Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
+ vaniliás porcukor megszórni
PSZT... A lekvár úgy jó, ha gyümölcsdarabos. Savanykás, meggy, ribizli, esetleg szilva, vagy birs, illteve barack az ajánlott hozzá.
A száraz hozzávalókat jól összekeverjük majd elmorzsoljuk a vajjal és végül összegyúrjuk a tojással.
Hűvös helyen állni hagyjuk, legalább egy órát. 3/4 részét kinyújtjuk és úgy, hogy az oldalára, felfelé is jusson, belenyomkodjuk egy kb 30 cms átmérőjű sütő formába (legjobb a szilikon, de akát jénaiban, lábasban is készülhet) Megkenjük a lekvárral, majd berácsozzuk.
A rácsok a maradék kinyújtott tésztából szabott (vagy sodort) keskeny csíkokból készülnek.
Közepesen meleg, előre melegített sütőben sütjük, kb 3/4 órát. Először ne nyissuk rá a sütőt, 40 perc körül már ránézhetünk, megszúrhatjuk, hogy ragad-e még.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Kelt fonott kalács
KARÁCSONYRA - SÜTI - Keksztekercs
KARÁCSONYRA - Karácsonyi korongok
KARÁCSONYRA - TEJSZÍNES MÉZESKALÁCS