Gasztro: KARÁCSONYRA - SÜTI - Fűszeres rácsos - EGYSZERŰ!

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 1 tojás
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • lekvár

 

+ vaniliás porcukor megszórni

 

PSZT... A lekvár úgy jó, ha gyümölcsdarabos. Savanykás, meggy, ribizli, esetleg szilva, vagy birs, illteve barack az ajánlott hozzá.

 

A száraz hozzávalókat jól összekeverjük majd elmorzsoljuk a vajjal és végül összegyúrjuk a tojással.

Hűvös helyen állni hagyjuk, legalább egy órát. 3/4 részét kinyújtjuk és úgy, hogy az oldalára, felfelé is jusson, belenyomkodjuk egy kb 30 cms átmérőjű sütő formába (legjobb a szilikon, de akát jénaiban, lábasban is készülhet)  Megkenjük a lekvárral, majd berácsozzuk.

A rácsok a maradék kinyújtott tésztából szabott (vagy sodort) keskeny csíkokból készülnek.


Közepesen meleg, előre melegített sütőben sütjük, kb 3/4 órát.  Először ne nyissuk rá a sütőt, 40 perc körül már ránézhetünk, megszúrhatjuk, hogy ragad-e még.

Címkék: bejgli dió mézeskalács dísz hagyomány karácsony lovas Éva lovaseva módszer régi süti édes ünnep

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu