyanolyan mennyiségű porcukorral és egy csapott kávéskanál kakaóval simára keverünk, a sütikre kenjük.





Cukorhab:

Csepp ecettel, citromlével nagyon keményre vert cukros tojáshabot (egy fehérjéhez kb 15 deka cukor) töltsünk a tortadíszítő nyomócsőbe. Ennek általában különböző, dekoratív mintát adó csőröcskéi is vannak, lehet őket váltogatni! Ennek híján erős kis nylon zacskót, vagy sima, fényes felületű papírból, pl matrica, tapéta „hátoldalából” tekert hagyományos „staniclit” is használhatunk, aminek egy picit levágunk a sarkából, illetve hegyéből. Ezzel, óvatosan, mint egy ceruzával rajzolhatjuk a mintákat. Akinek van feketeszeder, vagy bodza befőttje, lekvárja, a levéből egy cseppel rózsaszínes árnyalatú masszát is készíthet.


Díszíthetjük még mandula, mogyoró, dió vagy mazsola darabokkal, sütés előtt. Ez esetben különösen ügyeljünk, hogy a díszek ne égjenek meg!


Szokás élelmiszer festéket, e célra gyártott színes cukor-gyöngyöket, illetve -kristályokat is használni, de ezeket a mesterséges dolgokat – főleg, ha meg is akarjuk enni majd a sütit – inkább mellőzzük!


FIGYELEM! Ha dísznek, fára szánjuk, és a minta nem lyukacsos, ne feledjünk az akasztónak lyukat szórni a sütikbe!

Címkék: bejgli dió mézeskalács dísz hagyomány karácsony lovas Éva lovaseva módszer régi süti édes ünnep

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu